Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 195 з 814 ПершаПерша ... 95145185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205245295695 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 16262, показано з 3 881 по 3 900.

Тема: Здесь общаются бухгалтеры

Дописів
    5 706

Типово

Цитата Допис від riola Переглянути допис
    Кто-то по электронке НДС отправлял? пришли квитанции? А то я отправила,а ответа нет???
    в общих тему налоговой нагрузки обсуждают

http://forum.gorod.dp.ua/showthread....152290&page=19
    Цитата Допис від LeoLogic Переглянути допис
    оказывается те предприятия, у котрых еще были действительны договора на сдачу отчетности через электронную почту, уже не смогут воспользоваться этой возможностью, т.к. сервера просто отключили ...
    красиво живем ...

Звідки Ви
    ул. Косиора
    Дописів
    1 454

Типово

Цитата Допис від riola Переглянути допис
    Кто-то по электронке НДС отправлял? пришли квитанции? А то я отправила,а ответа нет???
    У меня тоже ни ответа, ни привета, хотя нагрузка выдержана. Понесли вручную.

Дописів
    5

Типово

[QUOTE=Safira;7618239]вчера была на семинаре... столько новшеств предстаит "во благо малого бизнеса"

а что за семинар был? кто проводил?

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

Цитата Допис від Кимон Переглянути допис
    На основании какого пункта и какого закона Вы делаете такое утверждение?
    Цитата Допис від O_Sh Переглянути допис
    данная инструкция оностится к присменению закона "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами".А воот НДФЛ живет отдельной жизнью. В общем, если сами нашли недоплату и доплатили до проверки, если есть подтверждающие документы о том, что налог был удержан (т.е. нарахован, я выделилиа красным в тексте закона) ,то проблем у предприятия не будет. По закону.Отаке...
    Хотела написать тоже самое, опередили меня.
    К сожалению, я с ВАМИ не согласна. Вот одно из писем ГНИ по этому поводу ( их много):
    от 10.06.08 №11856/7/17-0717.
    И я с вами трохи не согласна. Ну во-первых, в этом письме идет речь о случаях "коли податковий агент до або під час виплати доходу на користь платника податку не здійснює нарахування, утримання або сплату (перерахування) податку з доходів фізичних осіб", а мы говорим о допущеной ошибке в удержании налога. Во-вторых, НДФЛ (то есть форма 1-ДФ) не рассматривается в ракурсе закона 2181, так как она не признана налоговой декларацией. В-третьих, самый важный аргумент (по секрету говорю), я такое уже проходила. Была у меня похожая ошибка. Исправить ее как-то руки не доходили, да и сумма ну совсем копеечная. Руки дошли быстро, как только получили уведомление на плановую проверку )). Сдала корректировку за тот квартал, доплатила недоплату в бюджет и заплатила пеню (но больше с переляку так сказать). Штраф НЕ платили, с нас его и НЕ требовали.
    А еще поищу на досуге, где-то у меня была статья из "Все о б/у" как раз на эту тему. Подробно описано почему не нужно платить штраф. Сделаю скан, если что

Звідки Ви
    к северу от Солнца
    Дописів
    2 704

Типово

Спасибо всем за разьяснения по НДФЛ.
    Большая сила - форум!!!
    В налоговой ( во всяком случае в АНД) ни разу с 2001 года регистрации внятного
    ответа на кокой-либо вопрос не получила.
    Есть хор. телефончик 0-800-501-00-71 - справочная ГНАУ, работает с 8 до 20.
    По общим вопросам всегда дают полный ответ со ссылками и по телефлну, и по факсу,
    и на мыло. Один раз справочная ошиблась в ответе и через 10 минут перезвонила и извинилась.
    Я хочу сказать, что работает определитель номера.
    Поэтому по вопросу ошибок в удержании я звонить, честно говоря, боюсь. Чем черт ни шутит...
    А у нас все так цивильно по семейному...
    Еще раз, спасибо!

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від turina Переглянути допис
    У меня тоже ни ответа, ни привета, хотя нагрузка выдержана. Понесли вручную.
    квитанции пришли

Дописів
    29 041

Типово

Цитата Допис від Анюша Переглянути допис
    И я с вами трохи не согласна. Ну во-первых, в этом письме идет речь о случаях "коли податковий агент до або під час виплати доходу на користь платника податку не здійснює нарахування, утримання або сплату (перерахування) податку з доходів фізичних осіб", а мы говорим о допущеной ошибке в удержании налога. Во-вторых, НДФЛ (то есть форма 1-ДФ) не рассматривается в ракурсе закона 2181, так как она не признана налоговой декларацией. В-третьих, самый важный аргумент (по секрету говорю), я такое уже проходила. Была у меня похожая ошибка. Исправить ее как-то руки не доходили, да и сумма ну совсем копеечная. Руки дошли быстро, как только получили уведомление на плановую проверку )). Сдала корректировку за тот квартал, доплатила недоплату в бюджет и заплатила пеню (но больше с переляку так сказать). Штраф НЕ платили, с нас его и НЕ требовали.
    А еще поищу на досуге, где-то у меня была статья из "Все о б/у" как раз на эту тему. Подробно описано почему не нужно платить штраф. Сделаю скан, если что
    Я не доверяю статьям, только нормативным документам. Они, каки я ,как и Вы , могут ошибаться.
    Вот еще:
    "Щодо окремих питань застосування статті 17 Закону України від 21.12.2000 N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"
    N 310, 05.07.2002, Наказ, Державна податкова адміністрація України
    ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Державної податкової
    адміністрації України від 5 липня 2002 р. N 310

Податкове роз'яснення щодо застосування підпунктів 17.1.3 та 17.1.9 пункту 17.1 статті 17 Закону України від 21 грудня 2000 року N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"
    З метою забезпечення однозначного розуміння окремих норм статті 17 Закону України від 21.12.2000 N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язані платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (далі - Закон), встановлення єдиної методики накладення штрафних санкцій (штрафів) на фізичних осіб та платників податків, на яких згідно з законодавством покладено обов'язок нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету прибутковий податок з громадян, за порушення податкового законодавства, забезпечення прав платників податків та роботи податкових органів, слід керуватися наступним.
    .....
    2. До підприємств, установ, організацій усіх форм власності, а також на фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності та інших осіб з числа роботодавців (далі - платники податків), на яких згідно із законами з питань оподаткування покладено обов'язок формувати (створювати) бюджетний фонд, а також нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету прибутковий податок з громадян, дія підпункту 17.1.9 пункту 17.1 статті 17 Закону застосовується В УСІХ ВИПАДКАХ НЕНАРАХУВАННЯ (НЕПОВНОГО НАРАХУВАННЯ) платниками податків сум прибуткового податку з нарахованих або виплачених фізичним особам доходів (як в грошовій, так і в натуральній формі).

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 484

Типово

Я не доверяю статьям, только нормативным документам.

застосовується В УСІХ ВИПАДКАХ НЕНАРАХУВАННЯ (НЕПОВНОГО НАРАХУВАННЯ) платниками податків сум прибуткового податку з нарахованих або виплачених фізичним особам доходів (як в грошовій, так і в натуральній формі).
    Во-первых, Закон более приоритетен, чем все письма ГНИ вместе взятые. Да, их нужно знать и иметь в виду, но имхо дело бухгалтера - из всех возможных нормативных актов выбрать тот, который уменьшит перечисления в бюджет (законным способом), а не наоборот. Ну, это, опять же, мое бухгалтерское имхо.
    Во вторых, повторюсь : ненарахування и не сплата - это совершенно разные вещи. Или я обшибаюсь ?

Дописів
    29 041

Типово

Цитата Допис від O_Sh Переглянути допис
    Во-первых, Закон более приоритетен, чем все письма ГНИ вместе взятые. Да, их нужно знать и иметь в виду, но имхо дело бухгалтера - из всех возможных нормативных актов выбрать тот, который уменьшит перечисления в бюджет (законным способом), а не наоборот. Ну, это, опять же, мое бухгалтерское имхо.
    Во вторых, ненарахування и не сплата - это совершенно разные вещи, или я обшибаюсь ?
    Дайте, пожалуйста, ссылку на Закон, который позволяет не платить штраф 200% при доначислении и доперечислении НДФЛ. Я ссылалась на Закон 2181 и Податкове роз'яснення к пункту 17.1.9 этого Закона. А ВЫ?
    Кстати: в соответствии с преамбулой Закона № 2181 :Цей Закон є спеціальним законом з питань оподаткування, який установлює порядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів), включаючи збір на обов'язкове державне пенсійне страхування та внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, у тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, та визначає процедуру оскарження дій органів стягнення.

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

Я не доверяю статьям, только нормативным документам. Они, каки я ,как и Вы , могут ошибаться.
    Вот еще:
    "Щодо окремих питань застосування статті 17 Закону України від 21.12.2000 N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"
    N 310, 05.07.2002, Наказ, Державна податкова адміністрація України
    ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Державної податкової
    адміністрації України від 5 липня 2002 р. N 310

Податкове роз'яснення щодо застосування підпунктів 17.1.3 та 17.1.9 пункту 17.1 статті 17 Закону України від 21 грудня 2000 року N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"
    З метою забезпечення однозначного розуміння окремих норм статті 17 Закону України від 21.12.2000 N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язані платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (далі - Закон), встановлення єдиної методики накладення штрафних санкцій (штрафів) на фізичних осіб та платників податків, на яких згідно з законодавством покладено обов'язок нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету прибутковий податок з громадян, за порушення податкового законодавства, забезпечення прав платників податків та роботи податкових органів, слід керуватися наступним.
    .....
    2. До підприємств, установ, організацій усіх форм власності, а також на фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності та інших осіб з числа роботодавців (далі - платники податків), на яких згідно із законами з питань оподаткування покладено обов'язок формувати (створювати) бюджетний фонд, а також нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету прибутковий податок з громадян, дія підпункту 17.1.9 пункту 17.1 статті 17 Закону застосовується В УСІХ ВИПАДКАХ НЕНАРАХУВАННЯ (НЕПОВНОГО НАРАХУВАННЯ) платниками податків сум прибуткового податку з нарахованих або виплачених фізичним особам доходів (як в грошовій, так і в натуральній формі).
    Только не подумайте, что я с вами ругаюсь, просто спорю .
    Еще раз говорю, что нормы закона 2181 распространяются на случаи, когда налог начисляется по данным НАЛОГОВОЙ ДЕКЛАРАЦИИ (РАСЧЕТА). А 1-ДФ таковой НЕ является (с этим кстати налоговики уже согласились). Именно поэтому штрафы не применимы. Но это не касается случаев, когда предприятие НЕ начисляет и НЕ перечисляет НДФЛ в бюджет при выплате доходов физ. лицам. Тогда действует п. 17.1.9.
    А вот еще письмо ГНАУ від 15.11.2005 р. N 11069/6/17-2116 "... Крім того, зазначаємо, що пп. 17.2. ст. 17 Закону N 2181 визначено, що при самостійному донарахуванні суми податкових зобов'язань платником податків адміністративні штрафи не накладаються."
    И еще одно. Вопрос плательщика "Підприємство несвоєчасно перерахувало податок з доходів фізичних осіб. Які штрафні санкції очікують підприємство?" Отвечает Начальник відділу розгляду звернень платників Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України "... Якщо підприємство правильно нарахувало і утримало податок і лише несвоєчасно його перерахувало до бюджету, то податкові органи при встановленні такого факту під час проведення документальної перевірки мають нарахувати пеню згідно зі ст. 16 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III (зі змінами та доповненнями). При цьому інші штрафні санкції, передбачені ст. 17 цього Закону, до підприємства не застосовуються." Сперто с ЛИГИ
    Все, больше вам голову по этому вопросу не морочу

Дописів
    29 041

Типово

Цитата Допис від Анюша Переглянути допис
    Только не подумайте, что я с вами ругаюсь, просто спорю .
    Еще раз говорю, что нормы закона 2181 распространяются на случаи, когда налог начисляется по данным НАЛОГОВОЙ ДЕКЛАРАЦИИ (РАСЧЕТА). А 1-ДФ таковой НЕ является (с этим кстати налоговики уже согласились). Именно поэтому штрафы не применимы. Но это не касается случаев, когда предприятие НЕ начисляет и НЕ перечисляет НДФЛ в бюджет при выплате доходов физ. лицам. Тогда действует п. 17.1.9.
    А вот еще письмо ГНАУ від 15.11.2005 р. N 11069/6/17-2116 "... Крім того, зазначаємо, що пп. 17.2. ст. 17 Закону N 2181 визначено, що при самостійному донарахуванні суми податкових зобов'язань платником податків адміністративні штрафи не накладаються."
    И еще одно. Вопрос плательщика "Підприємство несвоєчасно перерахувало податок з доходів фізичних осіб. Які штрафні санкції очікують підприємство?" Отвечает Начальник відділу розгляду звернень платників Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України "... Якщо підприємство правильно нарахувало і утримало податок і лише несвоєчасно його перерахувало до бюджету, то податкові органи при встановленні такого факту під час проведення документальної перевірки мають нарахувати пеню згідно зі ст. 16 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III (зі змінами та доповненнями). При цьому інші штрафні санкції, передбачені ст. 17 цього Закону, до підприємства не застосовуються." Сперто с ЛИГИ
    Все, больше вам голову по этому вопросу не морочу
    По-поводу Вашей второй части ответа - мы не говорим о несвоевременном перечислении НДФЛ.
    По поводу письма от 15.11.05: я не увидела вопроса, ответ на который дает ГНИ. У Вас от есть? Дайте, пожалуйста. Тогда будет более понятен ответ. А так, я только увидела, что админштраф не накладывается.

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

Дайте, пожалуйста, ссылку на Закон, который позволяет не платить штраф 200% при доначислении и доперечислении НДФЛ. Я ссылалась на Закон 2181 и Податкове роз'яснення к пункту 17.1.9 этого Закона. А ВЫ?
    А еще можно судебную практику поискать (но это завтра уже, домой мылюсь), там тоже много интересного.
    ПС. Просто вы очень уж осторожничаете, но не забывайте о конфликте интересов из вашего любимого закона... А мне вот приходится чаще судиться, прежде чем уплатить штраф даже самого маленького размера. Но это, конечно, прихоть моего руководителя , естественно.

Ладно, за сим до завтра удаляюсь. До свидания!

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

По-поводу Вашей второй части ответа - мы не говорим о несвоевременном перечислении НДФЛ.
    По поводу письма от 15.11.05: я не увидела вопроса, ответ на который дает ГНИ. У Вас от есть? Дайте, пожалуйста. Тогда будет более понятен ответ. А так, я только увидела, что админштраф не накладывается.
    Завтра дам. Хотела сегодня, но уже сервер отключили.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 484

Типово

именно о нем и говорим. Поскольку если бухгалтер обнаружил недоплату НДФЛ до проверки, то "нарахування" у этого бухгалтера будут своевременными., хоть задним, хоть передним числом, т.к. наказывают именно за "ненарахування" . Ну, если этот бухгалтер не шляпа конечно же....

Я ссылалась на Закон 2181 А ВЫ?
    и я ссылалась на него же. Повторюсь, НДФЛ (даже согласно этого Закона ) живет отдельной жизнью, Вам уже Анюша объяснила, почему - потому, что 1ДФ не декларация. И потому, что обязательно наказуемо неначисление, а просрочка уплаты - нет.
    Кстати: в соответствии с преамбулой Закона № 2181 .................................................. ...................................
    да, дык это общеизвестно.Что именно Вы хотите этим сказать?
    Востаннє редагував ~ Электра ~: 21.05.2010 о 08:46

Дописів
    227

Типово

Вопрос - ЧП собирается заниматься программным обеспечением. Какие виды деятельности лучше всего написать в свидетельстве при оформлении ЧП ?

Плиииз, очень надо...
    Востаннє редагував Olichka29: 20.05.2010 о 22:08

Дописів
    2 883

Типово

Цитата Допис від Olichka29 Переглянути допис
    Вопрос - ЧП собирается заниматься программным обеспечением. Какие виды деятельности лучше всего написать в свидетельстве при оформлении ЧП ?

Плиииз, очень надо...

72.20.0 Створення програмного забезпечення
    Цей підклас включає:
    - аналіз, проектування та програмування готових систем: аналіз потреб та проблем користувачів, пошук найоптимальніших рішень; розроблення, виготовлення, постачання та документування програмного забезпечення на замовлення, створеного за замовленням користувачів; розроблення, виготовлення, постачання та документування стандартного та прикладного програмного забезпечення; коригування програм за бажанням користувачів

72.10.0 Консультації з питань інформатизації
    Цей підклас включає:
    - консультаційні послуги щодо типу та конфігурації комп'ютерних технічних засобів, а також пов'язаного з ними програмного забезпечення: аналіз потреб та проблем користувачів та пошук найоптимальніших рішень

Дописів
    3

Типово

.
    Востаннє редагував kroshechka: 01.06.2010 о 12:05

Типово

Цитата Допис від kroshechka Переглянути допис
    Девочки, миленькие!!!
    Спасите, на меня свалилось "Счастьечко" : ЧП с ноля. Я работала рядовым бухгалтером. Что делать с единщиком понятия не имею. Как отчитываться, куда, когда? Вопросов море. Может можно что-то почитать, где расскажут как и что за чем делать. Заранее огромное спасибо всем кто откликнеться.
    Смотри ЛС
    Следуйте трем вечным правилам: уважай себя, уважай других, неси ответственность за свои поступки. Далай-лама ХIV

Типово

Помогите, кто сталкивался, ЧП-единщик хочет зарегистрировать торговый знак и сдавать его в аренду. Что делать с роялти и какой это КВЕД
    Следуйте трем вечным правилам: уважай себя, уважай других, неси ответственность за свои поступки. Далай-лама ХIV

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 484

Типово

Цитата Допис від Терракоса блонди Переглянути допис
    Что делать с роялти
    Играем в угадалки : Вы о том, как его налогооблагать? Вы о том, платить ли с роялти отдельно НДФЛ или же достаточно единого?
    Ели я угадала, то это зависит о того, что в св-ве у счастливца-единоналожника обозначено.

Цитата Допис від Терракоса блонди Переглянути допис
    какой это КВЕД
    Вот, ищите :
    http://www.merega.kiev.ua/menu/kved.php

Сторінка 195 з 814 ПершаПерша ... 95145185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205245295695 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті