Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
відпружтеся, в тексті резолюції не йдеться, зокрема, про ОУН та УПА. Тому можете абсолютно вільно і законно вітатися з людьми словами "Слава героям!". А якщо проявите героїзм по захисту Батьківщини, можете отримати звання Героя України, яким нагороджений інший герой Роман Шухевич.
Слава героям!
Я вже неодноразово говорив проце, але для Банзая я готовий ще раз повроити. Міг скопіювати свій пост, але скажу українською Банзай. Ти ж розумієш, що у Другій світовій перемога могла буда або за СРСР, США та Великобританією (з одного боку), або за Німеччиною (з іншого боку). Третього варіанту не було. Ситуацію не могли змінити ані Польська армія крайова, ані лісові брати, ані УПА. У таких умовах ОУН-УПА змушена була виступати на боці Німеччини. Доречі за умови перемоги СРСР ні про яку незалежність навіть думати не можна було. По результатах Другої світової Україна могла здобути незалежність лише за умови перемоги Німеччини. Отже Німеччина, та усі національні організації (ОУН-УПА, РОА та ін.) були соратниками - мали спілні цілі. Додай до цього, що на відміну від СРСР. Німеччина не забороняла державним утворенням, створеним на окупованих терироріях мати власну державну символіку, та часткову незалежність. Наприклад Локотська республіка та ін. Це вкотре доводить, що ішого вибору, аніж стати союзником Німечини ОУН-УПА не мала. Казати про те, що ОУН-УПА боролася одночасно на два фронти - це не поважати свого співбесідника, або вважати його дауном.
ИМХО. Я напр. поважаю Україну, та її людей. Та я не бажаю щоб ім'я моєї держави було заплямовано співробітництвом з нацистами. Не "героям слава", це не герої, це бандитські вилупки з рабською психологією, готові продати душу на банку яловичини. Я не поважаю ціх "героїв". Не достойні вони.