| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Идеология привлекательна.
Романтизм присутствует.
Устройство государства нравится.
Культурные ценности и наследие.
Ощущаю это внутренне.
Куда все - туда и я.
Расейским эмиссарам напомню: Тема украинцев о украинцах, и опрос тоже. Если вы считаете что таковых не существует, то и нех.й тут делать.
Я, на відміну від тебе, зайдо, знаю 7 поколінь своїх предків, які завжди були справжніми господарями у своїй країні.
Я на своїй землі, зайдо, яку залишили мені мої діди-прадіди українці, а їм - їхні діди-прадіди: сіверяни-уличі-тиверці-поляни-білі хорвати-волиняни-деревляни-анти-венеди-словени
Якби ти, крім вербального дрочева на форумі, читав бодай російську наукову літературу, ти би знав, що Україна (Волинь) - це прабатьківщина, етнотворчий котел і сакральне серце всього слов"янсьтва, що без України не було би Росії та інших слов"янських країн.
Якби ти хотів знати, ти би знав, що моя мова зустрічається серед староболгарської мови літописів вже в 11 ст., коли на місці Москви стояло затхле фінське болото
Чугуне, чи здатний ти без витіснення поза межі власної свідомості і концепції (не було - немає - і не буде) осмислити пару загальновизнаних фактів?
Приміром, таких:
6 ст. - перша згадка у письмових джерелах слів "Край", "Країна", "Крайна" як означення слов"янами своєї землі
1187 - перша згадка слова "Україна" у літописах (варіанти - Вкраїна, Украйна)
1292 - перша згадка етноніма "україняни"
1671 - перша згадка у письмових джерелах назви "український народ"
Жодного нашого аргументу ти, Скрозю, не спростував - тільки поганьбився.
Бачу, і правда, метати перед тобою бісер немає смислу )))
Господа дискутирующие, убавьте свой пыл, сделайте одолжение.
Чугун, Andriy предупреждение.
Ухожу... ухожу... ухожу...
Продовжимо по темі
Чому ми українці?
Гадаю, ми, як народ, могли би називатися полянами, волинянами, просто слов"янами чи, навіть, русинами - усі ці варіанти були закладені в нашому розвиткові і могли закріпитися як наш етнонім. Але від цього не змінилася би наша суть, мова і культура.
Втім, історія розпорядилася таким чином, що назва нашої країни, а від неї і народу походить від найстарішої слов"янської назви території, землі, області - КРАЙ. Саме тому ми, українці, - спільнота людей, які живуть на цій землі, приймають спочатку як рідну її, а потім і все, що з нею пов"язане, у тому числі українську мовно-культурну ідентичність.
Щоби бути українцем, мало бути ним по крові, треба прийняти цю землю, її ритми і дихання як свої рідні - така філософія слів "Україна" і "українець"
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks