Що спільного у цих чотирьох, таких різних, людей? Спільне те, що всі вони: "чорний" політтехнолог Володимир Петров, голова Верховної ради Руслан Стефанчук і бійці 115 бригади ТрО Олександр Тішаєв та Олександр Аліксєєнко фінансуються з державного бюджету України.
На цьому спільне закінчується, бо фінансування "чорного" політтехнолога Петрова, який спеціалізується на замовних піар-кампаніях проти конкурентів, в новому бюджетному році виросло.
Також згідно новому бюджету на 2026 рік виросло фінансування Стефанчука. Бо народним депутатам грошей мало і треба трохи добавить.
А Тішаєву та Аліксєєнку доплат не буде. Вони, звичайно, молодці, що тримали позицію 165 днів без заміни. Тому народні депутати коаліції СН/ОПЗЖ вирішили, що якщо вони тримали позиції в цьому році і не жалілися, то чого піднімати їм зарплати в наступному році? Хай за ті самі гроші воюють, щас всім тяжко.
Моя улюблена нардепка, Кончена, так і написала: зарплати депутатам треба було підняти, щоб вони отримували офіційну зарплату і не потребували конвертів від Алі-Баби і Карлсона. А військовим не можна піднімати, бо нас багато І не впустила нагоди знову обісрати військових, бо вони не так і не там служать, як хотілося б народній депутатці.
Шановні цивільні, у мене для вас погані новини. Ви необучаємі. Ваші депутати в війну прийняли бюджет, де ростуть зарплати вчителям, піарникам, депутатам – кому завгодно, тільки не вашій армії.
Ви, ніби і знаєте, що
народ, який не годує свою армію, буде годувати чужу. Але ви досі думаєте, що це якась абстракція. Що в принципі, ми, звичайно, понімаєм, але коли треба вибирати між Вовиною тисячею і підвищенням зарплат військовослужбовцям, ви вибираєте Вовину тисячу.
Вам прикольно кешбек і чекап здоров'я. Але здоров'я вам буде непотрібне в мордовських таборах, бо ви там дуже швидко вріжете дуба, якщо росія нас окупує.
Ви навіть не можете зрозуміти, що через низькі зарплати військових у вас персонально ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ шанс бусифікації! Бо коли люди не хочуть іти в армію на 18 тисяч гривень зарплати, ми, підрозділи військового рекрутингу, не можемо знайти необхідної кількості добровольців! І тоді ТЦК починає шукати всіх як вміє і це нікому не подобається.
Як військовослужбовець, я не можу критикувати політичне керівництво, тому скажу максимально відверто, що щиро його люблю, поважаю і пишаюся, що воно у нас є!
Але якщо б ви спитали мене, як свіжопринятий бюджет ОПЗЖ і Слуг впливає на обороноздатність країни, чесна відповідь буде – він не допомагає. Особливо, на фоні бюджету нашого ворога.
Фінансувати армію під час війни за остаточним принципом – не найкраща ідея. І якщо ситуація на фронті буде погіршуватися, ви тепер добре знатимете, чому.
Serhii Marchenko
і допомагайте СВОЇЙ армії
ПС.А я колишній військовий і можу критикувати владу,а саме головне її треба жухати.Бо вона(влада)об'їлася ухи.І хто зараз начне щось там розповідати що щось не на часі іді ть разом з владою на хутір
Bookmarks