Хто пропустив, наш Главком сказав, що русня готує двісті тисяч війська щоб сходити ще раз на Київ.
В результаті одна частина людей одраза впала у паніку, а друга почала самозаспокоюватись тим, що це хитрий маркетингових хід, щоб Захід нам дав зброї побільше пошвидше. І навіть найкращі (дивлюсь на тебе, ага) побігли питати у радників Залужного "що правда?"
Люди, ну блін... Главком - не політик. Він, якщо можна так висловитись, Головний Інженер нашої війни. І якщо я колись засумніваюсь у його словах, то наступною моєю думкою має стати думка про... я хер його знає, мабуть про еміграцію
Єдина правильна інтерпретація того, що сказав Залужний - наступна: наша розвідка встановила, що у русні є план та намір повторної навали на Київ, забезпечений силами, у розмірі до 200 тисяч бійців, та засобами.
І наше військове керівництво цілком логічно вирішило сказати про це а) публічно та б) якомога раніше. Так, зокрема для того, щоб переконати наших партнерів дати побільше зброї якомога швидше.
І тут я хотів почати пояснювати, що мати 200 тисяч людей та ввести в бій 200 тисяч бійців - це дві великі різниці, хотів приводити всякі раціональні аргументи, але щось мене обламало, тому просто нагадаю одну широковідому історію:
Колись тато Олександра Македонського, Філіп, - теж, до речі, нівроку собі полководець та завойовник, - прийшов під стіни Спарти з нормальним таким військом і почав погрожувати прямо як от зараз русня:
"Якщо я проломлю ворота або стіни та зайду у місто - то виріжу всіх чоловіків, жінок та дітей заберу у рабство, а місто ваше спалю нах."
На що спартанці спочатку лаконічно відповіли "якщо", а потім дали посмоктати Філіпу нефритового прутня так, що навіть його син, Олександр Македонський, у своїх походах обходив Спарту стороною.
Bookmarks