| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Абориген практически расписал всё по венграм и Орбану.
кратко добавлю о венграх и пр. по личному опыту пребывания у своих друзей с февраля по август.
1. венгры всегда были ксенофобами, степень выраженности разная, но эта черта им присуща как кочевому народу, который зачем-то осел.
2. венгры всегда подерживали Орбана в его катиегоричности не принимать в Венгрии всяких беженцев, несмотря на требования ЕС. исключение сделал для сирийцев - христиан. ни афганцы, ни сирийцы ни прочая прочая, которая бежала от своих войн не были велкам в Венгрии.
3. мои друзья в апреле голосовали за Фидес (партия Орбана) потому-что он обещал:
3.1. продолжение экономической поддержки населения в целом и молодых в особенности (сын моего друга в этом году поженился, беспроцентный кредит на покупку жилья с рассрочкой на 30 лет, если 1 ребенок будет - минус 50%, второй - минус 75% от полученных денег, третий ребенок - ничего отдавать больше не надо)
3.2. максимально держать для венгров низкие цены на энергоносители (с 01.06 для венгров бензин продолжал оставаться примерно 45 грн/ литр, для остальных стал 78 грн/литр)
3.3. бороться за сохрарение традиционных семейных ценностей. например, запретить пропаганду ЛГБТ в садиках и школах (у конкурирующей партии были такие намерения - в рамках директив ЕС о либерализации взглядов на свободу личности)
4. Орбан всегда проводил политику максимального получения бабла от ЕС и минимальной отдачи бабла туда, всеми возможными способами.
я к тому, что война в Украине и волна беженцев никак не повлияла ни на многолетнюю политику Орбана, ни на отношение венгров и к Обрану, и к чужеземцам, особенно если они приехали не тратить денгьи, а получать. но все директивы ЕС выполнялись - и программа предоставления убежища, и выплаты, и помощь в поиске работы если нужно, и всякие ООНовские программы, которые позволили например месяц прожить бесплатно в хорошей квартире в самом центре Будапешта (Программа Миграции ООН выбирает из Air BnB и заключает договор на месяц с владельцем), "беженцам" предлагается доступ к медицинским услугам, лекарствам, даже продукты будут возить если попросишь.
а в целом, Орбан - венгр, который за венгров.
Пока ждем новостей с юга.
Глобус, тут с тобой несогласны ))
#війна
Націоналізація
Україна начеб-то примусово націоналізувала акції Укрнафти і Укртатнафти. В УН це акції Коломойського і партнерів, в УТН - Коломойського з Ярославським.
На якій підставі це відбулося поки не зрозуміло, але начебто ранком 7 листопада (дата ідеальна) акції списали на користь держави.
Все це викликає багато питань.
У скільки Україні обійдеться "воєнний комунізм 7 листопада"?
Вочевидь, таке легковажне ставлення до права приватної власності в Лондонському суді коштуватиме мільярдів і мільярдів. Це при тому що, "націоналізовані" активи, точніше акції, зараз не коштують рівним рахунком нічого.
Укрнафта і до війни не дуже добре себе почувала, а зараз... Кременчуцький завод прийняв на себе 20+ ракет і оцінювати його потенційно можуть торговці металоломом.
При цьому можна не сумніватися, що в суді власники акцій оцінять їх правильно. В 2009 році уже націоналізовували 11 млрд м3 газу Фірташа в ПСГ, а в 2011 році повернули все, ще й доплатили.
Очікуємо приєднання цього всього до Нафтогазу. Ну має ж бути кульмінація.
(с)
Як чоловік, між незламністю і потужністю, я обираю незламність. (C)
Это называется за деньги Европы строить коммунизм в отдельно взятом райончике. В буквальном смысле вплоть до диктатуры и тотального популизма на замесе махрового национализма
Ничо. Крантик уже начали подкручивать и часики тикают - до конца года рукой подать. Орбан пошел ва-банк с блокировкой макро-помощи Украине - посмотрим что ответит Европа.
Востаннє редагував Vozar: 09.11.2022 о 17:24
Деньги получаемые как помощь тратиться в той же стране, да и свои сбережения тут же тратятся. Так что деньги на месте остаются. Вон про Польшу же написали налогов больше отдали чем получили помощи. И так везде .
Геращенко тоже подтвердил. И сосальдо вот только что пишут тоже констатировал факт что тело сдохло
З.Ы. у прохоскота смотрю на дежурство вышел самый слабенький ....давай поднажми, пока куево получается, не заработать мзды тебе сегодня.
Ким просит соблюдать информационную тишину касаемо юга.
Бгггг...
У Європейській комісії сподіваються, що зможуть досягти домовленостей з Угорщиною щодо подальшої законодавчої підтримки рішення надати Україні у 2023 році новий пакет макрофінансової допомоги у розмірі EUR18 млрд.
Так на запитання щодо можливого блокування Будапештом цього рішення відповів виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, який представив ці пропозиції в середу в Брюсселі.
"Те, що ми пропонуємо, забезпечить передбачуваність і стабільність підтримки України. Наразі ми працюємо над часовими рамками, щоб завершити законодавчий процес цих пропозицій цього року. Чеське головування сподівається, що рішення буде ухвалено 6 грудня на Раді з економічних питань. Звісно, це потребує роботи з державами-членами, зокрема з Угорщиною, щоб зрештою ми змогли досягти позитивного рішення", - сказав він.
(С)
Херсонська журналістка
В Херсоні зв'язок то з'являється, то зникає. Світло, вода, опалення так само. Є херсонці, які вже тиждень без світла, хтось — по кілька днів. Зв'язатись важко, але принаймні списАтись раз на кілька днів можна, аби дізнатись, чи живі. Проте не зі всіма.
З додатків, які дозволяють зв'язатись, можу запропонувати Yolla.
Летять холодильники, інша техніка. Життя перетворюється на виключно побутовий квест. Цілими днями лунають вибухи. Різні: іноді вибухає те, що мінували нещодавно росіяни; іноді це бої десь неподалік. Містяни вміють розрізняти, що і де.
Поставок продуктів та всього іншого з деокупованої чи іншої підконтрольної території немає. Невидно і росіян у формі, проте чутно — вони ж думали, що достатньо перевдягнутись і все. Але в цілому місто майже порожнє..... І так 24 години на добу понад 8 місяців без перерв на сон і обід.
Я знаю, що відчувають люди в окупації — надто добре знаю, бо теж там жила, хоч і за дещо інших обставин. А ще я добре знаю, що відчувають херсонці, коли бачать, як чергові хайповики "натякають" на звільнені території: то першою літерою, то просто "ой, будуть хороші новини". А хороших новин немає. І так 8 місяців. А іноді хороші новини про звільнення — це водночас і дуже погані новини про загибель НАШИХ. А всі ці "ой, зараз звільнять", "2 - 3 тижні", "С...." та інше неймовірно б'є по серцю тих, хто в окупації. Звісно, якщо вам не шкода людей там, продовжуйте в тому ж дусі.
У мене величезне прохання до всіх, у кого язик за зубами не тримається, а пальці самі йдуть плясати клавіатурою: стуліть свої пельки і замість триндіти запостіть черговий збір волонтерів. От куди більше користі буде. А якщо задонатити — ціни вам немає. Чесно. Дякую!
Глобус, по идее я должен сейчас сказать что даже немного жаль тебя. Но нет ))
Харе жрать русское говно. Точнее - прекращай в пабликах им делиться
Европейская комиссия планирует выделить Украине до конца ноября 2,5 млрд евро макрофинансовой помощи. Еще 500 млн евро будет выделено в декабре.
Об этом сообщает*РБК-Украина*со ссылкой на заявление вице-президента Европейской комиссии Валдиса Домбровскиса на сайте*Еврокомиссии.
Здається, правда: в кацапській версії Вікі вже стоїть сьогоднішня дата смерті.
Захід і не знав, що в нього було СТІЛЬКИ "Хаймерсів" та снарядів для них.
Бац! Питання в саме "яблучко"! Так його, ohdesu!
А не пішов би ти за руським кораблем, рашик?Може, нацитувати твої прорашистські дописи, якими ти тут срав у минулі роки?
Навіть перший нік свій видалив - сподівався, що все забудуть.
«Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks