| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Когда есть разделитель - мозги не нужны. Это европейская практика © Шашки 15.06.2019
Предлагаю поднимать мертвые языки типо https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B...B7%D1%8B%D0%BA
Просто бесят эти западенцы, мадьяры, которые топят за украинский язык, которые сами им не владеют
И вообще украинец знает два языка+, кацап только один.
Мы круче.
Многие спекулируют на заблуждениях
и ложных чудесах,обманывая глупое
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
Мені - 50+ і ще півроку тому я шпрехав на форумі і в житті виключно російською. Бо і виріс у стовідсотково російськомовній родині, і вчився у школі з російською мовою викладання, і все життя пропрацював у російськомовному оточенні (та і зараз працюю).
Наразі спілкуюся державною. Письмово - взагалі без проблем, усно... ну, бувають трабли, але їх все менше і менше з кожним днем. Я ніхера не філолог, не гуманітарій, не мовознавець - звичайна людина без надздібностей, але ж - навчився. І вчуся далі. І я такий не один: в моєму оточенні люди мого ж віку (плюсмінус) точно так же дерусіфікуються. Не завжди швидко, але однозначно успішно.
Тож з вашого "старого пердака" (С) мені відверто смішно. Майте вже мужність сказати прямо і чесно: "я не розмовлятиму українською, бо не хочу, чи не вважаю за потрібне".
счастье - это когда над тобой не висят принципы и правила, которые придумал не ты (с)
Многие спекулируют на заблуждениях
и ложных чудесах,обманывая глупое
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
Ustas77 стосовно написання в/на Україні: сам предлог стал оружием мошенников из тупой толпы... мне допустим всеравно как говорят в или на...
Дуже цікавий приклад.
Але не зрозуміло,чому ви вважаєте,що нам треба його наслідувати. Діяти як русня,щоб не бути руснею? Вам не здається,що щось тут не клеїться?
И ещё очень интересно" не будет русскоязычных - некого будет защищать..."
А если он завтра решит " защищать" русоволосых или голубоглазых? Ну мало ли какой ещё повод за для завоевания чужих территорий придет в его больную голову.
Так и будем всю жизнь стараться не дать ему повода?
Востаннє редагував Антуриум: 02.07.2022 о 12:13
Я проти заборони вивчення російської, але тільки на підставі того що вони наші сусіди. Їбануті сусіди і тому їхню мову треба вивчати.
Історія нашої мови дуже довга і кривава, і мені дивно що ти написав подібне питання на форумі, наче на нього можна відповісти двома реченнями, в той час коли треба прочитати чи подивитися купу матеріалу.
По-друге, чого ти зв'язуєшь мову тільки з війною?
Я навела елементарний приклад "військових дій", коли з ворогом на нейтральній території ти не розуміешь чи дійсно він ворог, чи то наш. В улюбленому ресторані я чую позаду себе російську, і вона без шокання. Прошу офіціанта змінити столик. В процесі виявляється що компанія із Маріуполя і запитують чому не поцікавилася зразу?
Я відповідаю а навіщо? Навіщо мені це робити? Витрачати час, нервувати і так далі, якщо я прийшла провести останній вечір в улюбленому ресторані, з приємними мені людьми і ідентифікувавши біля себе щось огидне, відійшла на відстань.
Це про, якщо можна сказати, внутрішній рух опору))
Але ж що до самосвідомості? Національної
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks