Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 234 з 1230 ПершаПерша ... 134184224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244284334734 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 24593, показано з 4 661 по 4 680.

Тема: Балаканина - 3

Дописів
    21 978

Типово

Цитата Допис від Кимон Переглянути допис
    я писала: здоровый больного не понимает
    не согласен с этой формулой

здоровый шо, обязательно глуп? та не ... тут совсем другое

он, здоровый конечно не понимает, т.к. нет опыта, но таки такая, вами озвученная формула годится для прозы в худ. лит., а не в вопросе государственного оформления жизненно необходимых услуг ....

п.с. извините за сумбур, чувствую, что как то не так описал

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Цитата Допис від KpoT Переглянути допис
    Янь не в курсе или зашорена обманом и/или излишним оптимизмом, основанном на ожидании
    Ти реально хворий на голову. Їй ПРИСНИЛОСЯ, що вона за лікування інфаркту заплатила лише 10 тисяч, а не 100, як шість років тому? Їй ПРИСНИЛОСЯ, що сьогодні вона витратила лише П'ЯТНАДЦЯТЬ хвилин і НУЛЬ грошей на ревакцінацію дитини, а не декілька годин та якісь там гроші, як до реформи? Звернися до психіатра!
    Я теж неодноразово писала приблизно те ж, що й Янь. І інші форумчани. Але всі брешуть/зашорені - лише землерійка каже правду.
    Деня, конечно не дай бог тебе заболеть чем то круче насморка, но если не посчастливится, то поймеш, прочувствуешь на своей шкуре работу этой сука медреформы
    Хто тобі сказав, що не боліла я чи мої близькі?
    «Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)

Дописів
    65 836

Типово

Цитата Допис від Nikoy Переглянути допис
    Так, всього у нашій області 6 громад у списку.
    І цей список не статичний, міняється ситуація - міняється список.

Moderator Аватар для Янь
    Дописів
    8 896

Типово

- стационарные услуги по факту стали платнее платного ранее: вот эту царапинку мы зашьем бесплатно, но "ниточку с иголочкой купите", а вот этот (условно) гнилокаменный желчный пузырь пусть в вас остается, еси нема грошей ... да вам с ним и лучше с таким по жизи, желчь есть броня и пуля в повседневности
    - гос. амбулаторные узкие стали не доступней недоступного: кудысь массово делись спецы, в коммерцию ушли
    - гос. стоматология переведена на хоз расчет

такие плакатики нарисует вам житель города, а вот сельский житель вилы возьмет, если спросить у него "что хорошего от мед реформы они получили"

нет грошей, значит и здоровье вам не нужно и вообще вы лишний в государстве - обуза епт
    Какие именно стационарные услуги?
    Осенью моя мама почти 2 недели пролежала на стационаре после стентирования (были свои осложнения).
    Повторюсь: я лично оплачивала исключительно лекарства, которые не входят в пакет Мед.гарантий та Нац.перелік.
    Про села ничего не могу сказать. Пишу только про наш Днепр.

Цитата Допис від Дейнерис Переглянути допис
    Поділіться з нами, будь ласка! Кожен з нас може потрапити в таку ж ситуацію, як і Ви.
    Чесно я пішла простим на нахабним шляхом.
    Відкрила сайт НСЗУ, відповідний пакет послуг (в нас це був "Лікування інфаркту у стаціонарних умовах". Ще якісь накази МОЗ (наприклад про цілодобовий доступ родичів до пацієнта, 589 якщо не помиляюсь).
    Скачала додаток "Ліки контроль" та кожну позицію препарату перевіряла по додатку.
    Далі шпарила по нормативній базі.
    - Ось вам перелік ліків (там якась фігня була при оформленні на стаціонар - ватка, бинтики, системи - все як завжди)
    - Де підпис лікаря? Де попередній діагноз? Хто ви та чому змушуєте мене купувати медичні товари, які включені у Національний перелік та покриваються Пакетом медичних гарантій?
    Та так що дня.
    Я не скандалила, не кричала. Ставав у позу лікар, шла до зав. відділення.
    Став у позу зав.відділення, шла до нач.меда. До головного лікаря не дійшла, не було потреби вже)
    Це не легкий шлях.
    Але повний комплекс, згідно пакету - мама отримала.
    На другий день мені вже видавали папірці з прізвіщем лікаря та у яких були лише доп.ліки (у мами є ще стара шлункова проблема, потрібні спеціфічні ліки - їх звісно, не покриває пакет). Та 1 раз купила нестандартний еластичний бинт, Лечка ще вибачалась що в них закінчилось.
    Спокійно, наполегливо, визубривши нормативну базу.
    Тому на базі свого досвіду я можу говорити про те, що то не реформа погана. А ми не вміємо їй користуватись.

Але частіше родичі біжуть поперед діагнозу скуповувати аптеку.
    Страшно, знаю. Але так реформа не запрацює ніколи(
    А нам з тобою своє робити (с)

Збір теплих "подарунків". Деталі у приват

Moderator Аватар для Янь
    Дописів
    8 896

Типово

Янь не в курсе или зашорена обманом и/или излишним оптимизмом, основанном на ожидании - ерунду она написала (Янь может пока хватает ... может везет), с точки зрения массовой доступности для всех граждан икс НП, потребителей мед. услуг и "экспериментов" типа - попробуй только заболеть

Деня, конечно не дай бог тебе заболеть чем то круче насморка, но если не посчастливится, то поймеш, прочувствуешь на своей шкуре работу этой сука медреформы

А вот тут Янь может и пендель с чистой совестью выписать))
    Последнее устное.

Кстати. В системе я тоже поработала на самом начале Мед.реформы.
    Поэтому знаю ее не только снаружи.
    Образовывайтесь. Там (сайт НСЗУ, МОЗ) все прописано более чем подробно.

Дописів
    65 836

Типово

На одній сторінці спостерігаю вже декілька фактів, коли люди приносять новини по тим питанням, в яких, вони м'яко кажучи, "плавають".
    З серії чув звін, та не знаю де він.

Звідки Ви
    Make America Great Again
    Дописів
    59 041

Типово

Цитата Допис від альтер эго Переглянути допис
    На одній сторінці спостерігаю вже декілька фактів, коли люди приносять новини по тим питанням, в яких, вони м'яко кажучи, "плавають".
    З серії чув звін, та не знаю де він.
    Так и вы не отставайте , принесите своё...сизьге например

Дописів
    65 836

Типово

Цитата Допис від Smith Переглянути допис
    Так и вы не отставайте , принесите своё...сизьге например
    Навіщо?
    Це бесперечний факт. Його не спростуєшь

Дописів
    5 337

Типово

Цитата Допис від SofiElena Переглянути допис
    Ну раз про реформу то нате.

Чтоб попасть по реформе к кардиологу одц, надо прийти за талоном день в день, начало с 7.30. Талон никто более не даёт, ни семецник никто. Только само одц.

Пришли сегодня и ушли, очередь до второго этажа)))

Спасибо поищем посвободнее.))))
    Скажите еще что пришли без направления от СЛ/кардиолога.....

Дописів
    21 978

Типово

Цитата Допис від Янь Переглянути допис

А вот тут Янь может и пендель с чистой совестью выписать))
    Последнее устное.

Кстати. В системе я тоже поработала на самом начале Мед.реформы.
    Поэтому знаю ее не только снаружи.
    нет, совесть пострадает, но выписывайте пендель, если полегчает в хотелке

не работают в жизни плакатики на сайтах и ваше "я тоже поработала" ... а я потребитель (планово два раза в год), а так же вот мать чуть больше года скрутило .... и пи3дець - анализы платные (цена выросла), оследования всяким МРТ, УЗИ платные (цена выросла), операция платная ...

понимаете, если нет спецов рядом (до реформы были и доступны), то типа и претензий нет к реформе так? ) ... а если денег нет на мед услуги, то согласен - мед реформа не виновата
    Востаннє редагував KpoT: 02.06.2022 о 11:41

Дописів
    4 522

Типово

Я можу судити тільки зі слів переселенців. Щоб отримувати саме пособіє, треба оформлювати статус біженця. По-перше це займає певний час. По-друге неможливо відмовити в виплаті якщо країна надала статус біженця.
    Переселенцям, яким не надано такого статусу, а тільки тимчасовий прихисток, пособій не виплачується.
    Була одноразова допомога 200 злотих. Щомісячного пособія на дорослого немає (про дітей не знаю)
    Да, платится одноразово 300 злотых взрослому, 500 на ребенка ежемесячно. То что говорит Вика, это оплата полякам, приютившим украинцев, и эта выплата заканчивется. Также урезали бесплатный проезд. А еще,если выехать в Украину, назад в Польшу могут не пустить, на усмотретие митців. Уже многие жалуются. Исключение, если биометрия и не прошло 90 дней безвиза. Просто пишу на всякий случай, если кто хочет домой, потом вернуться.
    .

Дописів
    21 978

Типово

Какие именно стационарные услуги?
    Осенью моя мама почти 2 недели пролежала на стационаре после стентирования (были свои осложнения).
    Повторюсь: я лично оплачивала исключительно лекарства, которые не входят в пакет Мед.гарантий та Нац.перелік.
    Про села ничего не могу сказать. Пишу только про наш Днепр.
    там же список (видимо секретный) - это лечим по тарифу с кармана налогоплательщиков, а это не лечим без ваших грошей

по факту полный звиздец - за все плати, от разве шо стоимость койкоместа не как в hotelах

Дописів
    70 784

Типово

Наша область ( область) и не входила в перечень.
    Первый месяц входила. Когда денешки всякие оформляла, помню хорошо ..

...и Днепропетровская...
    когда умрёшь, людишки скажут, их притворяющимся ртом, каким в их жизни был ты важным никтом

Moderator Аватар для Янь
    Дописів
    8 896

Типово

нет, совесть пострадает, но выписывайте пендель, если полегчает в хотелке

не работают в жизни плакатики на сайтах и ваше "я тоже поработала" ... а я потребитель (планово два раза в год), а так же вот мать чуть больше года скрутило .... и пи3дець

понимаете, если нет спецов рядом (до реформы были и доступны), то типа и претензий нет к реформе так? ) ... а если денег нет на мед услуги, то согласен - мед реформа не виновата
    Не пострадает)
    Ваша зрада про "взагали". Все пропало, все умрем и т.д.
    Я пишу конкретные примеры.
    Это не значит, что нет других примеров. Это не значит, что все и везде работает идеально.
    Это значит, что есть инструмент, который может помочь.
    И по реформе медицина не бесплатная - мы все ее оплачиваем.
    Вы желаете платить в несколько кругов. Платите, кто ж вам доктор?)
    Я нет. Я оплачиваю только то, что не покрывается НСЗУ.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 451

Типово

образовывайтесь, учите на зубок, выбивайте , воюйте, проверяйте)).

Мнения бывают субъективные и объективные.
    Субъективные начинаются с "лично мне...".
    К примеру, лично мне вообще не важно. По некоторым причинам. Которые, правда, могут измениться.

Мнение коллег считаю более объективным. Позакрывали, позжимали, поуплотняли...
    И если кто-то думает, что терапевт, насильно превращенный в семейника, пищит от счастья когда ему надо тратить время на выдачу направлений к узким, то он ошибается.

И да. В селах проблема, да. Когда у тетки ближайший врач теперь за 30 км, это ж не хорошо. А к узкому надо еще дальше, то не хорошо вдвойне)). Хоть это не лично мне мешает, но я ж об этом знаю.
    О чем думали те, кто сократил амбулатории и фапы и койки в сельской местности...

Дописів
    70 784

Типово

Цитата Допис від Nikoy Переглянути допис
    Скажите еще что пришли без направления от СЛ/кардиолога.....
    Ну куда щас можно без направления?

Даже я у себя на работе без направления ничего не могу пойти )))))
    когда умрёшь, людишки скажут, их притворяющимся ртом, каким в их жизни был ты важным никтом

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Цитата Допис від SofiElena Переглянути допис
    Чтоб попасть по реформе к кардиологу одц, надо прийти за талоном день в день, начало с 7.30. Талон никто более не даёт, ни семецник никто. Только само одц.
    2008 рік. Жовтень. Моїй донечці місяць. Планове відвідування педіатра та вакцінація. Щоб отримати талон до педіатра, я приїхала у поліклініку о 7 ранку. З дитиною на руках. Приблизно годину стояла у черзі за талоном. З дитиною на руках. Після чого довелося повернутися додому, бо лікар приймав з 10 ранку. Замовити талон по телефону було НЕМОЖЛИВО. Талон був на 10.30, але коли я приїхала, виявилося, що до лікаря ЖИВА ЧЕРГА - мамусі чхати хотіли на час, вказаний у талонах. Довелося вистояти ще одну чергу - до лікаря ми потрапили після дванадцятої. Далі взагалі треш: у невеличкому кабінеті сидять ДВА лікаря - наш педіатр та інший, вони ОДНОЧАСНО приймають пацієнтів, кожен своїх. У кожного лікаря по медсестрі. Тобто вже 4 людини на невеликий кабінет. Плюс дві мами та двое дітей (а може, й більше). Тобто ВІСІМ людей на один невеликий кабінет. Про якість обслуговування в таких умовах не буду казати - і так все зрозуміло. Після цього ми обслуговувалися в приватній клініці. Після реформи підписали декларацію з сімейним, по нескладним питанням ходимо до неї. Швидко, зручно, того аду, який був 13 років тому, зараз немає, слава Богу. Але землерійка скаже, що я брешу.
    Востаннє редагував Дейнерис: 02.06.2022 о 12:00

Moderator Аватар для Янь
    Дописів
    8 896

Типово

там же список (видимо секретный) - это лечим по тарифу с кармана налогоплательщиков, а это не лечим без ваших грошей

по факту полный звиздец - за все плати, от разве шо стоимость койкоместа не как в hotelах
    С фигали список секретный?
    Обследование (+ анализы), список утвержденных препаратов, тест на корону (нам "повезло" на очередную волну попасть), коронарографія, установка теста, контроль за состоянием, КТ...
    Это все прописано в пакете.
    К каждому пакету есть пояснения.

Еще раз. Я пишу про свой опыт.
    Про все болезни, все больницы и секретные пакеты - не в курсе.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Це деза. Вже є перелік місцевостей, яким надали потрібний статус, про них ми читаємо кожного ранку.
    Так, наша область була в цьому переліку. Але тепер її немає. Принаймні так кажуть ті, хто звідси виїхали у інші області. Їм у ЦНАПі сказали, що з цього місяця можуть більше не чекати виплат саме по цій причині. Перевірити власним досвідом я, звісно, не можу, бо нікуди звідси не виїзжала і ніяких державних виплат не отримую.
    А що за виплати були до 1 червня?
    Тимчасово переміщеним особам, які виїхали з областей, які входять до зони бойових дій, у інші області країни, з березня виплачували щомісяця по 2000 грн кожному дорослому та 3000 кожній дитині. Дітям так і не виплатили, тепер припиняють виплати ще й дорослим. Ще раз повторюся, що передаю лише ту інформацію, яку мені повідомили знайомі мені біженці.
    Виплати за березень і квітень. Їх виплатять, як черга дійде.
    Їх вже давно виплатили. Навіть за травень. Але лише дорослим, діти так і не отримали грошей. Тим дітям, які виїхали без кровних родичів, взагалі відмовилися виплачувати.
    Наша область ( область) и не входила в перечень. Только некоторые села в Криворожском районе.
    Це Ви самі таке придумали? Якщо наша область не входила, то чому всім її мешканцям, які виїхали у інші області, ВИПЛАТИЛИ по 2000 за кожен весняний місяць?
    у нас все хорошо.
    Цікаво, а жителі Кривого Рогу, до якого минулого тижня добряче так прилетіло, в курсі про це?

Дописів
    56 408

Типово

Если бы не маленький ребенок и 2-е родителей с инфарктами - я бы тоже не заметила.
    Но т.к. есть такие подопечные, то успела оценить.
    Мы только от нашего врача. Ревакцинация перед школой: 15 минут и все свободны.
    Без нервов, очередей и лишней траты времени.
    Да, за доп. вакцины - я буду платить.
    Но, если есть возможность получить основной пакет, который покрывается из бюджета, бесплатно у хорошего врача - для меня это плюс.
    А про лечение инфарктов... Ох, тут я могу очень много букв писать. Как это делают частники, какова эффективность, сколько фуфла за дорого и без эффекта....
    Соглашусь, что все упирается в специалиста. Не в реформу.
    Специалистов я искала долго, путем проб и ошибок.
    Ну,я и без малых детей и стариков таки иногда вынуждено сталкиваюсь с нашей медициной. Специалисты давно проверенные. Правда одни уже ушли на пенсию,кого-то уже нет совсем, а вот с их заменой ... Как бы это помягче сказать.... Проблемка.
    Во остальном вижу плюсы. Даже если сравнить стоимость обычного УЗИ и типа бесплатного по направлению . И опять же без траты кучи времени и нервов.
    Относительно операций - все как и раньше. Привезли,заплатили,сделали.

Сторінка 234 з 1230 ПершаПерша ... 134184224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244284334734 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті