Допис від
Йоран
Ага. Ну, субъективная оценка - це вже інша категорія, ніж пропаганда або маніпуляція.
А поскільки все, окрім фактів, суб'єктивне, то ваша точка зору по значимості нічим не відрізняється від поглядів журналістів (експертів і др.). Ви ж не вважаєте себе пропагандистом, чи маніпулятором, чи запроданцем, коли висловлюєте власні погляди? Якщо ні, для чого розкидатись епітетами на адресу інших?
До того ж так звана чиста інформація - значною мірою міф, ілюзія. Бо подає її вам хто? - правильно, журналісти і інші причетні і не дуже люди, кожен з яких, як і ми всі, має священне право на свої: позицію, міру інформованості, компетентність, грамотність і інші прекрасні і паскудні людські якості.
І, "щоб двічі не вставати", про чисті факти. Не знаю, наскільки компетентним ви себе відчуваєте в різних питаннях; зазвичай у кожного є добре знайомі території знань і "темні місця". Відомі люди з відомих ЗМІ тим і заслужили свій статус, що професійно освітлюють проблеми, які знають досконало. Ви візьметесь стверджувати, що можете кваліфіковано оцінити всі грані знань і суспільного життя, щоб оголошувати маніпулятивними видання в цілому, тобто всіх поспіль?
Наприклад, в дитинстві мені трапилась нагода подивитись на Місяць в телескоп. Побачити кратери і все інше наочно; тобто - чистий факт, без посередників. Наскільки кваліфікованими і реальними були б мої висновки і рекомендації, аби, опираючись на цей факт, я взявся рекомендувати заходи з програми освоєння Місяця фахівцям?
А при цьому аргументував би тим, що бачив на власні очі.
НУ хіба що в уряд діючий запросили б)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bookmarks