| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Правильно. Приведенные Вами примеры - это государства основанные на гражданстве. Людей, проживающих на территории объединяет не этническая принадлежность а некие общие идеи реализованные через законы, традиции и аналогичное. А отсюда и любая территория в таких государствах - это территория определенного правила, а не какого-то этноса.
Просто переход от национального к гражданскому в Европе будет сделать ой как не просто. Ведь европейским государствам уже по сколько лет? Тут речь не о границах (они могли меняться), а о идее объединения в государстве своего этноса. То есть это вековая традиция.
повністю? нє. якщо буде натхнення : http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2145-19/page
звісно, що збалансують на вимоги ВК, визначать які саме предмети і на 11-12 теж змінять наміри з "напевно" на "певно."
і яким чином? питання "коли" буде ще багато десятиріч. резолюція ні про що, прочитайте. угорська мова викладання- не знають державної, просто не розмовляють українською. який може бути висновок у ПАСЕ за цим фактом? повинні вивчати і знати державну мову. вимоги дотримуватися прав щодо нацменшинств- відповідний висновок. рекомендована ВК, акцент на державній мові та на мові нацменьшинств, баланс і закон.
Ну ось
ПАРЄ ухвалила рішення про освіту мовами меншин в Україні
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення з рекомендаціями Україні за підсумками термінових дебатів.
За схвалення документу із внесеними в нього правками проголосували 82 депутати, проти – 11, 17 утрималися.
Рішення ПАРЄ доволі жорстко засуджує те, що Верховна Рада ухвалила закон про освіту, змінивши статтю 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками національних меншин. Асамблея також звернулася до України з проханням врахувати всі без винятку рекомендації Венеціанської комісії, а також внести відповідні зміни до закону про освіту. Між тим, в ПАРЄ (всупереч позиції доповідача, естонця Андреаса Херкеля) констатували, що вже зараз, до ухвалення висновку "Венеціанки", є "низка юридичних питань до закону"
За наслідками дебатів було схвалено більшу частину пропозицій румунських та угорських депутатів.
Зокрема, угорці та румуни виступили проти ідеї "змішаного навчання", приміром, із викладанням 60% предметів українською, а 40% - мовою меншини. Також з документа видалили всі згадки про те, що навчання "виключно мовою меншини" (без викладання частини предметів державною мовою) завдає шкоди самим дітям через зменшення їхньої конкурентності на ринку праці та ускладнення вступу до вищих навчальних закладів.
Лише з мінімальною перевагою (39 голосів "проти", 42 "за") була відхилена угорська поправка, за якою з документа хотіли викреслити посилання на право України захищати державну мову, а також про те, що мова об’єднує державу.
Так само із незначною перевагою (37 на 40 голосів) вдалося відхилити пропозицію парламентарів із Румунії та Угорщини, які прагнули виключити з документа згадку про відсутність виключно українських державних шкіл (або із навчанням виключно мовами інших меншин) у своїх державах.
Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)
...Віктор Львов
ПАРЕ поводить себе так, ніби 7-ма стаття закону України про освіту є більш важливою для Европи, ніж те, що виробляє парламент Каталонії. Якщо ця поведінка не зміниться, Европейський Союз розпадеться у близькому майбутнєму, і ні хто про це не пожалкує.
Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!
Така реакція ПАРЄ свідчить про професійну безпомічність наших дипломатів.
згодна.
як повинно реагувати ПАРЕ на протест румунів та угорців?
зверніть увагу на внесені правки від угорців та румун. так чому на цьому фоні Україна не буде відстоювати державний?
нагадаю, навсяк, ви пишите російською мовою. не скажете чому? не треба мені про окреми пости українською. дякую.
дивіться не на засудженняя бла-бла-бла, а на результат та рекомендаціі.За наслідками дебатів було схвалено більшу частину пропозицій румунських та угорських депутатів.
Зокрема, угорці та румуни виступили проти ідеї "змішаного навчання", приміром, із викладанням 60% предметів українською, а 40% - мовою меншини. Також з документа видалили всі згадки про те, що навчання "виключно мовою меншини" (без викладання частини предметів державною мовою) завдає шкоди самим дітям через зменшення їхньої конкурентності на ринку праці та ускладнення вступу до вищих навчальних закладів.
Лише з мінімальною перевагою (39 голосів "проти", 42 "за") була відхилена угорська поправка, за якою з документа хотіли викреслити посилання на право України захищати державну мову, а також про те, що мова об’єднує державу.
Так само із незначною перевагою (37 на 40 голосів) вдалося відхилити пропозицію парламентарів із Румунії та Угорщини, які прагнули виключити з документа згадку про відсутність виключно українських державних шкіл (або із навчанням виключно мовами інших меншин) у своїх державах.
Водночас Києву рекомендують адаптувати окрему методику навчання української мови для дітей, які є представниками національних меншин.
[QUOTE=Rоlа;35351660]
Це завдання дипломатів добиватися потрібних нам резолюцій, в тому числі і з допомогою прогнозування своїх дій.як повинно реагувати ПАРЕ на протест румунів та угорців?
зверніть увагу на внесені правки від угорців та румун. так чому на цьому фоні Україна не буде відстоювати державний?
Ви краще нагадайте мені - якою саме мовою пишете свої пости? Бо щось я її не впізнаю подеколи. Хоча й нагадує українську.нагадаю, навсяк, ви пишите російською мовою. не скажете чому? не треба мені про окреми пости українською. дякую.
Отож я саме на це і дивлюся. І побачене мене не влаштовує.дивіться не на засудженняя бла-бла-бла, а на результат та рекомендаціі.
прогнозовані протести румун і угорців, так само прогнозоване посилання до ВК і заздалегіть анансоване виконання всіх рекомендацій ВК щодо.
а неприйняті поправки румун та угорців - це і є робота дипкорпусу.
це не є відповідь на моє питання. знаєте чому ви не відповідаєте по суті питання? бо відповідь буде дисонувати з вашими постами в цій темі.Ви краще нагадайте мені - якою саме мовою пишете свої пости? Бо щось я її не впізнаю подеколи. Хоча й нагадує українську.
мене влаштовує за умов прогнозованої реакціі угорців та румун.Отож я саме на це і дивлюся. І побачене мене не влаштовує.
кстаті, про міжнародні інститути, занепокоїних та занепокоєння, дуже велике занепокоїння , стурбованість та інші "діючі" інструменти інститутів в сьогоденіі). про ПАРЕ вже було в цій темі, рішення=фінансування.
В ЮНЕСКО висловили жаль з приводу виходу США з організації Сполучені Штати Америки (США) заявили про вихід з ЮНЕСКО, передає Agence France-Presse (AFP) в Twitter. "США виходить зі складу ЮНЕСКО", - йдеться в повідомленні.
У Державному департаменті Сполучених Штатів заявили, що рішення про вихід країни з ЮНЕСКО вступить в силу з 31 грудня, повідомляє Sky News
Нагадаємо, раніше про намір США вийти з ЮНЕСКО писало Reuters. Агентство зазначало, що щорічний внесок Сполучених Штатів в ЮНЕСКО становить близько 80 млн доларів, що дорівнює приблизно п'ятій частині бюджету організації. США, як очікується, будуть мати статус спостерігача в ЮНЕСКО. В Reuters нагадували, що президент США Дональд Трамп критично відгукувався про ООН і вказував, що для Сполучених Штатів деякі інституції Організації об'єднаних націй є дорогими. ЮНЕСКО є установою ООН з питань освіти, науки і культури.
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/ssha-zay...507814439.html
о, в лінєєчку. перевиховання стурбованості та занепокоєності
Израиль назвал решение США выйти из ЮНЕСКО «смелым и высоконравственным» шагом — и тоже решил выйти из состава организации. В Вашингтоне считают, что организация нуждается «в фундаментальной реформе» и находится во власти «антиизраильских настроений».
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks