Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 119 з 508 ПершаПерша ... 1969109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129169219 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 10160, показано з 2 361 по 2 380.

Тема: Приусадебный участок (делимся опытом и задаем вопросы)

Звідки Ви
    Новомосковск-транзит-Днепр
    Дописів
    17 863

Типово

Благодарю всех за опознание. Надевалась, насличалась))))) признала. Салатная (листовая) горчица это. Я в прошлом году её впервые сеяла, очень для меня травка. В этом году взошла самосевом на грядке. А вот та, что на фото, видимо сдуло прилично в сторону семена, там и взошло 2 шт. Но, как же они различаются по размеру, плотности и вкусу!. Культурная грядка на солнышке, горчица там остренькая, вся дырявая, её кто-то заедает, ввысь см.40-50. Та, что в бурьяне, почти весь день в тени, здорова, никто её не жрет, лист гораздо крупнее, да и ввысь метровая, когда в семена пошла, очень приятный вкус. В общем, неожиданно приятный сюрприз получился.

А ещё вчера тоже в нескошенном вовремя бурьяне нашла красивенный большой мак. Ветер-птички занесли, наконец-то

Дописів
    1 663

Типово

Цитата Допис від sharcos Переглянути допис
    malisap,а как Вы сушите и храните лепестки роз? Я в этом году перетерла с сахаром и в холодильник,вчера пробовала очень вкусно,но сахара там 2 к 1. А хочется аромат розы,но без сахара. ?
    Буре ароматні садові свої троянди. РОзбираю на пелюстки. Викладаю на підвіконня, але не на сонці. Зберігаю у скляних баночках все окремо. А коли чаюємо - купажуєм.
    Тут писали про стрілки часнику ))) Робила минулого року з салом на м"ясорубці. Краса! І намазка на хліб, і додавала до м"ясних страв. Весь рік зберігається в морозильнику.
    Востаннє редагував malisap: 05.06.2017 о 10:01

Дописів
    1 663

Типово

Цитата Допис від Kat+ Переглянути допис
    Ромашка еще, я люблю )
    календулу тоже сушу, но это больше в лечебные чаи
    Календула - сушу. Подобається. Жовті голочки замість чаїнок. Ромашку варто і собі додавати. А от ще ж лапчатка - кажуть з неї смачний чай. Вона ще називаєтся курильський чай. Хтось пробував?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 421

Типово

Цитата Допис від diveroni Переглянути допис
    ТатНикол, здорово у вас!
    Дякую!
    Я за 8 років в селі знаю вже багато нових для себе рослин, але ще бІльше не знаю, але не переймаюся цим. Рукколу посадила, тепер не знаю, що з нею робити. Треба сфотографувати, вона така зараз гарна - цвітоносів багато. Я модну зелень - навіть назви не можу запам"ятати - постійно насіваю заради дітей, шпінат та базілік навіть колись самі їли, але чогось не виходить доводити до тями.
    Цитата Допис від Антонина1 Переглянути допис
    На 4 фото, что за растение?
    Це котовнік! Праворуч на фото тисячелисник "Золотий доллар" та душиця, м"ята ще розрослася. Це у мене була задумка лікарської рабатки, навіть живокост поруч, але я його повиривала, бо перекрили хащі все.

У нас в селі кіт Тайгер ночує в сараї, коло зерна, мишей полює, або на горищі. Коли мороз більше 20, то пускаємо в будинок, у нас в котельній та сінях-тамбурі підлога із підігрівом, то він лягає на кафель та гріється, поруч горщик, іноді туди ходе. Маленьким кошеням привчала його до горщика, але набридло прибирати, то виселила кота на подвір"я. Пташок, мишей, навіть крис ловить, але з"їдає, нам не дарує. Ще у нашого Тайгера своє ноу-хау - зранку залазить на виноград і стрибає на підвіконня кухонне, чекає, коли господарі встануть та його погодують.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    10 832

Типово

Цитата Допис від malisap Переглянути допис
    Календула - сушу. Подобається. Жовті голочки замість чаїнок. Ромашку варто і собі додавати. А от ще ж лапчатка - кажуть з неї смачний чай. Вона ще називаєтся курильський чай. Хтось пробував?
    Еще вспомнила: листья черной смородины, земляники
    сушеные ягодки
    в поисках вдохновения можно почитать составы травяных чаев, которые продаются.
    кстати, часто встречаю в таких чаях васильки, только не знаю, какие части брать, только лепесточки?
    я днем практически святая а вечером снимаю нимб
    и думаю кому бы врезать
    мне им б © elena-durak

Звідки Ви
    Дописів
    17 863

Типово

Цитата Допис від Kat+ Переглянути допис
    Еще вспомнила: листья черной смородины, земляники
    сушеные ягодки
    в поисках вдохновения можно почитать составы травяных чаев, которые продаются.
    кстати, часто встречаю в таких чаях васильки, только не знаю, какие части брать, только лепесточки?
    У меня был в составе чая василёк, видела только лепестки

Звідки Ви
    Вільногірськ
    Дописів
    5 038

Типово

Поділіться досвідом - які трав"яно//квіткові чаї Ви збираєте, як сушите, як вони смакують Вам, родині?
    З досвіду - сушила м"яту, мелісу, пелюстки троянд. М"ята зберігає свої аромат і смак добре, користується попитом серед моїх гостей і родини, цей чай № 1 у нас. Меліса слабо зберігає свої властивості у сушеному виді, тому її найраще пити у свіжому виді. Спробую заморозку цього року, бо дуже подобається її лимонний аромат. Пелюстки троянд - прекрасно пахнуть, після заварювання хрумтять ( я це люблю).
    Зараз квітне котовник, жасмін. На підході чебрець...
    +мальва лікарська, квіти бузини, лікарська ромашка, календула, бруньки чорної смородини і, звичайно, чепчик (чебрець).

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 171

Типово

Цитата Допис від anazdeziya Переглянути допис
    Кто-то советовал эти бублики перекрутить на мясорубке. Я на электро перекрутила, нужно помалеху класть ибо тяжело машинке. И в морозилку. Бомба, зимой свежий аромат чеснока. Использовала все запасы.
    Точно, заморозить, а зимой приправа в борщик или мяско! Спасибо за идею!

Звідки Ви
    Дописів
    17 863

Типово

Поділіться досвідом - які трав"яно//квіткові чаї Ви збираєте, як сушите, як вони смакують Вам, родині?
    З досвіду - сушила м"яту, мелісу, пелюстки троянд. М"ята зберігає свої аромат і смак добре, користується попитом серед моїх гостей і родини, цей чай № 1 у нас. Меліса слабо зберігає свої властивості у сушеному виді, тому її найраще пити у свіжому виді. Спробую заморозку цього року, бо дуже подобається її лимонний аромат. Пелюстки троянд - прекрасно пахнуть, після заварювання хрумтять ( я це люблю).
    Зараз квітне котовник, жасмін. На підході чебрець...
    я когда-то у травника спросила сбор для общесемейного потребления не в лечебных целях. так, чтобы чаевать. совет по сбору трав:
    душица

базилик зелёный

мята

шалфей

липа
    потверждаю, вкусно!
    покупала в аптеке, только базилик с рынка (своего не могу до сих пор ни вырастить, ни насушить; надеюсь в этом году всё-таки удастся, всходы есть)

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 041

Типово

Цитата Допис від KissMe Переглянути допис
    А на каком расстоянии посажены? И какие сорта?
    Даруйте, не могла раніше відповісти. Помідори " мої",високорослі, більше 2-х метрів досягають. Посаджені на відстані 40см+-. Цьго року запізнилась з пасинкуванням, тому є багато великих пасинків, які я поставила в воду, щоб пустили коріння . Можу наділити, безкоштовно , але самовивозом.
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Дописів
    704

Типово

Буре ароматні садові свої троянди. РОзбираю на пелюстки. Викладаю на підвіконня, але не на сонці. Зберігаю у скляних баночках все окремо. А коли чаюємо - купажуєм.
    Тут писали про стрілки часнику ))) Робила минулого року з салом на м"ясорубці. Краса! І намазка на хліб, і додавала до м"ясних страв. Весь рік зберігається в морозильнику.
    А я как-то пыталась сушить на улице,что не разлетелось и собралось в бумажный пакет не особо пахло. Попробую еще,роза как раз цветет. Еще в прошлом году для чаев сушила базилик лимонный,ничего так чай получается. Еще хочу эхинацею,если в этом году зацветет. Пробовала чай с бархатцами,Очень даже не плохо и вроде для зрения полезно.

Дописів
    1 663

Типово

Цитата Допис від sharcos Переглянути допис
    Еще в прошлом году для чаев сушила базилик лимонный,ничего так чай получается. Еще хочу эхинацею,если в этом году зацветет. Пробовала чай с бархатцами,Очень даже не плохо и вроде для зрения полезно.
    Так! Цікаво - треба спробувати. Про чорнобривці взагалі розповідають, що у східній кухні - то одна з найліпших приправ.

Дописів
    1 663

Типово

Цитата Допис від Sheba Переглянути допис
    +мальва лікарська, квіти бузини, лікарська ромашка, календула, бруньки чорної смородини і, звичайно, чепчик (чебрець).
    Бруньки чорної смородини збирати зараз запізно чи ще можна? квіти бузини як сушити - підвішувати у затишку у тіні китичками чи розбирати?

Дописів
    1 663

Типово

Цитата Допис від Tat_Nikol Переглянути допис
    Дякую!
    Це котовнік! Праворуч на фото тисячелисник "Золотий доллар" та душиця, м"ята ще розрослася. Це у мене була задумка лікарської рабатки, навіть живокост поруч, але я його повиривала, бо перекрили хащі все.
    ь.
    А Ви сушите його для чаю? Котовник має шикарний аромат. Лиш не можу зрозуміти куди його віднести - чи до пряно-смакових приправ, чи до чаїв?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 421

Типово

А Ви сушите його для чаю? Котовник має шикарний аромат. Лиш не можу зрозуміти куди його віднести - чи до пряно-смакових приправ, чи до чаїв?
    Раніше не сушила, бо моїм не подобається запах, а зараз піду, нарву та насушу, буду робити суміш різних трав.

Звідки Ви
    Кирова
    Дописів
    3 867

Типово

Подскажите это бурьян или цветочек?
    Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  IMG_4402.jpg
Переглядів: 102
Розмір:  65,8 КБ
ID:	2108642Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  IMG_4401.jpg
Переглядів: 65
Розмір:  83,1 КБ
ID:	2108643

Звідки Ви
    Тополь-3
    Дописів
    12 476

Типово

Про чорнобривці взагалі розповідають, що у східній кухні - то одна з найліпших приправ.
    Сушеные лепесточки чернобривцев называются имеретинский шафран, идут как приправа к мясу. Я с чернобривцами закрываю помидоры, пикантный вкус, нам нравится.
    Для приправы годятся только обычные низко- и среднерослые чернобривцы желто-коричневого цвета.

Звідки Ви
    г. Днепропетровск, Лев.- 3
    Дописів
    9 476

Типово

Цитата Допис від rann2002 Переглянути допис
    Подскажите это бурьян или цветочек?
    Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  IMG_4401.jpg
Переглядів: 65
Розмір:  83,1 КБ
ID:	2108643
    Лаконос.

Звідки Ви
    Кирова
    Дописів
    3 867

Типово

Цитата Допис від Антонина1 Переглянути допис
    Лаконос.
    Спасибо за ответ. Если это действительно такой экзот, то я рада такому случайному пришельцу в моем саду

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 171

Типово

Цитата Допис від rann2002 Переглянути допис
    Спасибо за ответ. Если это действительно такой экзот, то я рада такому случайному пришельцу в моем саду
    Будьте осторожны с ним. Очень токсичен и ядовит!

Сторінка 119 з 508 ПершаПерша ... 1969109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129169219 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті