Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 329 з 553 ПершаПерша ... 229279319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339379429 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 11050, показано з 6 561 по 6 580.

Тема: Государственный статус русского языка в Украине: "ЗА" и "ПРОТИВ"

Дописів
    22 012

Типово

як буде українською "обстановка"?

Дописів
    21 333

Типово

Цитата Допис від Rоlа Переглянути допис
    шкода, якщо не про мене. "дебіли" від тебе та інших насєкомих - годні, треба брати.
    До лікаря звертатися не пробували?
    Люди, имеющие низкий уровень квалификации, делают ошибочные выводы и принимают неудачные решения, но не способны осознавать свои ошибки...

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від KpoT Переглянути допис
    як буде українською "обстановка"?
    обстанівка.

Цитата Допис від evgenij Переглянути допис
    До лікаря звертатися не пробували?
    слабєнько.

Дописів
    22 012

Типово

обстанівка.
    тічно? чі то ви глазуєте? )

от наприклад як буде "боевая обстановка"

Дописів
    10 628

Типово

обстанівка.
    Чути пострілвідмову на150 Канонічной(МП,40*)

Дописів
    21 333

Типово

обстанівка...
    О так, а ось і кандидат у мовні інспектори
    Люди, имеющие низкий уровень квалификации, делают ошибочные выводы и принимают неудачные решения, но не способны осознавать свои ошибки...

Звідки Ви
    оттуда (с)
    Дописів
    27 058

Типово

Мовний спицназ...

Дописів
    39 400

Типово

тічно? чі то ви глазуєте? )

от наприклад як буде "боевая обстановка"
    піздорєз. пани модератори, каюс.)

Цитата Допис від Duke Nukem Переглянути допис
    Чути пострілвідмову на150 Канонічной(МП,40*)

Дописів
    22 012

Типово

піздорєз. пани модератори, каюс.)

піздно, це проти природи рол ... голодна Рола вийшла жраточки, не зупинити, але є чесно зароблений штраф за глазування над мовою )

Дописів
    39 400

Типово

піздно, це проти природи рол ... голодна Рола вийшла жраточки, не зупинити, але є чесно зароблений штраф за глазування над мовою )
    младєнцев не їм. гидую. то не плач))

Звідки Ви
    звірорадгосп "Привид комунізму"
    Дописів
    3 730

Типово

Цитата Допис від Duke Nukem Переглянути допис
    Ех йопта. поясню. Родович це кольоровіярмарки на фестивалі Сопот. Рабіновіч - фаміліє такоє.
    Дєрєвянниє качєлi vs распiсниє карусєлi, Родович vs Рабинович, Чужий проти Хижака)
    З життя перукарів. Де купити якісну іранську хню?

Дописів
    22 012

Типово

младєнцев не їм. гидую. то не плач))
    моєж ви сонечко, гляньте на неї - не їсть немовлят, от дякую ) ... чі спасібі?

watra
    Guest

Типово

україномовне середовище не жартує..
    “Мовний патруль” та його жертви

Севастопольським бабушкам, померлим від україномовних інструкцій в аптеках, кінотеатрам, які закрилися через україномовний дубляж, і таксистам, що вкоротили собі віку через появу неякісних українських пісень в етері високохудожнього радіо “Шансон”, присвячується:

З усіх аргументів утиснутої російськомовної меншини найпристойнішою виглядає теза “не на часі”, яка, хоч й випливає з суто меркантильної попередньої конструкції, та завдяки заміні ковбаси на суспільно важливі реформи звучить значно більш пафосно та відповідально: “В нас що, вже корупцію поборото й дороги відремонтовано, що ми вже взялися за мову?” Із фактологічною частиною цією конструкції й не посперечаєшся: дороги й досі розбиті, корупція процвітає — але чому це має бути підставою видавати пресу російською? Чому нам 25 років повторюють, що за мову треба братися лише після доріг і корупції, і в результаті ми 25 років сидимо з корупцією, без доріг і без мови? Може, спробуємо хоча б заради інтересу поміняти цей зачаклований порядок? Ризикнемо нарешті хоча б вирішити питання з мовою, якщо корупція й дороги черговій владі виявилися не по зубах?

Врешті, Віктор Андрійович Ющенко теж спустив в унітаз і дороги, й боротьбу з корупцією, але якби суспільство його тоді переконало, що все решта не на часі, ми би й досі могли ходити в російськомовні кінотеатри й вважати, що це нормально. І ми б і досі ходили по вулицях Лєніна, якби принципове суспільство таки переконало Верховну Раду, що не можна валити іллічів, поки не сидить Ахмєтов.
    Головне, чого не відчули нинішні захисники статусу російської мови, — що посилення ролі української мови не є забаганкою когось із властителів. І сам факт того, що закон Колесниченка-Ківалова досі не скасований, бо рішення ВР не підписане, а процес у КС затягується, явно про це свідчить — Порошенко аж ніяк не прагне мовних перетворень. А от те, що у ВР попри пасивність АП зареєстровано аж 3 законопроекти на таку досі дискусійну тему, яскраво показує, що партійні соціологи відчули потужний суспільний запит.

Справді, за роки війни з Росією прихильникам українізації стало значно легше говорити про необхідність позбавлення російської мови панівного статусу. І справа тут не в тому, що, як дивно зазначає одна з авторів законопроекту №5670 “Про державну мову” Ірина Подоляк, на тлі війни “навіть свідома і безвідповідальна політична інструменталізація питання державної мови не може зробити ситуацію в Україні гіршою чи загострити її”. А в тому, що, по-перше, війна суттєво посилила будь-які настрої щодо максимального культурного відриву від Росії, а, по-друге, з осені 2014-го найбільш російськомовно стурбовані регіони України на загальноукраїнську електоральну температуру по палаті тимчасово не впливають.

Тож як уже й вибирати найзручніший час для заходів з українізації — то зараз якраз він і є. Бо якщо ми сподіваємось у майбутньому реінтегрувати в себе ОРДЛО й Крим, то не забуваймо, що з обраними від цих регіонів нардепами ВР точно заблокує будь-який мовний закон.

Дописів
    8 862

Типово

А хто читав резолюцію ПАРЄ по Україні?
    Раджу її прочитати мовою оригіналу - англійською.
    Там багато цікавого.

Знаю, ПАРЄ ніщо, шошо (C) та інше.

tofanidze
    Guest

Типово

С ютуба:

Сьогодні 22.12.2016 року, робив покупки у магазині АТБ що знаходиться під Києвом по варшавській трасі, смт Гостомель вул. Кулєшова 26 б.
    Привітався як завжди українською з касиром, у відповідь почув язеку сусідньої території, яка зараз окупувала частину Української землі, та впроваджує агресію відносно України.
    Ввічливо попросив дівчину, обслуговувати мене українською, та пояснив що маю право як громадянин України, в Україні отримувати послуги українською мовою.
    На що вже в нахабній формі отримав відмову. "Я с данєцка прієхала, і буду тут разгаварівать как мне хочіца"
    Ну, а я з Маріуполя приїхав, то що тепер?
    Попередив що буду змушений викликати патруль, як що надалі будуть порушуватися мої конституційні права. На що почув " та мне все равно".
    Викликав керівника закладу, для якої також мовне питання не є важливим, та вона зайняла бік своєї підлеглої.
    Її колеги вмовляли звертатися до мене та обслуговувати українською, на що вона категорично відмовлялася.
    Після приїзду патрульних, мені надали українського касира. Вдумайтесь, в Україні українцю, надали україномовного касира! На вимогу не українця, а правоохоронців.
    Дівчинка привітливо зробила свою справу, без проблем, спілкуючись українською.
    Я надав пояснення поліції, вони зібрали пояснення від адміністрації.
    Там ще алкаш "атошнік" поліз, але ще й цього аватара вчити розуму вже не було а ні часу, а ні бажання.
    Але теж такий контингент для України. Тепер кожний кончений алкаш який посидів біля БП сам себе героєм вважає, та має виправдання власній алкогольній залежності. Сумні часи.
    Торкатися його не став, хоча він і провокував дуже, руки розпускав, намагався образити. Він все одно не зрозуміє за що, ледве на ногах стояв, та приходив за черговою пляшкою горілки.
    Хоча тому кому цікаво скажу, що був і у військкоматі ще у 2014р. де відмовили, і їздив добровільно, і волонтерством займався (безкоштовно).
    Ну то таке.
    Висновок:На чеку який я сплатив 20% в мене забрала держава, з якою в мене контракт у вигляді Конституції та законів.
    Я свою частину контракту виконав, віддав гроші державі. Цікаво як поведе себе держава конкретно в цьому випадк

Дописів
    8 862

Типово

Ну правильно. Жопа с хрущами(С)пытается быть святее папы римского. К как в торец получил - так на русский и перешел быстро. Ибо нехрен.
    А комменты под видео были бесподобными, причем украиноязычными. Жопа с хрущами(С) обиделась и по итогу комменты закрыла. А там такого было написано - закачаешься.
    Из подобного говна еще могу назвать Горького Лука. Тоже дерзкий был. Но как ему на хлебокомбинате тельбухи примяли - так запал как-то и потерял. Ибо нехрен тоже.

Так-то!

Дописів
    37 060

Типово

Цитата Допис від tofanidze Переглянути допис
    Попередив що буду змушений викликати патруль, як що надалі будуть порушуватися мої конституційні права. На що почув " та мне все равно".
    Викликав керівника закладу, для якої також мовне питання не є важливим, та вона зайняла бік своєї підлеглої.
    Її колеги вмовляли звертатися до мене та обслуговувати українською, на що вона категорично відмовлялася.
    Після приїзду патрульних, мені надали українського касира. Вдумайтесь, в Україні українцю, надали україномовного касира! На вимогу не українця, а правоохоронців.
    Таких украиномовных педарастов которые ищут до чего додолбаться надо ногами пиз..ть .

я понимаю что они инвалиды и не понимают по русски , но если человек родился скотиною то он ей и умрет .

tofanidze
    Guest

Типово

Цитата Допис від alyak Переглянути допис
    Таких украиномовных педарастов которые ищут до чего додолбаться надо ногами пиз..ть .
    Золотые слова

tofanidze
    Guest

Типово

tofanidze
    Guest

Типово

Сторінка 329 з 553 ПершаПерша ... 229279319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339379429 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті