Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 325 з 553 ПершаПерша ... 225275315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335375425 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 11050, показано з 6 481 по 6 500.

Тема: Государственный статус русского языка в Украине: "ЗА" и "ПРОТИВ"

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Цитата Допис від Кондратий Переглянути допис
    Ось цiкавим здалося:

https://site.ua/victor.tregubov/6109...ichna-dovidka/

...є важливий політичний аспект, який актуальний для наших сучасних срачів та срачиків. Саме запитання «коли в Києв вперше потрапила російська мова?» не має сенсу. Бо вона скоріш потрапила з Києва в Москву, ніж навпаки. Хоча й сучасна російська літературна мова –результат симбіозу мови київських викладачів та їх російських слухачів, але в 18 сторіччі вона сформувалася, в тому числі, і на території України. Так вже склалося історично.

Я, насправді, чудово розумію, чому певні люди сприймають російську як чужу та ворожу. Бо якщо на ті терени, де живе людина, ця мова прийшла вже в більш пізній період, з російськими вояками чи червоноармійцями, природньо вважати її мовою окупанта. Особливо коли її затверджували агресивно. І мають повне право її не любити.

Але є одне але: є в Україні регіони, для яких ця мова є однією з автохтонних мов. Наполягаю: однією з, не єдиною. Не тому, що колись її нав'язали росіяни, а тому, що колись з цих регіонів нав'язували росіянам її попередній субстрат. Так було, і з історії не викинеш ані Прокоповича, ані Яворського, ані Сковороду, ані Коваленського. Можна хіба що про них не знати – так, може, й легше, але тоді доведеться жити в вигаданому світі.

В історії того ж Києва були моменти, коли в ньому домінувала українська мова, були моменти, коли домінувала російська. Були навіть моменти, коли між ними мало не вклинився ідіш. І якщо ідіш пішов з Києва назавжди, і доволі трагічно, то у російської та української змінювалося хіба що співвідношення. Подібна ситуація у Слобожанщини та Харкова. В інших регіонів – інші історії.

Україна велика. І складна. І суперечки в нас є різновидом національного спорту, а непоступливість – особливістю національної ментальності. Так само, як жодні заборони не змусили одних українців відмовитися від української мови, так вони й не змусять інших відмовитися від російської – ті не менш вперті та не більше люблять чужі повчання. Доведеться співіснувати на умовах максимальної взаємної комфортності. Але для початку можна хоча б спробувати розібратися, як виникла така ситуація, не через кліше, спрощення чи спекуляції, а через аналіз.
    Та ніхто не змушує відмовитися від російської.
    Тут і є пересмикування.
    Єдина державна це не = відмові від інших мов.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    звірорадгосп "Привид комунізму"
    Дописів
    3 730

Типово

Цитата Допис від Vedma Переглянути допис
    Та ніхто не змушує відмовитися від російської.
    Тут і є пересмикування.
    Єдина державна це не = відмові від інших мов.
    Нi? Не змушує?
    Я Вам щиро вдячний, навiть не уявляєте наскiльки

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transference
    З життя перукарів. Де купити якісну іранську хню?

Дописів
    12 043

Типово

Цитата Допис від evgenij Переглянути допис
    Для вас есть новость книги пишуться на каком нибудь языке, там не просто набор закорлючек, вежливый вы наш, где то я про вежливых уже слышал, прям дежавю...
    все таки с пониманием текста проблемы не у меня. "я всегда иду навстречу вежливым собеседникам." вежливый в данном случае вы. а я просто иду на встречу. как с дитем ей боху.

Дописів
    12 043

Типово

Цитата Допис від KpoT Переглянути допис
    кто выступает за запрещение украинского? ....

ссуки гебешные, у вас оно видимо в крови по наследию! - передергивать, искажать действительность ... иш ты приспосабливаются как сволочи - типа они за украинский язык, за Украину, выдумали НКВД для себя языковое, штрафы для граждан, а бы только пристроится и оправдаться .... ненавижу вас как класс - ссуки гебешные, вертухаи
    ты выступаешь. вон за нквд топишь. за вертухаев. на сталина небось молишься. людей на классы делишь. о кормушке мечтаешь. это все ж твои слова, тебе за них и отвечать.

кстати по поводу всех этих громких эпитетов. где то я подобное уже видел.
    ах да, вот же "фашисты, хунта, каратели. ненавижу вас, суки нацистские, укропы недобитые". у этих обзывалок один автор по ходу. ну или идейный вдохновитель.
    Востаннє редагував Promius: 28.01.2017 о 08:45

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Нi? Не змушує?
    Я Вам щиро вдячний, навiть не уявляєте наскiльки

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transference
    Настав час, що пора розвивати українську, а не плентатися подаду російської.
    Це поки що на рівні обговорення.
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Дописів
    12 043

Типово

кстати вот нытье http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=15813 о котором я вспоминал вчера. правда защитники росийского тех времен еще довольно вежливы. видать не всерьез воспринимали украинизацию в то время.
    а вот тут http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=55673 уже начинают истерить про геноцид. )

прошло время. хотят внедрить всего лишь еще один (из многих) шажок в сторону "украинизации" и снова мы видим истерики и вопли про "ущемление".
    видалять того гнилого зуба та й нити перестануть. не хвилюйтесь.
    Востаннє редагував Promius: 28.01.2017 о 09:07

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

Цитата Допис від Promius Переглянути допис
    кстати вот нытье http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=15813 о котором я вспоминал вчера. правда защитники росийского тех времен еще довольно вежливы. видать не всерьез воспринимали украинизацию в то время.
    а вот тут http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=55673 уже начинают истерить про геноцид.)
    Добре хоч ви iз Котовим не iстерили, свiдомо i повнiстю перейшли на українську.

Дописів
    12 043

Типово

кстати почитал вот старую тему из ссылки выше и выражаю "респект" Глаше и Г'онте за их слова еще в те времена.
    к сожалению я не знал Г'онту до того печального события.

Дописів
    12 043

Типово

Добре хоч ви iз Котовим не iстерили, свiдомо i повнiстю перейшли на українську.
    я вважаю себе вільною людиною та й залишаю за собою можливість писати та й говорити тією мовою яка мені до смаги в саме в цю мить. а не идти на поводу москальских требований (гавари со мной как я хочу).
    але я хочу щоб українська нарешті почала панувати над російскою та згодом зайняла головне та й мабудь єдине місце у нашому побуті.
    Востаннє редагував Promius: 28.01.2017 о 09:23

Дописів
    12 043

Типово

щас буду Глашу цитировать. )
    Цитата Допис від Глаша Переглянути допис
    Понимаете в чем дело, если планируется переход на украинский, то чтобы облегчить задачу изучения языка - нужна среда. Даже если у тебя врожденный языковой кретинизм, ты все равно выучишь язык, если попадешь в среду. А сейчас как раз и создается последовательно украиноязычная среда. В школах/садиках/институтах, по ТВ, вот теперь в кинотеатрах. Украина по тихоньку переходит на украинский язык. И это правильно.
    Просто людям, которые противники дубляжей и мнимо-насильственной украинизации нужно себе признаться, дело не в трудностях понимания, дело в том, что они вообще принципиально не хотят, чтобы Украина становилась украинязычной в будущем. Им хочется, чтобы все было на русском, им хочется, чтобы опять был СССР (его подобие) или Украина была придатком России. Чтобы вместе все. Только и всего.

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

Г'онте
    ...мені до смаги

але я хочу щоб українська нарешті почала панувати над російскою та згодом зайняла головне та й мабудь єдине місце у нашому побуті.
    Почнiть з малого - iз себе: пишiть українською, припинiть її паплюжити, використовуйте певну розкладку, почитайте, врештi, пiдручник
    Ви ж так хочете, аби мова мала гiдне мiсце.

Iнакше ви звичайне базiкало.

Дописів
    12 043

Типово

Почнiть з малого - iз себе: пишiть українською, припинiть її паплюжити, використовуйте певну розкладку, почитайте, врештi, пiдручник
    взагалі то я все це і так роблю. може не бездогано, з помилками але вже як вмію. але це лишень краплина у морі. моя поведінка аж ніяк не створить мені україномовне середовище. і ось тут і потрібні дії держави.

Iнакше ви звичайне базiкало.
    и раз пошли оскорбления, то хер вам по-росийски, а не "вічливе спілкуваня українською".
    Востаннє редагував Promius: 28.01.2017 о 09:46

Дописів
    26 044

Типово

то хер вам по-росийски, а не "вічливе спілкуваня українською".
    и все таки русский язык надо оставить, ну хотя бы его эмоциональную составляющую, нецензурную
    видите какими красками заиграла беседа двох україномовних співбесідників, до того суха та не цікава, после вкрапления из великого и могучего

Дописів
    12 043

Типово

еще немного уважаемой Глаши.
    Цитата Допис від Глаша Переглянути допис
    Именно из-за таких как вы и вводят украинский "насильно". Не умеете вы уважать государственный язык страны в которой живете? Ну чтож, будем усиливать меры, чтобы вам через пару лет язык уже смешным не казался. Ко всему привыкают и к этому привыкните. Считаю введение обязательного украинского перевода в кинотеатрах - правильным. Хоть и училась я на русском, хоть и говорю на нем, но понимаю, что пока всякие придурки будут ставить в подпись "Там где я - там Россия!" - не видать независимости Украине.
    Я поражаюсь людям, как можно отстаивать свои права, оскорбляя права других? Язык им, блин, смешной. Только идиоты могут смеяться над чужим языком, потому, что они идиоты. Помню в школе у нас был один мальчик, Руслан. Странненький такой. Его бедного аж корежило от смеха, когда англичанка говорила "Who is". Понятное дело не от большого ума корежило, да и ничего из него путнего не получилось.
    за сим я пока прекращаю, ибо надо на работу. не усердствуйте тут в своем стремлении к геноциду. )

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

Середовище менi! Негайно!

...i вiд припливу любовi до солов'їної розiрвав тiльник на срацi.

Дописів
    5 041

Типово

Цитата Допис від Mikela Переглянути допис
    по каким признакам Вы определили что "час настав" именно сейчас, когда страна залита кровью, задыхается от бедности и неподъемных тарифов, уголь закупает в Роттердаме с оплатой доставки, когда народ офигел с е-деклараций чиновников, когда в селах еще недавно самые ярые майдановцы организуют сбор средств "на паляницю Федоровичу"(реальный случай) и когда стоит реаальная угроза просто потерть страну от слова совсем. Или просто по рагульски "щоб наше було зверху"а дальше интеллекта не хватает просчитать чем это может закончиться?
    Востаннє редагував gven: 28.01.2017 о 11:34

Звідки Ви
    оттуда (с)
    Дописів
    27 058

Типово

Не надоело с ботом генератором слов на украинском языке разговаривать????

watra
    Guest

Типово

еще немного уважаемой Глаши.
    не знала, що такі срачі тоді були й тут.
    а Глаша гарно сказала.

щодо упирів, які українською "глузують", та душею лапотно-балалайкові.
    на декілька ніків стилістика, жарти, слівця одні й ті самі. хоч б не палилися так.

Дописів
    13 721

Типово

...
    А нормальні люди так і роблять. Вчаться. Роблять помилки... Чи вам тут класичні висловлювання приводити про те - хто не помиляється?
    Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!

Дописів
    21 333

Типово

Цитата Допис від Mikela Переглянути допис
    Якщо різницею між Україною і Росією буде лише мова, то в чому сенс такої країни?
    Люди, имеющие низкий уровень квалификации, делают ошибочные выводы и принимают неудачные решения, но не способны осознавать свои ошибки...

Сторінка 325 з 553 ПершаПерша ... 225275315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335375425 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті