... під парасолькою...
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
... під парасолькою...
Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!
люди по світу якщо не в дисонансі когнитивному, то кепкують..
Абориген, от не скажіть. кубань любе свою балачку - обреготатися можна, і з коментів і з автора.Bohdan Yaremenko
18 год. ·
Єдиний спосіб, яким я долучусь до останнього сплеску "мовного срачу."
Залишивши мене у Ряшеві, родина рушила погуляти два дні до Кракова (ми ніколи не були в Польщі).
При поселенні в готельчик менеджер (втілення доброзичливості та співпраці), спілкування з яким відбувалось по-англійськи, заспокоїв, що завтра, коли його не буде, можна сміливо розмовляти з обслуговуючим персоналом по-російськи. Мовляв, вас усі зрозуміють.
На впевнену відповідь моєї дружини, що вона і її діти будуть спілкуватися або по-українськи, або по-англійськи Пьотр навіть зрадів: звичайно, звичайно вас зрозуміють і по-українськи.
- Але у нас зупиняється дуже багато людей з України, які говорять по-російськи. Ми навіть прізвисько для них спеціальне придумали.
- І яке ж?
- Сепаратисти.
Наголошую, що позиція обслуги польських готелей не обов"язково є позицією автора цього блогу.
якраз це дуже смішно
А черноморские казаки разговаривали на малороссийском наречии запорожских казаков, который контактируя с южно-русскими говорами и донским гутаром и образовал кубанский говор. Пример подобного контакта Вы отлично проиллюстрировали на примере слов "пывэнь" и "кочет". А ещё во многих станицах на Кубани говорили "глэчик", "колыска", "кавун" и ещё много слов, которые встретите на востоке Украины. Но почему-то никому в голову, кроме воинствующих украинистов, не пришло в голову назвать говор Кубани мовой. Часто даже в пределах одной и той же станицы люди не понимали друг друга, хотя и те, и те были кубанцами. О каком украинском может быть речь?
Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)
Справа не в залякуваннях
Щодо мовного питання.
Раніше я не підтримував ідею запровадження другої державної і навіть виходив на мовний майдан. Особисто я виступав не так проти самого закону Ківалова-Колесніченка (який зараз до речі скасовувати не можна), як проти Януковича і ко та контексту, який існував на той момент.
Але зараз я впевнений, що замовчуванням проблеми і пасивністю зупинити ідіотів-українізаторів неможливо. При цьому кількість і активність адекватних україномовних українців для захисту прав російськомовних українців (тобто без ризику розпалювання ворожнечі на цьому ґрунті) вочевидь недостатня. В таких умовах я вважаю, що російськомовні українці мають рішуче відкинути шантаж (не розхитуйте човен, а то Путін нападе!), будь-які спроби дискримінації та нав'язування комплексу провини (якщо ви розмовляєте російською, ви допомагаєте Путіну!), та почати захищати свої інтереси у мовній сфері. Потрібно розуміти, що після революції Гідності і початку інтервенції Росії ми всіляко уникали цієї теми, усвідомлючи її шкоду для держави, але через три роки мова чомусь знову опинилася у центрі політичного життя і особисто я з подивом дізнався, що для іншої сторони статус-кво не є компромісом! Більше того з кожним днем радикальність ініціатив та заяв "українізаторів" тільки зростає!
Саме тому допоки контекст знову не зміниться я не проголосую за жодну партію, яка у своїй програмі чи у своїх заявах хоч один раз щось скаже про захист української мови. Бо мене цікавить будівництво впливової регіональної держави з єдиною політичною нацією і центром у Києві, а не ізольованого ксенофобського хутора з народницьких мрій кінця 19-го сторіччя. Мене цікавить не виокремлення "справжніх" українців, а максимальне сприяння приєднанню до нації тих, хто вважає себе українцем чи українкою. Адекватним українізаторам раджу перехоплювати ініціативу і більше перейматись захистом прав співгромадян.
Михаил Багинский
Люди, имеющие низкий уровень квалификации, делают ошибочные выводы и принимают неудачные решения, но не способны осознавать свои ошибки...
Тоді пропоную додати до правил форуму пунктик
- хто пише російською тому за перший раз бан на три дні
- той хто попався з російською другий раз, та хоче реабілітуватися, то той плате штраф на користь волонтерских ініціатив у розмірі двох неоподаткованих мінімумів
- третій - у довічну баню, або штраф у сто неоподаткованих мінімумів.
Погоджуюсь цілком.
Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729
Предлагаю в армию призывать и мобилизацию только после сдачи экзамена по украинскому....не сдал, все, права служить в армии и защищать Родину нет.
evgenij,
за срср української було більше.
ще років 10 тому її було більше, поки не дозволили рускіє школи замість українських та інше...
коли вже можна буде її впроваджувати так, щоби не засмутити нікого, скажіть, будь ласка, свою думку.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks