Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Как переименуем?

Голосували
1153. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Дніпро\Днепр - Дніпровська обл

625 54,21%
  • Дніпровськ\Днепровск - Дніпровська обл

56 4,86%
  • Дніпроград\Днепроград - Дніпроградська обл

28 2,43%
  • Січеслав\Сичеслав - Січеславська обл

67 5,81%
  • Новий Кодак\Новий Кодак - Новокодакська обл

14 1,21%
  • Свой вариант

363 31,48%
Сторінка 481 з 506 ПершаПерша ... 381431471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 10104, показано з 9 601 по 9 620.

Тема: Переименование Днепропетровска и улиц Днепропетровска

Дописів
    6 627

Типово

Цитата Допис від Igor K Переглянути допис
    По-перше:
    я ніколи не називав конкретної цифри СКІЛЬКИ городян або % були ЗА перейменнування, тому що прекрасно усвідомлюю,
    що РЕАЛЬНО таку цифру можна було б отримати тільки шляхом референдуму/опитування з приходом городян на дільниці
    і пред'явленням документа, що засвідчує місце проживання. Все інше від лукавого.
    Тому ваша спроба перекласти рейки у мiй бiк, та вимагати вiд мене якихось "дослідження, в яких мітяни висловили підтримку
    зміни назви міста" називається "перекласти з хворої голови та на здорову".
    Що я винен вам обгрунтовувати, якщо я не називав нiяких цифр ЗА ?
    Я дивлюсь все починається по третьому колу...
    З чого Ви взяли що Ви комусь щось винні? Судячи з дописів то винні лише Вам (та ще одному маргінальному дописувачу гілки). Ви не згодні з моїми словами, не згодні з посиланнями, яких в інтернеті "вагон та маленька бричка", але обгрунтовувати свою не згоду Вам нема чим, і виходячи з цього місто перейменували виходячи з бажаннь переважної більшості містян (я ж збрехав, а Ви такий чесний).
    Не в кожної білявки така логіка.

Мастер года 2012 Аватар для RomanLV
    Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від -=coNDor=- Переглянути допис
    Название нашей столицы разваливает эту схему. Объяснить почему?
    Хто - Київ
    Наступит день и я скажу все, что я думаю по этому поводу. (С)

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    29 666

Типово

Цитата Допис від RomanLV Переглянути допис
    Хто - Київ
    Теперь-то уже да )) Но достаточно вспомнить, что один из основателей Кий. А город чей? К и е в

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Прохожий Переглянути допис
    Я дивлюсь все починається по третьому колу...
    З чого Ви взяли що Ви комусь щось винні? Судячи з дописів то винні лише Вам (та ще одному маргінальному дописувачу гілки). Ви не згодні з моїми словами, не згодні з посиланнями, яких в інтернеті "вагон та маленька бричка", але обгрунтовувати свою не згоду Вам нема чим, і виходячи з цього місто перейменували виходячи з бажаннь переважної більшості містян (я ж збрехав, а Ви такий чесний).
    Не в кожної білявки така логіка.
    Я зрозумів. У вас поганий зір. Ви можете читати тільки те, що не суперечить вашим фантазіям.
    То просіть кого-небудь щоб вам читали тему.
    Я ТРИ рази показував вам реальна кількість людей, які були ПРОТИ. 27 осіб.
    Вам звичайно нічого сказати на цей приголомшливий ФАКТ. Тому ви робите вигляд, що не бачите його. Так сказати "дефект зору".
    Не маючи дійсно фактичних цифр скільки городян було ПРОТИ, ви притягли цифри під назвою "згідно останніх опитувань".
    Так, це аргумент. Тільки аргумент трошки нижче цінності, ніж інформація від бабусь під під'їздом.
    Тобто цифр, якi підтверджують що 700 000 жителів міста були ПРОТИ ви не маєте?
    Що і потрібно було показати: ви брехали, кажучи "70 відсотків містян Дніпропетровська були проти зміни назви міста".
    Все.
    Проходьте далі.

П.С.
    І прошу, не обливайте брудом нашу державу і наших громадян, тому що моя реакція на вашу брехню повториться.

Дописів
    21 443

Типово

Теперь-то уже да )) Но достаточно вспомнить, что один из основателей Кий. А город чей? К и е в
    Я конечно не филолог, но помоему сколнение на "чий" будет - Кия або Києвський чи Київський. Мы ж не старословяне.
    Ну и когда "Кам"янське" в нашем обиходе станет ассоциироваться с "хто?" - вот тогда я с вами соглашусь

Звідки Ви
    Днепр, Победа
    Дописів
    20 752

Типово

Я конечно не филолог, но помоему сколнение на "чий" будет - Кия або Києвський чи Київський. Мы ж не старословяне.
    Ну и когда "Кам"янське" в нашем обиходе станет ассоциироваться с "хто?" - вот тогда я с вами соглашусь
    Ну так "Кам"янське" это ж город, а не село. И он тоже разваливает вашу схему.

Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від ОлегБ Переглянути допис
    Ну так "Кам"янське" это ж город, а не село. И он тоже разваливает вашу схему.
    Мою? Еслишо я считаю что Кам"янське еще хуже чем Кропивницикий. Там хоть фамлию можно хоть както притянуть, а тут вообще ...неодушевленный предмет.

Звідки Ви
    Днепр, Победа
    Дописів
    20 752

Типово

Мою? Еслишо я считаю что Кам"янське еще хуже чем Кропивницикий. Там хоть фамлию можно хоть както притянуть, а тут вообще ...неодушевленный предмет.
    А город Днепрорудное (Дніпрорудне)?

Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від ОлегБ Переглянути допис
    А город Днепрорудное (Дніпрорудне)?
    И опять мимо
    Місто засновано як селище Дружба в 1961 році для розробки родовищ корисних копалин Білозерського залізорудного району. Перейменовано в селище Дніпроград у 1963 році. У 1964 - в смт Дніпрорудне. Перша руда добута 26 серпня 1967 року, на честь чого в 1968 році споруджено монумент, з якого починається проспект Ентузіастів. Статус міста просвоєно в 1970 році.
    Т.е. просто поменяли статус, но название не стали обломались\поленились менять. У нас же изначально лепят несколькосоттысячному городу "статус смт".

Принимаются только когда статус города появился раньше или одновременно с названием.
    И желательно насеоление от 20 000. БО по закону хоть и 10000 но, как я выше писал, в недалекоушедших от смт городах можно и "полениться".
    Востаннє редагував RomanLV: 18.07.2016 о 15:21

Дописів
    7 619

Типово

И опять мимо

Т.е. просто поменяли статус, но название не стали обломались\поленились менять. У нас же изначально лепят несколькосоттысячному городу "статус смт".

Принимаются только когда статус города появился раньше или одновременно с названием.
    И желательно насеоление от 20 000. БО по закону хоть и 10000 но, как я выше писал, в недалекоушедших от смт городах можно и "полениться".
    А если бы не поленились, то как бы его следовало бы назвать? Ну, согласно вашей "теории" : город - это КТО(?).
    Дайте угадаю. Что типа: Днепр-на-руде. Кто? Днепр. Что? На руде. Вроде подходит под вашу "теорию".

Был поселок городского типа Днепрорудный, стал город Днепрорудный.
    Еще и "стихи" сложили, которые знает каждый житель того города: "Стоит в степи как пёс приблудный старинный город Днепрорудный..."

Дописів
    21 443

Типово

А если бы не поленились, то как бы его следовало бы назвать?
    ну... Днерпорудь напрмер Или Днепрорудневск.

ЗЫ
    Был поселок городского типа Днепрорудный, стал город Днепрорудный.
    Я ж выше написал что такое допускается. Но не был Задрыпинск, а стал Засранное.
    Востаннє редагував RomanLV: 18.07.2016 о 20:03

Дописів
    7 619

Типово

ну... Днерпорудь напрмер Или Днепрорудневск.
    ЗЫ
    Я ж выше написал что такое допускается. Но не был Задрыпинск, а стал Засранное.
    Вот тут вы уже правильно пишите, что нельзя Засранное.
    Потому что правильно Засране (без буквы "о").
    И это легко прослеживается на том же Днепрорудном.
    Город,поселок - Днепрорудный, а было бы село, то как назвали ? Днепрорудное.
    А в україській мові як?
    Місто,селище - Дніпрорудне, а якби село - то теж Дніпрорудне.
    И если вам надоест купаться в Днепре и вы решите поехать из Днепрорудного на Азов, в Кирилловку например, то выехав из города вы через 30-40 км.
    приезжаете в поселок Веселое. А на україській мові: Веселе. В Веселом возле центрального магазина поворачиваете налево и держите путь на Кирпичное.
    А на україській мові: Кирпичне. И через несколько километров выезжаете на крымскую трассу.
    Это я вам не в виде экскурсии по степной полосе, а в виде примера, что на РАЗНЫХ языках РАЗНЫЕ традиции.
    Дніпрорудне, Веселе, Кирпичне, як до речі і Кам’яньське, може бути і селом, і селищем, і містом якщо вести мову на українській.
    В русском языке, там да - там другие традиции.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    29 666

Типово

Рома, очень тебя уважаю и готов спорить с тобой до усирачки сидя на кухне и подливая пивас в бокальчики. Но в виду ограниченности времени кратенько напомню, что "Львів - це місто лева", а к городу Рівне если приставить "хто?", то это вообще мозг взорвет.

Дописів
    8 040

Типово

Дніпрорудне, Веселе, Кирпичне, як до речі і Кам’яньське, може бути і селом, і селищем, і містом якщо вести мову на українській.
    В русском языке, там да - там другие традиции.
    +1
    В своё время была попытка переименовать все города в соответствии с украинской традицией.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5...BF%D0%B8%D1%81

§81. Українські географічні назви взагалі треба віддавати на письмі в їх народньо-історичній формі… 2. Назви міст кінчаються на -ське, -цьке (а не -ськ, -цьк): Волочинське, Старобільське, Пинське, Зінов’ївське, Луцьке і т. ін.
    Відмінюються такі назви як прикметники: із Старобільського, під Волочинським і т. ін.

Секс-символ года 2010, 2011 Аватар для Terminator-4
    Дописів
    41 151

Типово

к городу Рівне если приставить "хто?", то это вообще мозг взорвет.
    Элементарно, Ватсон!
    Вот был у меня одноклассник по фамилии Рівний. Его сестра сответственно Рівна.
    А вот если бы у них в семье был гермафродит - то було б Рівне!
    "Quam quisque norit artem, in hac se exerceat" Marcus Tullius Cicerō

Дописів
    29 157

Типово

Грамматика тада была несколько другая...
    Первый закон глупости
    Человек всегда недооценивает количество идиотов, которые его окружают.©

Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від el_bregg Переглянути допис
    Грамматика тада была несколько другая...
    Ну так а я что написал про граматику?
    ОК, убедили, Кропивницький та Кам"янське - вполне нормальные названия городов )

Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від Alex75 Переглянути допис
    +1
    В своё время была попытка переименовать все города в соответствии с украинской традицией.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5...BF%D0%B8%D1%81

§81. Українські географічні назви взагалі треба віддавати на письмі в їх народньо-історичній формі… 2. Назви міст кінчаються на -ське, -цьке (а не -ськ, -цьк): Волочинське, Старобільське, Пинське, Зінов’ївське, Луцьке і т. ін.
    Відмінюються такі назви як прикметники: із Старобільського, під Волочинським і т. ін.
    Вот и доказательство. йоб Місто у нас не іменник, місто - прикметник. Алилуя!
    Токо шо теперь делать с такими містами як Луцьк, Чернігів, Київ, Запоріжжя, ....

Дописів
    7 619

Типово

Вот и доказательство. йоб Місто у нас не іменник, місто - прикметник. Алилуя!
    Токо шо теперь делать с такими містами як Луцьк, Чернігів, Київ, Запоріжжя, ....
    "Шо делать? Шо делать?" Не паникуйте. Всё будем делать спокойно и согласно утвержденного плана.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    37 034

Типово

Шо за фигня? Мясо где?

Сторінка 481 з 506 ПершаПерша ... 381431471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті