Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 322 з 665 ПершаПерша ... 222272312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332372422 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 13288, показано з 6 421 по 6 440.

Тема: Поступление в Украине. Новости, изменения, нюансы и, конечно, волнения. Сезон-2017

Звідки Ви
    Земля
    Дописів
    661

Типово

Цитата Допис від tanyavv Переглянути допис
    Учитель работает по программе, утвержденной министерством образования (программы есть в открытом доступе по каждому предмету, для каждого класса) ... Его(ее) задача выполнить программу по предмету за 11 класс (хорошо, если там есть "повторение"), а темы "Подготовка к ЗНО" там нет... В принципе , программы ЗНО и школьная совпадают, но Вы не забывайте, что то, что ваш ребенок учил в 5-8 классе он уже мог и забыть (это свойства нашей памяти такие), поэтому готовиться к ЗНО должен абитуриент. Каким образом: самостоятельно, на курсах, с репетитором - решается индивидуально.

Мы без репетиторов поступали, но к поступлению готовились, а не ждали, что учителя нас будут готовить.
    В моем классе очень много было не поступивших. Из мальчиков только один поступил сразу после школы. Остальные через армию.
    Да и некоторые девочки еще один год готовились,чтобы поступить (при этом у них аттестаты были приличные).

Правда, сейчас без репетитора даже в 1-й класс редко поступают
    Да я всё понимаю, что учителя работают по программе, просто высказываю свое мнение, что, как Вы написали, тема "Подготовка в ЗНО", таки должна быть. Понимаю, что инициатива должна исходить от министерства образования, но её нет и не предвидится. Вот Вы пишите, что школьная программа и ЗНО совпадают. Но почему тогда не протестировать вначале учителей, таким образом проверив, способны ли они научить детей по этой самой программе? Вопрос риторический..

Я согласна, что абитуриент должен готовиться, повторять, перечитывать, то что забыл. Согласна и про то, каким образом - индивидуально. Мы готовились с репетитором.

А вот про первый класс - это жесть. Что же такое спрашивают у детей, чему не способны научить их родители?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 055

Типово

.......
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 055
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Звідки Ви
    ж/м Покровский-Парус
    Дописів
    18 532

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Конфетко, я не соромлюсь своєї позиції. Як не соромлюсь і критикувати того самого Лікарчука. Ви певні, що це називається "рьяность"?
    Цілком логічно, що моя позиція є послідовною і може висловлюватись в будь-яких профільних темах, в яких я беру участь. Ви не згодні?

Я не маю намірів перепрошувати за те, що Ви, сердешна, мусите читати мене "і тут, і там". Таке воно, інтернет-життя. Важке. І взагалі, Ви ж доросла, мусите розуміти, що "жизнь-боль"

Не буду я перепрошувати і за те твердження, що є діти (і я це вам довела власним прикладом), які впорались з "некоректним", "складним" і "дебільним" завданням.

Не буду перепрошувати за те, що навела в якості прикладу свою дитину - так, я дуже рада, що вона вчиться в школі вже 9 років. Саме вчиться, увесь цей час. І результати її є наочними. І зайвий раз підтверджують, що якщо вчитись - то ЗНО скласти не важко. Я завжди напевне стверджую лише те, що спробувала власним досвідом. Моя дитина - мій досвід. Заперечите?

Я не маю намірів нікого звідси виганяти. І цю Вашу маячню не буду навіть коментувати. Не перший рік спілкуюсь з мамами абітурієнтів, знаю про емоційну напругу і нерви, тож з розумінням ставлюсь до різних, іноді дивних і непередбачуваних, реакцій. З щирим розумінням. Правда. І я навіть не ображаюсь на подібні випади Я це вислуховую регулярно))))

Моє завдання у цій темі - допомогти і порадити. Кажуть люди, що доволі ефективно. що не може не радувати. А не посюсюкати, витерти соплі і колективно попинати "недолугих" авторів ЗНО, або "ледачу" ПК, або "корупціонерів-викладачів". Я не мушу на догоду Вам, або ще комусь лицемірити і приховувати свою позицію. Навіть якщо вона не співпадає з позицією "адекватних мам, які прийшли сюди поділитись". Заперечите?

ЗІ: порадила би випити для зняття стресу. Валеріани хоча б. Але рано ще.

ЗІІ: з радістю зніму з себе повноваження автора теми На Вашу користь, ок? Мені правда, повірте, є чим займатись, крім цієї темки) В автори якої я не напрошувалась, це вже точно))
    Полностью поддерживаю.. Даже если существуют тексты и задания которые могут показаться сложными/некорректными/неоднозначно трактующимися - обычно это пара заданий, который почти не влияют на бал поступлепния у детей которые действительно учатся( ну получит ребенок не 200 баллов, а 195, так и со 195 баллами данного ребенка ВУЗ будет рад видеть), ну а если на этих заданиях проваливаются липовые медалисты, то грош цена таким медалистам.
    А то насмотрелась я в прошлом году на "золотые" и приближенные к ним аттестаты при низких ЗНО
    Это я прошлогоднепостувавшая мамашка говорю.

Дописів
    10 237

Типово

Результати експрес-аналізу виконання окремих завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури

Український центр оцінювання якості освіти завершив обробку бланків відповідей типу А учасників зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. За підсумками цієї роботи здійснено експрес-аналіз виконання завдань.
    Результати експрес-аналізу показали, що завдання до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей...» без проблем виконали учасники, які вибрали поглиблений рівень сертифікаційної роботи. Психометричні показники виконання зазначених завдань у межах цієї групи можна визначити як нормальні. Учасники зовнішнього оцінювання, які вибрали базовий рівень тесту з української мови і літератури, виконали два завдання з п’яти в оптимальному режимі. Психометричні показники результатів виконання цих завдань відповідають значенням, прийнятним для завдань, які є складними. Три завдання мають незадовільні психометричні характеристики.
    Ураховуючи результати експрес-аналізу, прийняті такі рішення:
    1. Доручити предметній фаховій комісії з української мови розглянути питання щодо завдань, які мають незадовільні психометричні характеристики:
    про доцільність урахування результатів виконання цих завдань для державної підсумкової атестації з української мови;
    про можливість уважати відповіді, що їх дали учасники зовнішнього оцінювання, виконуючи такі завдання, близькими до правильних.
    2. Доручити апеляційній комісії розглянути механізм оцінювання завдань до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей...» з урахуванням їхніх психометричних характеристик за результатами експрес-аналізу та на підставі рішень предметної фахової комісії з української мови.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 152

Типово

http://gazeta.zn.ua/EDUCATION/igor-l...rientov-_.html Стосовно аналізу тесту. Устами Лікарука, якось не дуже певно звучить...
    Востаннє редагував maxxis_86: 06.05.2015 о 14:49

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від maxxis_86 Переглянути допис
    http://gazeta.zn.ua/EDUCATION/igor-l...rientov-_.html Стосовно аналізу тесту. Устами Лікарука, якось не дуже певно звучить...
    а що непевного? Ситуація нештатна. Їм треба якось виходити з неї. Щоб не зрвиати терміни ЗНО і не нашкодити ані тим, хто відповів правильно, ані спровокувати на подальшу конфронтацію тих, хто не спромігся.

Взагалі я вважала, судячи з криків в соцмережах, що правильні відповіді дало менше дітей)) А тут доволі непогані результати))

І надалі вважаю, що кожного року в кожному тесті є такі завдання "з незадовільними психометричними характеристиками" Всім не вгодиш і це нормально. І поступали діти в попередні роки, і поступатимуть після таких тестів надалі.

Найгірше в цій ситуації з викручуванням рук УЦОЯО і "горловим" переглядом результатів - не Лікарчуку, і не вчителям, а самим абітурієнтам. Які забагато сил і емоцій витрачають на дурню замість готуватись до тестів.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 152

Типово

а що непевного? Ситуація нештатна. Їм треба якось виходити з неї. Щоб не зрвиати терміни ЗНО і не нашкодити ані тим, хто відповів правильно, ані спровокувати на подальшу конфронтацію тих, хто не спромігся.

Взагалі я вважала, судячи з криків в соцмережах, що правильні відповіді дало менше дітей)) А тут доволі непогані результати))

І надалі вважаю, що кожного року в кожному тесті є такі завдання "з незадовільними психометричними характеристиками" Всім не вгодиш і це нормально. І поступали діти в попередні роки, і поступатимуть після таких тестів надалі.
    Найгірше в цій ситуації з викручуванням рук УЦОЯО і "горловим" переглядом результатів - не Лікарчуку, і не вчителям, а самим абітурієнтам. Які забагато сил і емоцій витрачають на дурню замість готуватись до тестів.
    Наприклад, як бути з тими, хто дав правильні відповіді на спірні питання. Що й куди їм додавати.
    о

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 055

Типово

http://osvita.ua/test/46911/
    ....Проаналізувавши різні методики, Український центр оцінювання якості освіти пропонує визначати поріг "склав/не склав" шляхом використання методик - В. Ангоффа та К. Беука.

Перша методика заснована на вимогах до обсягу знань, друга - на врахуванні найбільш допустимої кількості тих, хто не виконав тест.

Визначення порогового бала за методикою В. Ангоффа здійснюється шляхом встановлення експертами мінімальної кількості (суми) тестових балів, які за виконання тесту може отримати абітурієнт із мінімально необхідним рівнем знань. Загальна кількість експертів із кожного предмета становить, як правило, 80 осіб. Експертні групи створюються при регіональних центрах оцінювання якості освіти на конкурсних засадах шляхом проведення відкритого конкурсу. До складу експертних груп не включаються керівники та працівники Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти. Результатом роботи експертних груп буде визначення порога "скла/не склав".

Однак, як свідчать попередні розрахунки та досвід інших країн, кількість абітурієнтів, які цей поріг не подолають, може буде достатньо високою (до 40 відсотків). Це дозволить університетам провести якісний відбір студентів, але суттєво вплине на скорочення кількості абітурієнтів.

Зважаючи на це, процедуру визначення порогового бала буде доповнено використанням методу компромісів К. Беука, за яким визначення порога "склав/не склав" здійснюється не лише на основі експертних оцінок, заснованих на вимогах до обсягу знань, а з урахуванням інших чинників: статистичних результатів виконання тесту; думок експертів про найбільш допустиму кількість абітурієнтів, які володіють мінімально необхідним рівнем знань для навчання в університетах; інформації про політичну, економічну, соціальну ситуацію, стан і перспективи розвитку систем загальної середньої та вищої освіти тощо.

Пороговий бал за методикою К. Беука визначається на основі математичних методів і може суттєво відрізнятися від отриманого за методикою В. Ангоффа. Це пояснюється більшою кількістю показників, які використовуються для його визначення, та суттєвим впливом суб’єктивного чинника на формування деяких із них. Пороговий бал, визначений за методом К. Беука, дасть можливість збільшити кількість абітурієнтів, одночасно відкривши можливість взяти участь у конкурсі тим із них, хто не має достатнього рівня знань.

Пороговий бал буде встановлено після завершення обробки сертифікаційних робіт усіх учасників зовнішнього незалежного оцінювання з певного предмета.

Дописів
    170

Типово

http://vlasno.info/blogi/3/blog-susp...no-ne-skladeno
    очень интересно, но , к сожалению, поздно.

Звідки Ви
    Подгородное - Правда - Центр
    Дописів
    7 824

Типово

Цитата Допис від MAMAvrednaja Переглянути допис
    http://vlasno.info/blogi/3/blog-susp...no-ne-skladeno
    очень интересно, но , к сожалению, поздно.

как говорят китайцы - "Не дай Бог жить во время перемен..."
    каждый год новые эксперименты на детях(((

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 152

Типово

з сайту УЦОЯО
    УВАГА! УВАГА! УВАГА!

До уваги учасників зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури!

8 травня відбулися засідання фахової предметної комісії з української мови та апеляційної комісії Українського центру оцінювання якості освіти, на яких розглядалося питання про завдання №29-33 тесту з української мови і літератури.

Усі експерти-члени фахової предметної комісії повторно підтвердили правильність відповідей до всіх завдань тесту з української мови, які були ухвалені на засіданні комісії 24 квітня 2015 року. Також вони ухвалили рішення вважати інші варіанти відповідей до завдань №29-33, що їх дали учасники зовнішнього незалежного оцінювання, неправильними, «оскільки вони не випливають зі змісту тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей…». Експерти, проаналізувавши психометричні характеристики завдань № 29- 33 до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей…», також ухвалили визнати можливим, крім правильного, оцінити в 1 (один) бал варіант відповіді до завдання №31 та до завдання №32, які за своїми психометричними показниками мають найвищу частотність вибору; визнати доцільним урахувати результати виконання завдань 29-33 для державної підсумкової атестації з української мови.

На засіданні апеляційної комісії уважно проаналізовано ухвалу фахової предметної комісії та психометричні характеристики завдань, про які йде мова. Погоджуючись із висновками фахової предметної комісії, але беручи до уваги, що ці завдання мають незадовільні психометричні характеристики, апеляційна комісія прийняла такі рішення: завдання до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей…» не враховувати під час визначення результатів державної підсумкової атестації; за виконання завдань № 29, 31, 32 усім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання зарахувати 1 (один) бал; завдання №30, 33 оцінювати за відповідями, визначеними фаховою предметною комісією з української мови.

те, чого я найбільше боявся... а як же ті, хто витратив на вирішення багато часу?! та дав правильні відповіді!!!!

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

те, чого я найбільше боявся... а як же ті, хто витратив на вирішення багато часу?! та дав правильні відповіді!!!!

прикро
    І як тепер мотивувати дітей вчитись добре і досягати максимуму?

Неважливо, як ти вчився і як ти написав. Важливо, хто голосніше кричить, має доступ до ЗМІ і...кого більше.

Посередність рулить.

(готова ловити капці)
    Востаннє редагував Ірчик: 08.05.2015 о 18:47

Дописів
    170

Типово

прикро

Неважливо, як ти вчився і як ти написав. Важливо, хто голосніше кричить, має доступ до ЗМІ і...кого більше.

Посередність рулить.

(готова ловити капці)
    Согласна полностью. Серость рулит.
    Обидно...

Дописів
    7 793

Типово

прикро

Посередність рулить.

(готова ловити капці)

ребенка нужно настраивать на учебу: чем ребенок младше, тем труднее ему будет поступать. Началась тенденция по повышению критерия для поступления в ВУЗ: в этом году детей мало, специальности, которые не наберут количество студентов - сократят, а потом их вряд ли кто-то откроет. А через 4 года подтянется поколение 2004 года ( повысили пособие по рождению) и детей с каждым годом будет больше, а образование, соответственно, будет недоступнее. Поэтому рассчитывать на то, что задания будут легче, нельзя.
    Члены комиссии ЗНО в этом году решили капельку уступить не из-за детей, а из-за того, что их коллегии (преподаватели ВУЗов) полностью зависят от количества абитуриентов.

Дописів
    119

Типово

прикро

Посередність рулить.

(готова ловити капці)
    Вы правы! Только куда деватся посредственности? Нас поставили в такие рамки, что без зно даже на медсестру не поступишь. А кого наберет физкультурный институт? Консерватории? Кого они наберут?

Дописів
    170

Типово

https://secure.avaaz.org/ru/petition...annya/?nSLbgjb
    ПОДДЕРЖИТЕ петицию
    Почему это важно

Сьогодні, 8 травня 2015 року, держава Україна остаточно викрадає у своїх одинадцятикласників надію на справедливість не тільки при визначенні результатів тестів з української мови, але надію на справедливість в цій державі, в принципі! У всіх причетних. І тих хто потратив свій час на правильні відповіді, і в інших, які отримали переконання, що більшість перемагає навіть тоді, коли не має рації. Панове Керівники, поверніть, будь-ласка, застосування правил так, як вони складені до початку тесту! Саме справедливість, а не будь-що інше, є основою держави. Нехтуючи - Ви знехтуєте цілим новим поколінням.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    1 152

Типово

Цитата Допис від mila58 Переглянути допис
    Вы правы! Только куда деватся посредственности? Нас поставили в такие рамки, что без зно даже на медсестру не поступишь. А кого наберет физкультурный институт? Консерватории? Кого они наберут?
    Так ніхто ж не вимагає досконалого володіння предметами(я не про профільні зараз). Математики мають гарно знати математику, філологи -мову, юристи-історію, медики - біологію... Так хай майбутні абітурієнти й пишуть непрофільні тести на середні чи мінімальні бали,це,насправді, не дуже важко. У будь-якому випадку треба прикласти багато зусиль, щоб не набрати мінімум з будь-якого предмету. Недаремно ж до школи ходити 10 років.

Звідки Ви
    Земля
    Дописів
    661

Типово

Так ніхто ж не вимагає досконалого володіння предметами(я не про профільні зараз). Математики мають гарно знати математику, філологи -мову, юристи-історію, медики - біологію... Так хай майбутні абітурієнти й пишуть непрофільні тести на середні чи мінімальні бали,це,насправді, не дуже важко. У будь-якому випадку треба прикласти багато зусиль, щоб не набрати мінімум з будь-якого предмету. Недаремно ж до школи ходити 10 років.
    11 років..

и вот такое нашлось: http://www.uamodna.com/articles/yak-...syachi-nevdah/

Родителям выпускников уже поздно, хотя в душе всегда было ощущение, что система душит личность(

Дописів
    7 793

Типово

Цитата Допис від Tomily Переглянути допис
    11 років..

и вот такое нашлось: http://www.uamodna.com/articles/yak-...syachi-nevdah/

Родителям выпускников уже поздно, хотя в душе всегда было ощущение, что система душит личность(
    интересная статья, подтверждает, что интерпретация этого злосчастного тескта из ЗНО должна быть индивидуальной, т.е. сколько детей - столько мнений.

Сторінка 322 з 665 ПершаПерша ... 222272312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332372422 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті