| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
А який саме текст?
продивилась, наче нічого такого не помітила
текст та завдання 29-33
http://osvita.ua/doc/files/news/468/..._vidpovidi.pdf
♥ СКАЗОЧНЫЕ ТОРТИКИ, маффины, пироженки, веррины ♥ ♥ Тортики ♥ ♥ Чашечки ♥ 067 611 14 88, 095 224 78 79 Оксана
@it.will.be.sweet
Ирчик, если вы уже прочитали ответы, то вряд ли ваши ответы на вопросы будут субъективны.
Честно вам скажу, я сама этот текст не анализировала, мои возмущения в предыдущих постах были основаны на впечатлениях дочери. Но может быть комментарии к этой заметке http://osvita.ua/test/46828/ не просто так?
я не читала відповідей)
маю надію пройти цьогорічний тест. Щоб дати об"єктивні відповіді.
Не треба мене переконувати)))
Ясна річ, що людина, коли відповіла неправильно, або непевно, буде обурюватись і ремствувати на упорядників тесту. Цілком нормальна ситуація. Але і текст нормальний.
Ваша сказала так, природно, що її думка Вам ближча. Чиясь ще сказала інакше)
Соррі. Коменти не читаю давно вже. І ті не читатиму. Шкода гаяти час. Ви ж розумієте їх природу.
Востаннє редагував Ірчик: 26.04.2015 о 00:14
Дети они дети. Мой по поводу текста так же сказал. Но это его мысли и спорить с авторами он не собирался. Принял и их ответы, посидев дома и прочитав текст еще раз. По одному вопросу пришел " жаловаться" на неправильный ответ в тестах, на совет поучить правила и исключения из них обиделся. Я украинской грамматики вообще не знаю, мой совет его задел. Но правило нашел. Со мной согласился.
У меня из трех знакомых , двое не успели сочинения переписать. Тут вообще надежды на дополнительные баллы нет. Не смогли правильно время расчитать.
Дитина щойно пройшла - без твору 170, на питання по тексту з комахами всі відповіді дала вірно. Вчора я їй зачитала лише текст, питань не бачила.
9 клас якшошо![]()
Богдан Тихолоз про ЗНО-2015
для справки:
Тихолоз Богдан Сергійович — український літературознавець, франкознавець. Кандидат філологічних наук (з 2003 р.), старший науковий співробітник (з 2010 р.), доцент (з 2011 р.). Доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка (з 2006 р.), заступник декана факультету журналістики (з 2012 р.), старший науковий співробітник Львівського відділення Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України (у 2007—2010 р.). Член Національної спілки журналістів України (з 2011 р.)
♥ СКАЗОЧНЫЕ ТОРТИКИ, маффины, пироженки, веррины ♥ ♥ Тортики ♥ ♥ Чашечки ♥ 067 611 14 88, 095 224 78 79 Оксана
@it.will.be.sweet
все той же Богдан Тихолаз:- згодна на всі 100)
6.6. Завдання 31. Рядки 45-49
А ілюструють аргумент, наведений у рядках 40-44
Б обґрунтовують висловлене в рядках 40—44
В розширюють міркування з попереднього абзацу
Г підсумовують сказане в попередніх абзацах
Відповідь: Б обґрунтовують висловлене в рядках 40—44
Вибачте за відвертість, але за такі формулювання, про мене, треба бити писка. Звичайно, ілюстрування, обґрунтування, розширення й підсумовування – не абсолютні синоніми (хоча контекстуальними можуть бути; чому б і ні, якщо для багатьох вступників тепер синоніми «тести з мови», «тортури» й «маразм»), проте важливо інше: що дає відповідь на це високоінтелектуальне запитання для розуміння тексту? Для мене це питання риторичне, як і для багатьох 11-класників, яким довелося вибирати з-поміж цих варіантів сливе навмання.
6.7. Завдання 32. Текст НЕ суперечить твердженню
А Людина – володар планети.
Б Люди розумніші за комах.
В Людське життя підвладне часові.
Г Комахи – гидкі створіння.
Відповідь: В Люди розумніші за комах.
Це завдання – не тільки Говерла алогізму в рамцях цьогорічного ЗНО, а й Еверест читацької сліпоти анонімного (до пори-до часу) укладача, який, таке враження, зовсім не зрозумів, про що, властиво, текст.
Загалом, запитання з НЕ для бідолашного вступника – це наруга над його змученим підготовкою до тестування мозком, який це НЕ дуже часто просто не сприймає. Але нехай уже, знущатись – то знущатись. Отже, піддослідного насправді питають, яким твердженням текст суперечить, а «зайва» відповідь і є правильною.
У моєму читацькому сприйманні, текст Пагутяк суперечить УСІМ цим твердженням.
Для зручності переформулюймо їх у запитання:
А) чи вважає авторка, що людина – володар планети? – ні;
Б) чи вважає авторка, що люди розумніші за комах? – ні;
В) чи вважає авторка, що людське життя підвладне часові? – ні, вона так не вважає, і це випливає з тексту;
Г) чи вважає авторка, що комахи – гидкі створіння? – вибачте, шановні запитувачі, Ви взагалі – при своєму розумі, щоб таке питати?! Ні, ні і ще раз ні!
Прошу вибачення за злу іронію, але це тестове завдання остаточно переконало мене в тому, що іноді люди таки не розумніші за комах. Думаю, Галина Пагутяк у цьому зі мною погодиться.
Більше з цього приводу не маю коментарів.
@it.will.be.sweet
На порталі УЦОЯО щойно опублікована офіційна заява стосовно завдань 29-32 тесту з украінськоі мови та літератури:
До уваги абітурієнтів, які складали тест із української мови і літератури 24 квітня 2015 рокуВідповідно до вимог чинних нормативних документів 24 квітня відбулося засідання Комісії Українського центру оцінювання якості освіти з визначення правильних відповідей на завдання тесту з української мови і літератури. Після оголошення рішення Комісії до Українського центру оцінювання якості освіти надійшла велика кількість звернень про незгоду із затвердженими результатами відповідей на завдання №29,30,31,32,33. Зважаючи на це, надаємо таке роз’яснення. Комісія сформована з досвідчених та висококваліфікованих фахівців, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах, університетах, наукових і методичних установах. Лише члени Комісії уповноважені визначати правильність відповідей на завдання тесту. На підставі рішення Комісії визначається результат виконання тесту кожним учасником зовнішнього оцінювання. У випадку, коли члени Комісії вважають, що якесь із завдань не має правильної чи однозначної відповіді, вони можуть прийняти рішення про його вилучення із цілісного тесту. Стосовно тестування з української мови і літератури, яке відбулося 24 квітня 2015 року, рішення про вилучення завдань Комісія не ухвалювала. Більше того, завдання, про які йдеться, за результатами кількаетапної експертизи включені до Банку тестових завдань УЦОЯО. Тобто формальних підстав для сумнівів у якості зазначених завдань і правильності встановлення відповідей до них немає. Однак, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання після отримання результатів експрес-аналізу тесту з української мови і літератури. Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення. Лише після повторного рішення Комісії будуть встановлюватися остаточні результати цього тесту.
Експрес-аналіз орієнтовно буде завершений у перші дні травня.
Також нагадуємо, що абітурієнти можуть звернутися до апеляційної комісії УЦОЯО з оскарженням результатів оцінювання упродовж п’яти календарних днів із моменту їх оголошення. Усі апеляційні звернення будуть розглянуті в присутності абітурієнтів та інших зацікавлених осіб.
Востаннє редагував Ksushik: 26.04.2015 о 16:24
@it.will.be.sweet
Уважніше будьте! Я вже написала, що дитина під моїм наглядом пройшла онлайн-тест.
А якщо ні?Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення. Лише після повторного рішення Комісії будуть встановлюватися остаточні результати цього тесту.
Хто на цей раз буде винним?
Сам тест дуже нескладний, на мій погляд торік був складніший.
Я знаю, що в мене полетять капці, але на правах цинічної і жорстокої авторки теми таки скажу: ці "комашині" питання були єдиними в усьому тесті, які змусили замислитись.
І, як не дивно))), але вміння мислити, бажано - творчо, а не просто автоматично обирати з тисячу разів пройдених тестів, є так само важливим, як і вміння визначити підрядність речень.
Тому цей "скандал" вважаю штучним, не позбавляючи, проте, права мам покритикувати УЦОЯО, поскандувати "Лікарчук - геть!" і "наші діти - найрозумніші, а їх ображають"Люди такі люди
![]()
Востаннє редагував Ірчик: 26.04.2015 о 17:40
я, конечно, понимаю, что веду себя, как "мама"), но как насчет "ілюструють, обґрунтовують , розширюють, підсумовують" - на мой взгляд - все ответы в какой-то мере правильные) и цитируя того же Тихолаза "Звичайно, ілюстрування, обґрунтування, розширення й підсумовування – не абсолютні синоніми (хоча контекстуальними можуть бути"
и опять же - если это "философские" вопросы, то однозначно правильных ответов быть не может - каждый может понимать и трактовать текст по своему,и тогда, имхо, не стоит включать такие вопросы в ЗНО.
@it.will.be.sweet
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks