Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 141 з 539 ПершаПерша ... 4191131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151191241 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 10761, показано з 2 801 по 2 820.

Тема: Здесь общаются бухгалтеры

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    615

Типово

Да не в том суть вопроса -как ,на какой счёт вносить и как учитывать...СКОЛЬКО МОЖНО ВНЕСТИ НАЛИЧНЫМИ ФИНДОПОМОГИ УЧРЕДИТЕЛЯ В ТЕЧЕНИЕ 1 ДНЯ ???

Согласна,что более подходит 685счёт.Ну у меня там много чего сидит.И чтоб выделить финдопомогу,учитываю её на 505.Что криминального?Ничего не завысила,ни занизила.Посадила на долгосрочные ,а вернула через месяц -счёт закрылся.А в доход ставится не "априори" потому что на 505 счёте, а по факту невозврата финдопомоги в течение 365 дней.
    Рспродажа детских вещей 1-8лет http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=342994

Звідки Ви
    Тополя
    Дописів
    6 726

Типово

да 150 тыс

Дописів
    7 520

Типово

Цитата Допис від sunny day Переглянути допис
    опАчки
    у меня как раз 1-вариант...периоды до меня- но не через кассу предпр.((((
    за это что то грозит?
    Неоприходование, срвнение с лимитом. Если превышение штраф. Но это на вскидку, надо поискать.

Звідки Ви
    Днепр прав
    Дописів
    2 960

Типово

Цитата Допис від elen66 Переглянути допис
    Да не в том суть вопроса -как ,на какой счёт вносить и как учитывать...СКОЛЬКО МОЖНО ВНЕСТИ НАЛИЧНЫМИ ФИНДОПОМОГИ УЧРЕДИТЕЛЯ В ТЕЧЕНИЕ 1 ДНЯ ???

На Ваш вопрос однозначного ответа Вы не услышите, объясняю -
    Была вот такая постанова НБУ

ПОСТАНОВЛЯЄ:
    1. Установити граничну суму розрахунків готівкою:
    підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня в розмірі 10000 (десяти тисяч) гривень;
    фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень;
    фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень.

Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою
    (Постановление, Национальный банк, от 06.06.2013, № 210 "Об установлении предельной суммы расчетов наличностью")

т.е. ограничение касается только расчетов за товары/услуги и даже ГНИды это признавали с своих разъяснениях:

[I]ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Питання:
    Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків, встановлене у розмірі 150000 грн., на розрахунки СГ з ФО, які не пов'язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг)? [Діяло до 15.08.2014]
    Відповідь:
    Відповідно до абзацу 3 п. 1 постанови Правління Національного банку України від 06.06.2013 N 210 "Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою" гранична сума розрахунків готівкою фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) встановлена у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень.
    Пунктом 1.2 глави 1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року N 637, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 13 січня 2005 року N 40/10320, із змінами і доповненнями, визначено, що позареалізаційні надходження - це надходження від операцій, що безпосередньо не пов'язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна (включаючи основні засоби, нематеріальні активи, продукцію допоміжного та обслуговуючого виробництва), у тому числі погашення дебіторської заборгованості, заборгованості за позиками, безоплатно одержані кошти, відшкодування матеріальних збитків, внески до статутного капіталу, платежі за надане в лізинг (оренду) майно, роялті, дохід (проценти) від володіння корпоративними правами, повернення невикористаних підзвітних сум, інші надходження.
    Тобто обмеження щодо граничної суми розрахунків, встановлене у розмірі 150000 грн., не поширюється на розрахунки суб'єктів господарювання з фізичними особами, які не пов'язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг).
    Коментар: Запитання - відповідь переведено до не чинних у зв'язку з наданням роз'яснення ДФС України листом від 21.07.2014 N 25/6/99-99-22-06-03-15/415./[I]

А потом ГНИды передумали и состряпали вот такое письмецо:

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    ЛИСТ
    від 21.07.2014 р. N 25/6/99-99-22-06-03-15/415
    Державна фіскальна служба України розглянула лист редакції газети "Все про бухгалтерський облік" від 25.06.2014 N 416 щодо обмеження готівкових розрахунків і повідомляє.
    Пунктом 1 постанови Правління Національного банку України від 06.06.2013 N 210 "Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою" (далі - Постанова N 210) установлено граничну суму розрахунків готівкою фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 150000 гривень.
    Згідно з пунктом 2.3 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 N 637 (далі - Положення N 637), підприємства (підприємці) мають право здійснювати розрахунки готівкою з фізичною особою в межах 150000 гривень протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами. При цьому кількість фізичних осіб, з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.
    Вимоги щодо обмеження готівкових розрахунків фізичної особи з підприємством (підприємцем), установлені пунктом 1 Постанови N 210 та пунктом 2.3 глави 2 Положення N 637, стосуються розрахунків за правочинами, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі, розрахунків за договорами, надання чи повернення позики, в тому числі за виплачену та повернену поворотну фінансову допомогу.

Голова Державної фіскальної
    служби України І. Білоус

Поэтому каждый для себя решает сам. Одно скажу штраф за превышение: от 1700 до 3400, а за повторное от 8500 до 17000 грн.
    "Чем ближе государство к падению, тем многочисленнее его законы."
    Публий Корнелий Тацит

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від Кв@кушкА Переглянути допис
    его ( запрета) нет, просто такое внесение должно быть правильно оформлено.
    сколько себя помню, банки сами советовали вносить сумму меньше 150тыс. Т.к если сумма больше, то они обязаны проводить финансовый мониторинг

Дописів
    420

Типово

опАчки
    у меня как раз 1-вариант...периоды до меня- но не через кассу предпр.((((
    за это что то грозит?
    Обязательно нужно оформить ч/з кассу предприятия, т.к. специально приходил мальчик при проверке и искал именно такие упущения, это сейчас такой тренд

Лучше переделать кассу, получится дешевле

Дописів
    29 041

Типово

Цитата Допис від riola Переглянути допис
    сколько себя помню, банки сами советовали вносить сумму меньше 150тыс. Т.к если сумма больше, то они обязаны проводить финансовый мониторинг
    они (мы) другое обсуждаем. Можно ли помимо кассы вносить деньги на рс.?
    Я вот востановливала учет после одного буха. Ошибок -море, от незнания и непонимания. НО: он выручку сдавал в банк и сразу же получал на ЗП. Во перепуганный)))

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від Кимон Переглянути допис
    они (мы) другое обсуждаем. Можно ли помимо кассы вносить деньги на рс.?
    в варианте:
    сам учредитель внес возвр. фин помощь на р/сч. по договору №... от ........---------- ничего не вижу запретного, сама такой вариант не пользую, т.к там бешеный %. Выгодней провести через кассу.

Дописів
    12 360

Типово

он выручку сдавал в банк и сразу же получал на ЗП. Во перепуганный)))
    перепуганный- да
    но это ж не ошибка, верно?

Дописів
    6 819

Типово

перепуганный- да
    не ошибка, но дороже))))))))
    Советов не просить! ПАтАмушто у меня чувство юмора сильнее чувства жалости

Дописів
    29 041

Типово

перепуганный- да
    не, не ошибка)))
    Ног жалко, раз ( в банк бегать).
    И два: комиссия банка. Это уже плохо(((

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від Кв@кушкА Переглянути допис
    не ошибка, но дороже))))))))
    неэкономный бух))))
    насчет ошибок в учете....думаю у каждой(ого) из нас если хорошо покопаться что-нибудь найдется))))

Дописів
    29 041

Типово

неэкономный бух))))
    насчет ошибок в учете....думаю у каждой(ого) из нас если хорошо покопаться что-нибудь найдется))))
    ну если эти ошибки не приводят к финансовым потерям)))
    мы же в основном и финдиректором подрабатываем)))

Дописів
    12 360

Типово

ну если эти ошибки не приводят к финансовым потерям)))
    мы же в основном и финдиректором подрабатываем)))
    Кимон, я конечно не знаю о каких суммах % банка идет речь, подозреваю что небольшие))) я бы таким даже не заморачивалась. Бывают ошибки намного дороже)))

Звідки Ви
    Тополя
    Дописів
    6 726

Типово

в варианте:
    сам учредитель внес возвр. фин помощь на р/сч. по договору №... от ........---------- ничего не вижу запретного, сама такой вариант не пользую, т.к там бешеный %. Выгодней провести через кассу.
    Оля, так у меня и получается по вариантам Квакушки - этот

1.Предприятие "..." через..ФИО- т.е. вносит предприятие через сотрудника на свой р/с - тогда нужно через кассу предприятия обязательно

но не через кассу предпр. и без %
    может банк назначение написал неправильно и все?
    либо БУ неверный и надо переделать мне прошлые периоды?

Дописів
    12 360

Типово

Оля, так у меня и получается по вариантам Квакушки - этот

1.Предприятие "..." через..ФИО- т.е. вносит предприятие через сотрудника на свой р/с - тогда нужно через кассу предприятия обязательно

но не через кассу предпр. и без %
    может банк назначение написал неправильно и все?
    либо БУ неверный и надо переделать мне прошлые периоды?
    точно прочтите, что написано в назначении в квиташке о внесении. И какой сотрудник внес и что внес(расшифровка)? Много неизвестных.
    Нужно посмотреть, но я бы, как было предложено ранее, переписала кассу.

Дописів
    29 041

Типово

Кимон, я конечно не знаю о каких суммах % банка идет речь, подозреваю что небольшие))) я бы таким даже не заморачивалась. Бывают ошибки намного дороже)))
    кредит-днепр. снятие наличных через кассу 1.5% (вроде) На 100 тыс. получается хорошая сумма. Не? И если эту операцию делать два раза в месяц, то бухгалтер дорогой получается.

Звідки Ви
    Тополя
    Дописів
    6 726

Типово

точно прочтите, что написано в назначении в квиташке о внесении. И какой сотрудник внес и что внес(расшифровка)? Много неизвестных.
    Нужно посмотреть, но я бы, как было предложено ранее, переписала кассу.
    Платник: предпр. через ФИО
    внес учредит. он не в штате, в назнач.: Фин помощь по дог.....

спасибо за совет!

Дописів
    12 360

Типово

Платник: предпр. через ФИО
    внес учредит. он не в штате, в назнач.: Фин помощь по дог.....

спасибо за совет!
    если платнык предприятие, то должна быть касса. Но какое отношение тогда имеет ко всему этому учредитель?

Звідки Ви
    Тополя
    Дописів
    6 726

Типово

если платнык предприятие, то должна быть касса. Но какое отношение тогда имеет ко всему этому учредитель?
    так отож.. какой то замкнутый круг

Сторінка 141 з 539 ПершаПерша ... 4191131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151191241 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті