https://www.facebook.com/iryna.geras...ation=timeline
Iryna Gerashchenko поширила статус від Павло Розенко.
близько години тому
Так дивно... Спочатку колега з Батьківщини на комітеті соц політики, де немає камер, закликає Уряд піти у відставку за недолугу соцполітику. А потім на моій сторінці пише про те, що УДАР, який подав пропозиціі до вдосконалення цих законів- це олігархічні прислужники... От як з такими партнерами працювати- ніяк не навчимося.
Щодо вчорашніх подій. Сподіваюсь, емоції трохи вщухли і є можливість спокійно проаналізувати вчорашній день.
Що здивуало? Реакція деяких ФБ-персонажів. Ще позавчора всі кричали на нас: коли ж ви там в Раді нарешті розпуститесь, а вчора "концепція змінилася" почався лемент: нащо ви це зробили? Дивно було це чути, особливо від деяких представників "Батьківщини", які перед тим бігали по всіх ефірах і волали про необхідність розпуску ВР.
Але, вчора все проявилося. Всі акценти розставлені і стало видно: хто насправді хотів дострокових виборів, а хто це постійно блокував. Факт залишається фактом, УДАРівську ініціативу щодо розпуску цієї ганебної Ради підтримала лише Свобода і невеличка частина позафракційних.
Друге. Щодо криків "ви нас не попереджали" і "ми так не домовлялися". Попереджали, шановні і не раз. УДАР вже більше місяця тому зареєстрував Постанову про розпуск Ради.
Ми неодноразово вимагали поставити її на голосування. В цей понеділок на погоджувальній Раді І у вівторок зранку на сесії УДАР попередив: якщо Постанова не буде внесена на розгляд сесії ми вдамося до більш рішучих дій. Попереджали ж?
Ні у вівторок, ні у четвер Постанова про розпуск ВР керівництвом парламенту так і не була внесена. Проте, почалися інші процеси: були здійснені спроби підкупу і шантажу нашої фракції. УДАРу пропонували все і всі, починаючи від посад в Уряді і закінчуючи всілякими матеріальними благами лише за відмову від розпуску ВР. Ми попереджали: всі спроби нас купити - марні, всі спроби продовжити дію цієї ВР - також марні. Якщо б УДАР вчора не почав процес розпуску ВР цього б вже не трапилось ніколи.
Третє. Повторюсь щодо бюджетних ініціатив Уряду.
Ми вимагали змін до бюджету щодо посилення фінансування армії. Це наша позиція. Але Уряд не знайшов жодних кращих варіантів ніж відправити на два місяці всіх бюджетників (вчителів, лікарів, працівників культури, науки та ін) в безоплатні відпустки та відмовитись від індексації пенсій. Такий підхід був розкритикований не лише УДАРом, а й "Батьківщиною".
Прошу всіх відкрити стенограму засідання ВР за середу і прочитати виступ н.д.
Андрія Павловського (Батьківщина) в якому він розгромив урядовий законопроект і закликав Уряд ПОДАТИ У ВІДСТАВКУ (!!!!).
УДАР був більш конструктивним і подав свої конкретні пропозиції щодо джерел фінансування армії. На жаль, Уряд нас не почув. У мене особисто склалося враження, що Уряд свідомо йшов на провокування цього конфлікту вчора щоби з пафосом та істерикою піти у відставку.
Четверте. Після вчорашньої заяви Яценюка нічого в діяльності Уряду не змінилося. Яценюк - Прем'єр, всі міністри працюють в повному обсязі і без жодних приставок "в.о" і будуть це робити до того часу поки парламент не прийме рішення про відставку Яценюка. Будь яка спроба втекти з посади, криків "я не буду і не хочу", перекладання відповідальності на інших посадовців будуть розцінюватися як боягузтво та дезертирство у військовий час. Із відповідними наслідками.
І нарешті п'яте. Всі події, що вчора відбувалися у ВР мене ще раз переконали у необхідності якнайшвидшого розпуску цієї ради. Цей парламент немає права на існування. І тягнути із цим було не можна. Тож повертаємось до пункту 1 цого палкого посту. УДАР зробив все абсолютно правильно почавши вчора процедуру заміни цієї ганебної Верховної Зради.
Bookmarks