| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Твои аргументы ничтожны, как жёлтая качечка в бассейне цинизма (с)
Сегодня - благостное настроение.
На срач не стоИт.
Давайте, я вам казочку розкажу:-)
Вiрнiш, передам, скопiпастю зi книжки;-)
«Легенди та перекази». Академия наук Украиской ССР,. Институт искусствоведения, фольклора и этнографии им. М. Рыльского. Киев Наукова думка 1985.
Марiйчина гора.
Бiля самiсiнького Днiстра, нижче вiд села Вороновиця Кельменецького району на Буковинi, виднiэться невисока гора, яку називають Барвiнковою або Марiйчиною. Щовесни ходять туди сiльськi дiвчата за хрещатим барвiнком, яким так люблять квiтчати свойи голiвки, чепурити хати. А чому саме на тiй горi так багать барвiнку i чому ще звуть йийи Марiчиною?
Це було давно-давно... Над Днiстром розкинулось маленьке чепурне село, в я кому жив красень Iванко i його голубоока кохана Марiйка. Коли вечiр спускав свойи темнi крила на зморену за день землю i зорi купалися в теплих водах, приходили Iван та Марiйка на берег Днiстра. Тiльки невгамовнi солов*йи, що аж заливалися дзвiнким спiвом, були свiдками того кохання.
Збиралися вже побратись, та чорним воронням упало на село татарське вiйсько. Пiшов захищати свойе село Iванко i полiг у нерiвному бою. Як презлючi вовки, гнались чужинцi за Марiйкою, але не зловити йим бистроногу надднiстрянку. Наче кiзка перестрибувала з каменя на камiнь. Спохватилася лише тодi, коли побачила, що опинилась на високiй горi. Але вороги пiдступають. Куди сховатись? Що робити? Не датися в руки препоганим татарам. Оглянулась, пiдняла руки i... ластiвкою полетiла вниз.
З тих пiр чимало потекло води в Днiстрi, та гора стала нижчою i покрилась голубим, як очi Марiйки, барвiнком. I почали люди з того часу звати цю гору Барвiнковою або Марiйчиною.
Отака казочка, дIти:-)
Хорошего вам дня, вечера, ночи:-)
Бгг:-)
Все, ухожу.
Ипитесь тут вы с конем![]()
хароша казочка евкина....
душевна така
Выпалыв лазером со спутника...
на ноте мыслей о том что стоИт у бабс
покидаю вас, люби
хороших, чистых выходных
Клём, я конечно тоже удивлена чистотой и пристыжена
пойти окна чтоль от грязи отскрести...
щас я тангу за *опу возьму )))
выходь уже йа тут
Выпалыв лазером со спутника...
Тангуля, береги себя и обе руки!!!
Как говорила Евишка, куда нам взамуж с больнымЕ рукамЕ - то??![]()
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks