Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 90 з 665 ПершаПерша ... 408081828384858687888990919293949596979899100140190590 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 13288, показано з 1 781 по 1 800.

Тема: Поступление в Украине. Новости, изменения, нюансы и, конечно, волнения. Сезон-2017

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 052

Типово

Бачу, з часів мого студенства дуже змінилося відношення абітурієнтів до вибору вузу . Коли я навчалася в ДГУ. було тільки два власне університетські корпуси за адресами Шевченка,59 і Карла Маркса ,!8 ( зараз у нього інший номер). Заняття проходили і в арендованих приміщеннях. Щоб ви уявили собі, як нам приходилось вчитися,скажу , що могла бути одна пара на Шевченка, а слідуюча в гірничому інституті (зараз НГУ) або гірничому технікумі ( зараз там митна академія, на розі КМ і Дзержинського). Бігали. А конкурси були величезні.
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Дописів
    2 390

Типово

Цитата Допис від Миссис Версия Переглянути допис
    В продолжение крайне "кривой" статистики по одному классу
    ДНУ - 5
    ДИИТ - 3
    КПИ и ХАИ по 1, один мальчик где-то в МЧСном ВУЗе
    Остальные в Днепре везде, кроме Металла, и 2 аттестата уже второй год хранятся у класрука...
    На стены, окна и фасады внимание никто особо не обращал...
    Подкреплю цифрами... Оказалось , что я чуть приврала про НГУ (почему-то думала, что туда больше пошло)...

КПИ - 2 (бюджет)
    КНУ им.Шевченко -1 (бюджет, поступило двое, но одна осталась в Днепре)

Харьковская юр. - 2 (бюджет)
    МВД днепр -1 (бюджет)
    ДНУ - всего 9 (6 бюджет, 3 контракт)
    химтех -3 (бюджет)
    НГУ -2 (бюджет)
    Медицинский - 3 (2 бюдж, 1 контр)
    Финансово-экономический 2 (бюдж)
    Аграрный (2 бюджет)
    ДИИТ -1 (бюджет)
    строительный - 1 (бюдж.)

В параллельном классе картинка похожая

Київський національний університет технологій та дизайну -1 (бюджет)
    КПИ- 1 (контр.)
    Киевский- торгово-эконом. -1 (контр.)

ДНУ - 10 (все бюдж),
    НГУ - 4 (их них 1 бюдж.),
    ДИИТ -1 (бюдж.),
    медицинский -2 (контр.) ,
    металл -1 (бюдж.)
    строит- 1 (бюдж.)
    и т.д.

в еще одном классе
    КНУ - 1 (контр.)
    Киевский театр. им. Карпенко Карого (кинооператор, бюдж.)

в ДНУ -7 (5 бюдж., 2 контр).
    ДИИТ - 1 (бюдж.)
    медицинский -1 (контр.)
    металл -2 (1 бюдж., 1 филология)
    МВД - 2
    и т.д.
    Но в горный никто не пошел, один в Чехию вроде бы поехал...
    Востаннє редагував tanyavv: 19.01.2014 о 23:07

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    5 315

Типово

по поводу жутко страшного зно которое помогает поступить на бюджет.
    прошло всего полгода и вот уже на первой сессии на экзамене по УМПС(укрмова за проф спрямув) вылетают перлы
    -а я сделал ПЭР шЫм.
    -а скильки годын до закинчЭння
    и т.д.
    по поводу написания официального документа(заявление о принятии на работу, увольнения и т.п.) выходят вообще
    -прошу вас зробыты мене довидку
    -надайте мени справку
    -прошу дозволу видпустить мени на видпустку
    про перевод русского текста на укр язык вообще промолчу - ...
    вот мне интересно куда эти знания по 140-170 баллов ЗНОУМтаЛ деваются.

Звідки Ви
    Подгородное/ Набережная Победы
    Дописів
    5 597

Типово

Цитата Допис від tanyavv Переглянути допис
    Подкреплю цифрами... Оказалось , что я чуть приврала про НГУ (почему-то думала, что туда больше пошло)...
    ...
    цифры красивые, однозначно. а школа какая, из спального района?)

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Миссис Версия Переглянути допис
    Ірчик, я при выборе ВУЗа смотрела на рейтинг абитуриентов не только с точки зрения прохождения туда моего дитятки, но и со стороны дальнейшего обучения. Мониторила процент бюджетников, сдавших ЗНО на 700++ Согласитесь, любому преподавателю гораздо интереснее работать с сильными детьми, желающими учиться. А еще подпишусь под словами Nemezzidы "Студентам не дають можливості не вчитись" Это уже сугубо личное -- с моим дитятком без "волшебных пендюлей" никак нельзя...
    Тут, як кажуть, є два краї у будь-якої шкали
    Комфорт (наявність однакового рівня й однакових інтересів) дуже важливі. три приклади з одної спеціальності: у 2005 набрали групу (15 бюдж + 3 контр), де було 9-10 дуже розумненьких дітей. решта були... різні, аж до ДУЖЕ різних і вперше побачили феномен витягування рівня навчання по групі самою групою. "слабеньких" доводилося виганяти з комп'ютерних класів о 19-20 годині... бо вони хотіли робити лаби. "вон, полгрупы уже по 5 лаб сдали, а я с третьей мучаюсь"
    У 2010 набрали доволі посередню групу, в якій всі вчаться... якось вчаться (хоча й червоні дипломи будуть). але - жодних відрахувань і нарікань... жодних забивань на предмети цілком і окремі теми - щось ми просто не зрозуміли, вибачте
    нарешті минулого року набрали сильну групу (за ЗНО і атестатами звісно), і вирішили "не давати не вчитися". Вже після першого семестру видно розшарування і нечоікувані результати - чверть народу просто не встигає за загалом і вирішує "та й мать його - вони ботани, а я тут до чого?" не вгадаєш...

Да, я тоже при выборе ВУЗа исходила из того, чтобы мой смог не только поступить, но и закончить.
    Теперь это надо ему, а не мне (тьфу-тьфу-тьфу, чтобы не сглазить)...
    Це Вам ще пощастило! Зазвичай "їм треба" починається або після "горки" - середина 3 курсу - або аж після першого робочого місця і усвідомлення, що вчитись - то шара ))))

Цитата Допис від Nemezzida Переглянути допис
    Бачу, з часів мого студенства дуже змінилося відношення абітурієнтів до вибору вузу . Коли я навчалася в ДГУ. було тільки два власне університетські корпуси за адресами Шевченка,59 і Карла Маркса ,!8 ( зараз у нього інший номер). Заняття проходили і в арендованих приміщеннях. Щоб ви уявили собі, як нам приходилось вчитися,скажу , що могла бути одна пара на Шевченка, а слідуюча в гірничому інституті (зараз НГУ) або гірничому технікумі ( зараз там митна академія, на розі КМ і Дзержинського). Бігали. А конкурси були величезні.
    я встигла покататись з 2 корпусу в 14, потім в 3 і ще й в басейн ))) Але я мабуть була остання

Подкреплю цифрами...
    Майже співпадає з розподілом бюджетних місць. ДНУ простіше, маючи такий ліцензований набір...Але буде й скрутніше його виконувати... причому вже скоро.

Дописів
    11 665

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Тут, як кажуть, є два краї у будь-якої шкали

Майже співпадає з розподілом бюджетних місць. ДНУ простіше, маючи такий ліцензований набір...Але буде й скрутніше його виконувати... :( причому вже скоро.
    Ірчик, а как это выполняется на начальных курсах? Вы же о спец.кафедре говорите! По уровню группы и требованиям???
    По выделенному- имеется в виду продолжение демографического спада или?
    Вообще,не знаю как в других вузах,но достало еще вот что. С начала 1 семестра в разного уровня группах наблюдается по 1-2 студента,которых ни группа ни преподаватели в глаза не видели. Т.е.,человек-или не поступил в желаемый вуз.положил доки,куда придется , то ли давно работает,а имеет возможность 5 лет(срок действия ЗНО) "поступать" туда,где недобор и тыды... Стипендия 5 месяцев капает,а че-3 500 тоже на дороге не валяются

Дописів
    2 390

Типово

Цитата Допис від к_сеня Переглянути допис
    цифры красивые, однозначно. а школа какая, из спального района?)
    Из "спального", можно сказать..
    гимназия 3 на Косиора))
    7 место в городе по ЗНО-2013, как сегодня увидела в одной их тем ("первоклашки 2014"), понятно что в Индустриальном районе (думаю и в АНД) первое держит много лет.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    17 359

Типово

Цитата Допис від derrick Переглянути допис
    прошло всего полгода и вот уже на первой сессии на экзамене по УМПС(укрмова за проф спрямув) вылетают перлы
    -а я сделал ПЭР шЫм.
    и т.д.
    по поводу написания официального документа(заявление о принятии на работу, увольнения и т.п.) выходят вообще
    -надайте мени справку
    Им что, Азиров преподавал мову?
    подготовка, да и учеба была на тесты заточена

Дописів
    10 741

Типово

Кто-то готовится везти документы в Харьков в юаУ Я. Мудрого?
    Это моральные обмылки! (с) ПТ.

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    8 398

Типово

Цитата Допис від dmitriyDP Переглянути допис
    Кто-то готовится везти документы в Харьков в юаУ Я. Мудрого?
    ближе к лету желающие подтянутся

Дописів
    2 390

Типово

Цитата Допис від derrick Переглянути допис
    -а я сделал ПЭР шЫм.
    и т.д.
    -надайте мени справку
    по укр. у них могут быть и ниже 140 б., учли это непрофильный предмет...
    Да и 140 очень низкий балл ...
    Это кто выше 170б. сдал, тот что-то знает
    Или это студенты с украинской филологии?

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Первое высшее образование должно быть фундаментальным: физика, математика, инжиниринг, дизайн, иностранный язык, наконец. Обучение же в течении 5 лет маркетингу, менеджменту, финансам, бухучету, рекламе - это профанация со стороны ВУЗов и напрасная трата времени со стороны студентов.
    (с) Андрій Пуртов,
    Founder, CEO у Практическое образование, Course Director, Branding у British Higher School of Art & Design та Founder, Producer у HiBrand Международная конференция по брендингу. Закінчив: Intellectual Property Law в WIPO, до того - МГТУ им. Н.Э. Баумана та ЗФТШ при МФТИ.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від _nata_ Переглянути допис
    Ірчик, а как это выполняется на начальных курсах? Вы же о спец.кафедре говорите! По уровню группы и требованиям???
    Що саме? РІвень вимог регулюється термінами і обсягами лабораторних/індивідуальних завдань. Лабораторні з програмування видаються тоді, коли півгрупи здало попередню. Як мінімум їх може бути 10 за 1 курс, як максимум - 14. Індивідуалки з Мат.аналізу можуть містити 8, 10 або 12 завдань. Останні 2 - "спеціальні", на здогадливість + знання
    По выделенному- имеется в виду продолжение демографического спада или?
    Вообще,не знаю как в других вузах,но достало еще вот что. С начала 1 семестра в разного уровня группах наблюдается по 1-2 студента,которых ни группа ни преподаватели в глаза не видели. Т.е.,человек-или не поступил в желаемый вуз.положил доки,куда придется , то ли давно работает,а имеет возможность 5 лет(срок действия ЗНО) "поступать" туда,где недобор и тыды... Стипендия 5 месяцев капает,а че-3 500 тоже на дороге не валяются
    і спад і ще 2 фактори.
    перший - до слова про нав'язливого Міхала - кількість абітурієнтів, які поступають за кордон, щороку зростає у 2-2,5 рази. Цього року очікується 20-23 тисячі таких абітурієнтів, а це - ємність всієї нашої області
    другий - зневага до вищої освіти як необхідного чинника. молодь реально йде працювати в 17, аби в 20 вже мати щось і тоді вирішувати - вчитись чи ні.

Щодо тих, яких ніхто в очі не бачив - у нас не допускають куратор з деканом обривають телефон студенту і батькам, якщо не знаходять - подають в мілцію як пропажу. Якщо знаходять і не хоче вчитись - відраховують десь в листопаді.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Коліжанки, увага!
    Отримала два величезних документи, нажаль паперові (А№), а сканера не маю.

1 - Конкурсні предмети у сертифікатах УЦОЯО при вступі на напрямки підготовки ДВНЗ "НГУ".
    Все заплутано, тому буду якось мінімізувати:
    - для всіх спеціальностей, крім правознавства і філології, профільний конкурсний предмет - математика. Для правознавства - історія України, для філології - іноземна мова (можна будь-яку, за умови що англійська не менше 140 балів);
    - для всі спеціальностей обов'язковий конкурсний предмет - українська мова та література (без винятків!);
    - на всіх без винятку спеціальностях замість двох дисциплін за вибором три;
    - для філології це світова література / історія України / географія;
    - для правознавства - математика / географія / іноземна мова;
    - для економічних спеціальностей, а також геодезії, картографії і кадастру - географія / іноземна / історія України;
    - для інженерних спеціальностей - фізика / хімія / іноземна мова;
    - для збагачення та переробки корисних копалин - географія / фізика / хімія;
    - для екології - географія / хімія / іноземна;
    - для інформаційних технологій та геології - географія / фізика / іноземна мова.

2. Ліцензований/нормативний обсяг по спеціальностям та вартість навчання.
    Блін! Тут стільки, що краще питайте...

Отаке. Юристи та філологи таки добилися права вступати до вишу, маючи ЗНО з математики менше 124, тобто зовсім... хворим

Дописів
    11 665

Типово

Ірчик, ну что,откровенно завидую Это ж нюанс выша исследовательского?
    для інженерних спеціальностей, для збагачення та переробки корисних копалин -заполните объем стопудово, а уж скока контрактников будет

Дописів
    10 741

Типово

А сколько предметов на ЗНО три или четыре?
    Это моральные обмылки! (с) ПТ.

Дописів
    11 665

Типово

Предъявлять в выш-3,сдавать максимум 4
    Только сейчас Ірчик уточнит-то,что она написала,касаться может только НГУ.

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    8 398

Типово

четыре по желанию, обязательных три

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Ірчик, ну что,откровенно завидую Это ж нюанс выша исследовательского?
    для інженерних спеціальностей, для збагачення та переробки корисних копалин -заполните объем стопудово, а уж скока контрактников будет
    Я так розумію, що так.
    Мені особисто воно... хіба лише приємно в мене - кухонно-дослідницький )))

три йдуть в зарахування - профільний+обов'язковий+за вибором. але за вибором - 1 з 3, який у вас найкращий
    Предъявлять в выш-3,сдавать максимум 4
    Только сейчас Ірчик уточнит-то,что она написала,касаться может только НГУ.
    Так, це роздруківка з НГУ. Сьогодні віддрукована.
    Можливо, хтось, хто збирається в ДНУ чи інші виші - надасть інформацію, як там.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    5 315

Типово

Цитата Допис від Denny Переглянути допис
    Им что, Азиров преподавал мову?

подготовка, да и учеба была на тесты заточена
    Неа, преподаватель - классная, специальности технические.

с группы в 20 человек- 1-2 двойки гарантированно, 6-8 троек, 3-5 пятерок.
    Задание:
    15-20 тестов, практика- перевести рустехтескт и составить документ(заявление, прошения и т.п.)
    все максимально лояльно - поскольку предмет не пересдается для повышения оценки диплома в будущем.

Причины:
    1. Дети мало читают книг и учат текстов. у них "короткая" память. им проще запомнить 10 комбинаций по два знака чем одну по 20 - как-то так(?)

2. Бытовое двуязычие, как ни странно лУчшие результаты показывает моноязычные студенты

3. Современное общение в интернете: лол, оки, ппкс и тому подобное.

4. Расслабон пожизненный - они "слабо" контролируют=задумываются о том что говорят.

Сторінка 90 з 665 ПершаПерша ... 408081828384858687888990919293949596979899100140190590 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті