| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
У театрі поставили Гамлета. Хоча у Гамлета не спитали, чи зручно йому стояти.
Ставлять борг на лічильник.
"Ставят на вид" на партійних зборах.
Ставлять перед собою задачу.
Ставлю на Черную Каракатицу. Ну ставити на кон гроші ще можна. А на Каракатицю, яка десь у морі на регаті пливе? Та й на кон Ви пробували? Гроші ну ніяк не стають, бо падають. Краще класти.
Навіть ставлять не матеріальні речі, а абстрактні - діагноз, наприклад.
Або не абстрактні, але все одно не матеріальні - вінду на комп.
А ще ставлять будильник на п'яту ранку. Хоча фактично - заводять.
Ой, ні. Заводили старі механічні будильники. Але про будильник у комунікаторі теж говорять - завести або поставити на п'яту ранку. Хіба ні?
нет. даже на семь рановато. А на пять — вообще недопустимо.
так вот. меня заинтересовал не будильник, если честно, а деньги, которые на ставят, а кладут (а говорят при этом, что поставили),
и пластинка — особенно. Пластинку должны класть!!!
у нее площадь соприкосновения с нижней поверхрностью большая. когда у меня настолько же большая относительно размеров тела площадь соприкосновения с нижней поверхностью, я однозначно лежу. а когда стою — относительно небольшая. и ось вдоль тела перпендикуллярна поверхности.
положить пластинку тоже можно. на стол. но играть не будет. Поставить — значит включить! (ну в нектороных случаях).
И тогда понятно, почему ставят пластику и будильник. И деньги. И задачу.
Просто треба ставитися до цього з розумінням.
Особливо, коли кладуть гроші на картку або на депозит, при тому, що в результаті просто десь на якомусь сервері у базі даних будуть внесені зміни у певній таблиці.
О, нарешті згадав схожий приклад, але який має під собою реальну етимологію.
Сісти на дієту.
Що ж це за дієта така, на яку сідають?
(Прихильники програми Что?Где?Когда? часів молодого Друзя очевидно пам'ятають це питання)
Просто почитаю.У меня куча свободного времени. Ну, не то, чтобы куча, но так, кучка. Широкая у основания и острая в верхней части. По крайней мере, я так себе представляю. Кучку песочка в часах. Ведь это отсюда произошла "Куча времени"?
Просто до пластинок были валики. И вот их не клали - их вставляли в фонограф. То есть ставили.
Вот и кассеты на магнитофон тоже ставили, даже если их на самом деле туда засовували.
Гораздо интереснее, что фильм ставят, и только после этого кладут (на полку), но одновременно и снимают, хотя перед этим не вешали.
Востаннє редагував 411100: 05.11.2013 о 13:48
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks