Блин...когда же вы в ЕС войдте! (смеюсь и готовлю вино))
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Блин...когда же вы в ЕС войдте! (смеюсь и готовлю вино))
Массовая эмиграция украинских ватников в Россию привела к значительному повышению среднего уровня интеллекта в обеих странах /с/
Я хочу поехать в апреле в черногорию скажите какие документы нужны для этого?И как там ?Кто ездил??
Гъмза -- это кадарка, но у болгар есть еще и более мощная штука -- "Мавруд"!
http://www.vinoto.com/display.php?page=sortsМАВРУД
Мавруд е стар местен сорт, който се отглежда само в България от най-древни времена. Разпространен е главно в Пловдивско и по-малко в Пазарджишко и Старозагорско. Мавруд е къснозреещ сорт - в района на Пловдив гроздето узрява в началото на октомври. Родовитостта е умерена. Сортът е сравнително устойчив на сиво гниене. Най-подходящи за Мавруд са дълбоките, свежи наносни почви в топлите микрорайони на страната, където няма опасност от ниски зимни температури.
Мавруд е един от най-ценните местни сортове за червени вина. Захарността на гроздето е от 17 до 23 % при титруема киселинност от 6,1 до 10,7 г/куб. дм. Вината, произведени от този сорт, са с наситен рубинен цвят, достатъчно танини и киселини и специфичен, много приятен аромат, в който преобладават горски плодове и подправки. Вината се развиват отлично в контакт с дъбова дървесина, като развиват мощен, комплексен аромат, мек, плътен и хармоничен вкус.
Dieu est toujours pour les bataillons ukrainiens
я хоть и не полноценный участнеГ а "прекрасный плюс один", но у меня тоже есть вопрос - слушайте а по-моему вариант поезд киев-чоп, потом автобус чоп-подгорица или как их там на Ж- не такой уж и ужасный вариант.... нет? только вопрос: в какой день планируете стартовать при таком раскладе?
у нас демократия, как народ решит, так и будет
а кто не снами, тот сам берет автобус за 1000 евро и едет один)))
Свобода определяется длиной цепи
В Болгарии есть ещё такой напиток МАСТИКА крепостью 47 градусов. Я пил. много.... пил...А потом стал ругаться по болгарска мала-мала -----Баба-Майка .
Востаннє редагував garik: 22.01.2008 о 12:41
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks