| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Мнение толпы - это всего лишь умело растиражированное мнение ведущей Единицы.
Об управленческом учете человечьим языком
А я знаю почему Совкам завидуют : они знали рецепт настоящей Крем-Соды.
не рецепт, а смак.
Прочитав нині інформацію про цьогорічні розцінки на відпочинок дітей в оздоровчих таборах. Скільки себе пам'ятаю, подібна інформація з'являється щороку наприкінці весни – чи то з рекламною метою, чи то навпаки. Подається вона, наскільки пам'ятаю, щоразу без змін – ціни ростуть, діти теж, але табори ніхто не відміняє, більше того – є такі батьки, котрі добре пам'ятають своє щасливе піонерське минуле, тому обов'язково хочуть, аби їхні діти все це так само відчули. Бажання нормальне, хоч і дещо ризиковане – іноді нам здається, що пережиті нами сонячні дні обов'язково мають тішити всіх навколо. При цьому якось не враховуємо, що сонячні дні – поняття суб'єктивне, й залежать вони не так від піонервожатих, як від нашої внутрішньої легкості й налаштованості на свято. Я ніколи не був у піонерському таборі. Якось не склалось. Батьки не наполягали, я – тим більше. Друзі, які туди потрапляли, давали суперечливі свідчення – одні повертались засмаглими й наснаженими, співали невідомих нам пісень і розповідали правила незнайомих нам ігор. В їхніх розповідях було багато пригод і таємниць, піонерського братства й нічних історій про мерців. Це захоплювало й заворожувало, проте не переконувало. Інші навпаки – намагались про табірні будні особливо не розводитись, повертались завчасно, не дочекавшись кінця зміни, замучені й заплакані, говорили неохоче, і лише від батьків ми дізнавались, що спроба співжиття в дружньому колективі для їхніх дітей завершилась цілковитим фіаско, піонерський побут їх не влаштовував, потрібно було терміново забирати їх додому. Таких, останніх, незадоволених, серед моїх друзів та приятелів було чомусь досить багато. Принаймні, всі ці історії про сльози й розпач, про напружене очікування батьків і наполегливі вимоги повернутись додому були чимось звичним. Можливо, саме вони, ці історії, й сформували моє, дещо упереджене й скептичне ставлення до табірної форми літнього відпочинку. Сказати просто – я боявся таборів, хоча, звісно, нікому в цьому не зізнавався. Мені ніколи не подобалась колективна дисципліна, маршування, співи хором, обіди за загальним столом. Навіть колективний перегляд кінофільмів мене напружував. Не те, щоби я тепер вибудовував із цього якусь життєву позицію й намагався засудити методи колективного виховання – зовсім ні. Скоріше, навпаки. Розумію, скільки всього втратив, і чого, зрештою, був позбавлений. Розумію, як це вплинуло на моє подальше життя, на мої звички та поведінку. Розумію, але нічого вдіяти вже не можу. Все сталося так, як сталося. Добре, що мене ніхто не відправляв до таборів поза моїм бажанням. Добре, що мені в житті не траплялося злих вожатих, неадекватних чергових по кухні, стрьомних сурмачів та барабанщиків. Іноді потрібно дякувати долі за те, що вона убезпечила тебе від сторонніх втручань зовні, лишила для тебе твій простір і твою територію, лишила при тобі твій ідеалізм і твої ілюзії. Навіть, якщо при цьому ти позбавлений був можливості сидіти при нічному багатті й співати героїчних пісень. Навіть, якщо ти не брав участі в конкурсах художньої самодіяльності. Все одно – дякуй і тішся. Тішся й нікому не нав'язуй своїх ілюзій. Якось так. Але це ще не все. Одного разу мені таки трапилось опинитися в справжньому піонерському таборі, й це була дуже дивна історія. Потрапив я туди завдяки своєму інститутському приятелю Вовчику. Був він закоханий в одну студентку, старшу за нього на пару років. Роман у них якось не складався: він усе не наважувався, вона ні про що не здогадувалась – усе, як завжди. І ось вона поїхала до табору на ціле літо – вони з подругами відпрацьовували літні зміни піонервожатими. Він підбив мене поїхати слідом, провідати. Я погодився – коли ще, подумав, можна буде послухати хоровий спів. Приїхали ми надвечір. Вона здивувалась, але здивувалась, скоріше, приємно. Показала табір, познайомила зі своїм загоном, повела на піонерську дискотеку (окрема історія!). Потому вирішила влаштувати нас на нічліг. Відвела до загальної кімнати (чи палати? як це в піонерів називається?), пояснила піонерам ситуацію. Під час вечірньої перевірки ми з Вовчиком ховались під ліжками. Піонери нас не здали – для них це була справжня гра в підпільників. Після перевірки я завалився спати, а Вовчик із піонервожатою цілу ніч просидів коло радіорубки. Говорив, що цілувались. Хоча піонери стверджували, що ні. Задоволеними, в будь якому разі, лишились усі. Сергій Жадан
Більше читайте тут: http://tsn.ua/analitika/pionerbol-296162.html
Была одинаковая, равномерная, гарантированная для всех - нищета.С голоду никто не умирал ( так и сейчас не умирают)
- но выбора никакого .По мусоркам и свалкам лазили дети ( бутылки, маккулатура и всякие блестящие штучки вместо игрушек) .Воровала вся страна - на производстве, в колхозах, мясокомбинатах, персонал в прод.магазинах и др.....
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks