Царь -- цариха, король -- королиха. Или корольчиха?
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Царь -- цариха, король -- королиха. Или корольчиха?
Dieu est toujours pour les bataillons ukrainiens
Часто слышу слово хозяевА.ХозяевА бизнеса, хозяевА квартиры, хозяевА коровы...Это нормальное, правильное слово?
Мне почему-то его всегда хочется заменить на синоним - владельцы бизнеса, к примеру.С коровой не уверена)))
Как верно?Это слово вообще имеет право на жизнь?
Підтверджую.
Було мені років так 14-15, коли раптом я от просто так на порожньому місці засумнівався у слові "казанок"
Звичайний такий предмет, з яким знайомий з дитинства, їв з нього кашу ложками, і раптом... ну таке враження, наче порожнім лантухом по голові гепнули.
І не забув це слово, а відчував якийсь дисонанс всередині.
"Чому казанок? Хіба він так називається? Що це взагалі за слово таке?"
Чесно, я тоді був упевнений, що ось-ось пригадаю його "правильну" назву і мені одразу стане легше.
Не пригадав. Не стало.
Навіть в словниках це слово знаходив, переконувався, що це я просто трохи поїхав, а казанок на місці.
Не допомогло.
З тих пір ще довго коли кожного разу згадував це слово, трохи якось не по собі було, муторно якось. Брав цю річ до рук, не намагаючись з нею говорити, щоб не називати.
Зараз наче попустило...
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks