Розказую: разом з Катериною Красніковою були у міськвиконкомі сьогодні з 9 до 10 ранку. Спілкувалися з людиною з департаменту молоді та спорту - Максимом Семеновим.
Я показував йому на флешці презентацію, приклади проектів планування по деяким вулицям. Йому дуже сподобалося, особливо не "велоспортивний", а загальний, транспортно-урбаністичний підхід. Я показав цифри, порівняння з іншими видами інфраструктури, навів досвід Європи, Америки, Колумбії і навіть Росії/України (все це було наочно у слайдах презентації), цитати урбаністів світового рівня: Яна Гейла, Енріке Пеньялоси, Вукана Вучика.
Семенов від презентації був у захваті, сказав, що обов'язково треба буде писати офіційні листи-петиції до департаменту транспорту, до мера Куліченка. Будуть долучатися громадські організації: Велоасоціація - вже, ще - організатори "Культурної карти міста" (у середу ввечері в ЦБ була фокус-група, я там виступав теж), також залучать представників екологічних організацій, бо питання велоінфраструктури безпосередньо пов'язане з екологією міста (на цьому власне Семенов сам наголосив). Отже, найближчим часом планується круглий стіл або прес-конференція щодо велофінфраструктури в Дніпропетровську, де я буду виступати з цією презентацією.
У понеділок (12 чила) попередньо в нас знову з Семеновим зустріч - обговорити більш детально саму презентацію, вирішити, кого краще запросити на круглий стіл (однозначно - представники ЗМІ, чиновники з департаментів транспорту та будівництва, когось з замів мера (ну якщо сам Куліченко прийде - буде взагалі круто...), представників громадських організацій тощо.
Сам круглий стіл плануємо розбити на 2 етапи:
1 - "Навіщо нам потрібно велодоріжки" - де будемо виступати я разом з Красніковою Катериною - загальна презентація.
2 - "Як правильно будувати велоінфраструктуру" - тут вже будуть запрошуватись проектні організації (Наприклад ДніпроЦивільПроект), департамент будівництва тощо.
Коротше, перші кроки вже робимо...![]()
Bookmarks