Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 1840, показано з 1 по 20.

Тема: Велодорожки и современные концепции градостроительства

Деревоподібний режим

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Цитата Допис від SV Переглянути допис
    1)Не совсем понял про зебру? А по обычной зебере для пешеходов они уже не?
    2)Не, я конечно за велодорожки, но 10 лямов там, где она по сути есть, как то на обычный распил похоже.
    1)Є спеціальна розмітка у ПДД для перетину дороги велодоріжкою:

Це для того, щоб заохотити потенційних велосипедистів: вони бачитимуть, що такий перехід виводить їх на веломаршрут, і дорогу можна переїхати, а не перейти з веліком в руках: виїхав з двору, доїхав помаленьку по тротуару (зі сторони будинків) до найближчого ПП зі світлофором і законно поїхав по вело "зебрі" через дорогу на велодоріжку...

2) Щодо 10 млн. Підрахунок робив я. Рахував за умов будівництва з нуля (зняття шару грунту, трамбування землі, пісок+щебінь+шар асфальту 5-7 см). 1 кв. м такого покриття приблизно вартує 150 грн. Ширина 3 м - 450 грн. 1000 метрів - 450...500 тисяч гривень (з урахуванням бордюрів, розмітки, знаків, стовпчиків), 20 км - приблизно 10 млн. гривень, але це, знову повторюся, - при будівництві з нуля.
    Щодо "там где она по сути есть". Її по суті зараз ніде немає! Якщо ви велодоріжкою вважаєте тротуар, що там є, то я як архітектор з вами абсолютно не згоден. По-перше, для тротуару і велодоріжки має бути різне покриття (тротуар - плитка, велодоріжка - асфальт).
    По друге тротуар, що є вздвож Набережної перемоги від кільця до ІнФізу - у занадто поганому стані як такий (якщо вам на спорт-байку там їдеться нормально, то мені на звичайному сіті-байку там вельми незручно), а покриття по рівності має бути таке ж, як і на дорозі, забезпечуючи середню швидкість не менше 20 км/год. Тротуар від кільця до Перемоги 6 взагалі практично відсутній, вздовж Набережної Заводської - надто розбитий, а на реконструйованій ділянці пішохідної набережної занадто активний пішохідний рух, щоб малювати там на плитці велодоріжку (та й якість плитки така, що їдеш як по пральній дошці...), тому там фактично треба будувати з нуля. І краще, щоб велодоріжка була відділена від тротуару - тоді більше шансів, що по ній не будуть ходити пішоходи...
    А по нормальному, разом з велодоріжкою вздовж всієї Набережної треба робити ПДП всієї території разом з тротуарами, переходами, зупинками ГТ, лавочками, газонами, освітленням, стовпчиками (щоб там не їздили авто, як це є зараз) і т. д.

Я розумію, вам у більшості хочеться, щоб був хоча б мінімум, неважливо якої якості, але я все-таки хочу, щоб велосипедна інфраструктура була повноцінною, якісною і служила (велодоріжка) без ремонту бодай 20 років...
    Востаннє редагував buddy: 06.11.2012 о 10:05

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті