| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Дуже класна відповідь! Обов'язково візьму собі цей метод на озброєння!
"Почитайте, і знайдете!"
А якщо серйозно - я упевнений, що Ви читали щоденники Шевченка, читали праці його біографів. Інакше не може бути, раз згадуєте ці роботи як відповідь на конкретне питання.
Будь ласка, дайте посилання на ті роботи та ті цитати, ще Шевченко не вважає галичан та волинян за українців.
Якщо не зможете, можу підказати Вам відповідь ("Вам нужно, Вы и ищите, у меня своих дел полно")
Пожалуйста, Тарас Шевченко "Прогулка с удовольствием и не без морали" ( кстати, написана Тарасом на русском языке)
http://litopys.org.ua/shevchenko/shev403.htm
Вот Вам собственные шевченковские слова из "Прогулки" : «Бедная, малосильная Волынь и Подолия, она охраняла своих распинателей в неприступных замках и роскошных палатах. А моя прекрасная, могучая, вольнолюбивая Украина туго начиняла своим вольным и вражьим трупом неисчислимые огромные курганы».
Украина для Шевченко – это бывшие казачьи земли, пограничная полоса Руси с землями Крымского ханства. Его родное село находилось как раз в этих местах. Другого значения слову «Украина» он не дает
Дякую. Це є у моїй бібліотечці.
Шевченко в даному контексті говорив про територію. Більш того, в тут він пояснює, чому є ментальна різниця між малоросами, що проживають на Волині та на східній Україні.
А питання було - чи вважав він волинян та галича українцями.
Шевченко не називає волинян не українцями (не малоросами):
"От берегов тихого Дона до кремнистых берегов быстротекущего Днестра — одна почва земли, одна речь, один быт, одна физиономия народа; даже и песни одни и те же. Как одной матери дети"
Більш того:
"А юным прекрасным друзьям моим тетрадку малороссийских песень, записанных мною от подолян и волынян"
Читайте и сами решайте
Вот Вам собственные шевченковские слова из "Прогулки" : «Бедная, малосильная Волынь и Подолия, она охраняла своих распинателей в неприступных замках и роскошных палатах. А моя прекрасная, могучая, вольнолюбивая Украина туго начиняла своим вольным и вражьим трупом неисчислимые огромные курганы».
Спілкуюсь українською вдома, з друзями, на роботі, просто знайомими й взагалі незнайомими. В особистому листуванні, соцмережах, форумах тощо.
Не боюсь я тебе, тварюко пекельна, чисте моє серце, як вода джерельна!
Це означає тільки те, що він розділив по поведінці свою Украйну, та іншу.
Але ж перед цим прямо сказав: «одна речь, один быт, одна физиономия народа; даже и песни одни и те же. Как одной матери дети».
Хоча те що Шевченко відніс степові кургани до українського спадку саме по собі цікаво.
PS Я все ще чекаю від вас прикладів перекладених дисертацій.
Будь-яка імперія – це зло.
Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks