Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 56 з 353 ПершаПерша ... 6464748495051525354555657585960616263646566106156 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 7050, показано з 1 101 по 1 120.

Тема: Русский язык получит равные права с украинским!(ч.2)

Globus
    Guest

Типово

Цитата Допис від Loona Переглянути допис
    Це швидше, на мою думку, подолати як раз за умов двомовності - з обов'язковим вивченням у російськомовних школах української, а в школах із україномовним викладанням - російської мови (причому суміжну мову - не факультативно раз на тиждень, а з достатньою кількісттю годин навчання).
    Бо те, що дійсно коїться зараз - це зовсім не фонтан, скоро, мабуть, і мені прийдеться йти і голодувати на захист обох мов
    Оскільки виросло вже ціле покоління, що не знає ні тієї, ні іншої (наприклад, вчилося в україномовних школах, де російську не вивчали зовсім, середовище позашкільне мали російськомовне... результати: суржик, необтяжена голова та інші...) Це робить людину біднішою...
    Сьогодні (1 вересня) на шкільному святі в україномовній школі, з подивом для себе підрахував, що серед першачків приблизно 10 відсотків дітлахи кавказської національності (виходячи з призвіщ). Це свідчить про повагу до держави з боку батьків, де вони проживають, про свідомий вибір подальшої ідентифікації, про наявну неконкурентність російської на нашій території))
    Біднішими роблять себе російськомовні свідомо розколючи державу

Coraline
    Guest

Типово

Якоїсь Ви невисокої думки про можливості мешканців Дніпропетровська...
    Рівноцінної двомовності не існує, тільки чи .. або ... інших варіантів немає. Я -за українську.

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від dni.pro Переглянути допис
    Хибна точка зору. Абсолютно. Суржик виникає за умов двомовності - це є результатом схожості двох мов. Суржику не буде лише за умови використання людиною однієї з двох цих мов
    або не буде за умови гарного навчання людини обома мовами та людиною обох мов!
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)
    Женщина - это приглашение к счастью (Шарль Бодлер)

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Globus Переглянути допис
    Реакцію спровокує ні кількість, кількість тільки зменшить час та додасть жорсткості по знищенню існуючого стану речей)))

А потом наступит .. ... коммунизм? ..... капитализм с человеческим лицом? .... всеобщее и справедливое общество, где все люди любят друг друга?
    Это мне напоминает события типа "Царь был хорошим, вот только он не знал что его подчиненные творят с народом", Через 50 лет "Сталин был хорошим, только он не знал, что его подчиненные творят с народом", "Брежнев был хорошим, только... " И так до бесконечности.

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від Coraline Переглянути допис
    Рівноцінної двомовності не існує, тільки чи .. або ... інших варіантів немає. Я -за українську.
    А я за обидві, бо це тільки розширює можливості...
    Хоч мене і записали деякі виключно до ярусських...
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)

Дописів
    7 619

Типово

Так що слід робити один-український, другому місця нема.
    Это что-то новое? Два украинских? не слыхал. Или вообще в государстве один язык, а остальные - под запрет?

Дописів
    7 619

Типово

Якоїсь Ви невисокої думки про можливості мешканців Дніпропетровська...
    Просто прекрасно видно, что человек никогда не был в Днепропетровске, а только из чужих уст знает что "там суржик".

Coraline
    Guest

Типово

Цитата Допис від Igor K Переглянути допис
    Это что-то новое? Два украинских? не слыхал. Или вообще в государстве один язык, а остальные - под запрет?
    Подобається дурня валяти?)

Дописів
    24 739

Типово

Сьогодні (1 вересня) на шкільному святі в україномовній школі, з подивом для себе підрахував, що серед першачків приблизно 10 відсотків дітлахи кавказської національності (виходячи з призвіщ). Це свідчить про повагу до держави з боку батьків, де вони проживають, про свідомий вибір подальшої ідентифікації, про наявну неконкурентність російської на нашій території))
    Біднішими роблять себе російськомовні свідомо розколючи державу
    вра***те ще такі фактори, як територіальну близкість школи до місця проживання і значну кількісну перевагу україномовних шкіл порівняно з російськомовними (4:1) - і Ваші висновки набудуть більшої об'єктивності...

ЗЫ: мамочки, работает цензура звездный десант даже в совершенно безобидных словах)))

Звідки Ви
    місто Дніпро
    Дописів
    2 067

Типово

або не буде за умови гарного навчання людини обома мовами та людиною обох мов!
    Дівчино, от в цьому вашому реченні вже є кілька суттєвих помилок, що лише підтверджує те що я написав раніше:
    Хибна точка зору. Абсолютно. Суржик виникає за умов двомовності - це є результатом схожості двох мов. Суржику не буде лише за умови використання людиною однієї з двох цих мов.
    Справа тут от в чому. Наприклад я коли розмовляю українською, то і міркую українською. Коли розмовляю російською - те ж саме. Але це виключення з правил.
    Більшість людей, що намагається спілкуватися українською, лише перекладають свої російські думки та навпаки. - Тут і виникає суржик...
    Вихід: або досконально знати обидві мови (тобто мати мовну практику, що в Дніпропетровську наразі неможливо), або все ж таки обрати одну з двох. Звичайно, не мову іншої держави, а свою, рідну. Мову наших батьків...
    В вас немає мовної практики. І немає можливості для неї. От хіба що поїхати скажімо на Черкащину, пожити там з півроку - тоді буде все гаразд.
    Як буде середовище, то ви почнете міркувати українською - тоді можете вже вважати себе фахівцем
    Востаннє редагував dni.pro: 01.09.2012 о 23:40
    Промо-код для купівлі купи товарів зі знижкою в інтернет-магазині Лагуна: 000099
    + Навчу файно лаятись українською!

Globus
    Guest

Типово

А потом наступит .. ... коммунизм? ..... капитализм с человеческим лицом? .... всеобщее и справедливое общество, где все люди любят друг друга?
    Это мне напоминает события типа "Царь был хорошим, вот только он не знал что его подчиненные творят с народом", Через 50 лет "Сталин был хорошим, только он не знал, что его подчиненные творят с народом", "Брежнев был хорошим, только... " И так до бесконечности.
    Пост з ознаками "неочем")))

Globus
    Guest

Типово

вра***те ще такі фактори, як територіальну близкість школи до місця проживання і значну кількісну перевагу україномовних шкіл порівняно з російськомовними (4:1) - і Ваші висновки набудуть быльшої об'єктивності...

ЗЫ: мамочки, работает цензура звездный десант)))
    Ця школа з першої п'ятірки топ50 (Вами наданого списку), так шо там інші фактори мають значення))
    І в першу чергу якість викладання та загальний рівень отриманих учнями знань

Coraline
    Guest

Типово

Просто прекрасно видно, что человек никогда не был в Днепропетровске, а только из чужих уст знает что "там суржик".
    Логіка така логіка) Я мешкаю у Дніпропетровську)

Дописів
    24 739

Типово

а вот мы и спросим - Coraline, Вы как с Днепропетровском связаны, кроме форумского общения?
    а, уже увидела ответ)
    и как долго Вы в Днепре?

Звідки Ви
    місто Дніпро
    Дописів
    2 067

Типово

Пост з ознаками "неочем")))
    Йому за кількість постів платять, тож не переймайтеся. Взагалі-то треба таких ПР-ботів просто ігнорувати
    Промо-код для купівлі купи товарів зі знижкою в інтернет-магазині Лагуна: 000099

Coraline
    Guest

Типово

а вот мы и спросим - Coraline, Вы как с Днепропетровском связаны, кроме форумского общения?
    а, уже увидела ответ)
    и как долго Вы в Днепре?
    трам-пам
    Востаннє редагував Coraline: 01.09.2012 о 23:51

Дописів
    24 739

Типово

Ця школа з першої п'ятірки топ50 (Вами наданого списку), так шо там інші фактори мають значення))
    І в першу чергу якість викладання та загальний рівень отриманих учнями знань
    з цим я і не сперечаюся
    але оскільки укр./рос. шкіл у Дніпрі не 50/50 і близкість розташування теж може мати місце - це треба включити до розгляду, от і все)

Дописів
    24 739

Типово

трам-пам
    і суржик Вас переслідує?)
    я, наприклад, можу сказати, що пересуваючись містом, чую десь 85 відсотків російської мови (звісно, враховуючи російське арго), 10 відсотків суржику і 5 україномовних розмов...
    у медійному просторі, звісно, інше відношення...
    Востаннє редагував Loona: 02.09.2012 о 00:09

Звідки Ви
    місто Дніпро
    Дописів
    2 067

Типово

я, наприклад, можу сказати, що пересуваючись містом, чую десь 85 відсотків російської мови (звісно, враховуючи російське арго), 10 відсотків суржику і 5 україномовних розмов...
    Трохи повеселю вас, теж про підрахунки:

ШЛЮБНА НІЧ

В шлюбну нічку пригорнулась
    До Алика Алла.
    - Скільки мужчин, - пита Алик, -
    Ти до мене мала?
    Ну, чого ти відвернулась?
    Чого мовчиш, мила?
    Чого це ти рученята
    Отак заломила?
    - Май терпіння, - гострим ліктем
    Відштурхнулась Алла. -
    Ти збив мене, я на пальцях
    Не дорахувала.

Globus
    Guest

Типово

Чому ви не нервуєте з приводу 85 відсотків російської?)) ви же за двомовність?)) статусу державної української не заперечуєте?))

Сторінка 56 з 353 ПершаПерша ... 6464748495051525354555657585960616263646566106156 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті