Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 27 з 353 ПершаПерша ... 17181920212223242526272829303132333435363777127 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 7050, показано з 521 по 540.

Тема: Русский язык получит равные права с украинским!(ч.2)

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від Dak0ta Переглянути допис
    Вы поняли совершенно правильно.

Более того, я могу это легко подтвердить, поскольку мне немножко повезло, и в настоящий момент эта книга у меня прямо под рукой.

Прошу любить и жаловать:

Долучення 877371Долучення 877372

Как вы сами можете видеть, книга издана в 1984 году. И именно в украинском переводе. Так что верх оптимизма полагать, что ее только-только перевели.

З.Ы. Заодно, кстати, иллюстрация к угнетению мовы. Тираж - 115 тысяч экземпляров.
    Значить я правильно зрозумів, що Ви знову або не зрозуміли того тексту, який самі ж цитували та критикували, або ж свідомо перекрутили смисл.
    Читаємо ще раз разом з Вами:
    15 лютого 2011 року в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулася презентація нового оригінального видання книги білоруського письменника, сценариста і драматурга Володимира Короткевича "Дике полювання короля Стаха", вперше перекладеної паралельно англійською, російською, українською мовами.
    Ви виділили "вперше перекладеної" і скали, що це брехня, мовляв раніше переклади українською теж були.
    Але смисл був у тому, що "вперше перекладеної паралельно англійською, російською, українською мовами"
    І дійсно, мова йшла про ось це видання:

Можна здогадатися, що в цьому виданні дійсно - паралельний переклад англійською, російською і українською.
    Чи було таке видання раніше? Навряд. Принаймні, ні у Вас, ні у мене таких даних немає. Отже інформація, що це перше видання такого роду, дуже може бути достовірною.

Виходить той гнівний спіч у ЖЖ можна замінити одною фразою: "Шановні, хочу знайти друкований оригінал книги "Христос приземлився в Городні", і не смішити людей черговий раз своїм епістолярним жанром.

PS Книга, що Ви шукаєте, у мене є. Але я Вам її не дам. Причину можете знайти у своїх післябанних постах на цю тему
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Циник
    Guest

Типово

Цитата Допис від тестостерон Переглянути допис
    Вот интересно, что ты будешь говорить, после того, как сессия горсовета примет соответствующие решения ?
    Читай разъяснение автора закона, тут кто то из ваших гневно постил красными буквами))) А что там примет сессия горсовета мне как было похер так и есть, так же как и тебе)))

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Globus Переглянути допис
    Як на мене, це зрозуміло і Вам і мені. Ваші потуги знивилювати халатне відношення до Закону самих авторів, та депутатів не розуміючи тикаючих картки за себе та свого брата по руці пана Чечетова (яка сниться всім регіоналам зі слів Горбаля) не міняють факту недоробленності Закону. .
    Закрывать глаза на ЛЮБОЙ закон - просто глупо. Он действует без нашего желания и без учета того как мы к нему относимся и как он принимался.
    Если его изменят - будем изучать и ВНИМАТЕЛЬНО читать новую редакцию, если отменят совсем, ну вот тогда забудем о нем. А пока: "Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
    Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності".

Циник
    Guest

Типово

Цитата Допис від Igor K Переглянути допис
    Закрывать глаза на ЛЮБОЙ закон - просто глупо. Он действует без нашего желания и без учета того как мы к нему относимся и как он принимался.
    Если его изменят - будем изучать и ВНИМАТЕЛЬНО читать новую редакцию, если отменят совсем, ну вот тогда забудем о нем. А пока: "Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
    Действует? Пока что он только народ раздрачивает, другого действия нет.

Читай разъяснение автора закона, тут кто то из ваших гневно постил красными буквами)))

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

Цитата Допис від Циник Переглянути допис

Читай разъяснение автора закона, тут кто то из ваших гневно постил красными буквами)))
    ..вот токо не надо с больной-то головы на здоровую, а ...??
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Значить я правильно зрозумів, що Ви знову або не зрозуміли того тексту, який самі ж цитували та критикували, або ж свідомо перекрутили смисл.
    Читаємо ще раз разом з Вами:

Ви виділили "вперше перекладеної" і скали, що це брехня, мовляв раніше переклади українською теж були.
    Але смисл був у тому, що "вперше перекладеної паралельно англійською, російською, українською мовами"
    І дійсно, мова йшла про ось це видання:

Можна здогадатися, що в цьому виданні дійсно - паралельний переклад англійською, російською і українською.
    Чи було таке видання раніше? Навряд. Принаймні, ні у Вас, ні у мене таких даних немає. Отже інформація, що це перше видання такого роду, дуже може бути достовірною.

Виходить той гнівний спіч у ЖЖ можна замінити одною фразою: "Шановні, хочу знайти друкований оригінал книги "Христос приземлився в Городні", і не смішити людей черговий раз своїм епістолярним жанром.

PS Книга, що Ви шукаєте, у мене є. Але я Вам її не дам. Причину можете знайти у своїх післябанних постах на цю тему
    Вперше - это впервые.

КО разъясняет, что если произведение уже опубликовано ВПЕРВЫЕ, то все остальные его публикации ВПЕРВЫЕ быть уже не могут. Даже если их очень сильно обвешать бантиками и стразиками. И даже если собрать до кучи еще кучу уже существующих версий.

Белорусская версия, увы, тоже уже давно существовала, поскольку это оригинал, и ВПЕРВЫЕ опубликован он еще в 1964 году. Перевод на русский - 1980 год.

Так может быть, впервые на английский перевели? Тогда нужно срочно искать, кто прячет машину времени, ибо вот человек выложил английский перевод к себе на сайт 15/01/2010. Не иначе, как в будущее (а 15/02/2011 - это определенно будущее!) слетал и там его спер и отсканил.

Впрочем, я бы объяснил этот случай и без машины времени.

King Stakhs̓ wild hunt : a story = Dzikae pali︠a︡vanne karali︠a︡ StakhaAuthor: Uladzimir Karatkevich; Mary Minz; Graham Whittaker
    Publisher: Minsk : Yunatstva Publishers, 1989.
    Edition/Format: Book : Fiction : English
    В чем же новизна, которая достойна слова ВПЕРВЫЕ? В том, что все переводы смогли впихать в одну книжку?

З.Ы. Вы совершенно правы стратегически: не стоит делится украинским контентом. А то еще не дай бог появятся поклонники мовы. Пусть она тихо умирает, оставаясь пустой и ни к чему не применимой. Впрочем, как я уже писал, скорее всего и с Евангелием от Иуды у меня сложится: ибо кто ищет, тот всегда найдет. Однако кто из нас при этом действует на пользу мове, а кто наоборот - удивительно забавный поворот событий, не находите?
    Востаннє редагував Dak0ta: 29.08.2012 о 11:37

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Вперше - это впервые.

В чем же новизна, которая достойна слова ВПЕРВЫЕ? В том, что все переводы смогли впихать в одну книжку?
    Ну нарешті у Вас з'явилися ознаки розуміння написаного.
    Саме так: "вперше перекладеної паралельно англійською, російською, українською мовами"

З.Ы. Вы совершенно правы стратегически: не стоит делится украинским контентом. А то еще не дай бог появятся поклонники мовы. Пусть она тихо умирает, оставаясь пустой и ни к чему не применимой. Впрочем, как я уже писал, скорее всего и с Евангелием от Иуды у меня сложится: ибо кто ищет, тот всегда найдет. Однако кто из нас при этом действует на пользу мове, а кто наоборот - удивительно забавный поворот событий, не находите?
    Я не "не ділюся контентом", а просто не хочу Вам давати.
    По-перше, книжку вже читають, потім ще двоє бажаючих вже є. Так що все одно черга
    По-друге - ну не робіть із себе пупа землі в черговий раз. Бо якось пафосно виходить - хаму не дали книжку українською, значить мова буде тихенько помирати.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис

Я не "не ділюся контентом", а просто не хочу Вам давати.
    По-перше, книжку вже читають, потім ще двоє бажаючих вже є. Так що все одно черга
    По-друге - ну не робіть із себе пупа землі в черговий раз. Бо якось пафосно виходить - хаму не дали книжку українською, значить мова буде тихенько помирати.
    Ну вот примерно в этом моменте мы с вами и расходимся. Поскольку я не только про себя думаю, и у меня тоже быстро очередь на книжку образовалась. Вы догадываетесь, какая мысль пришла при этом в мою голову? Правильно!

З.Ы. Вообще-то я не требую от вас чего-то. Так что не волнуйтесь - и без марципанов циганская свадьба бывает Тут забавен сам поворот событий. Естественно, меня это улыбает. Но не берите близко к сердцу, это ж не тот вопрос, ради которого стоит нервничать...

Типово

Дадут?

Представители молдавской диаспоры Одесской области выступили с предложением присвоить молдавскому языку статус регионального на этой территории.

Как сообщает golosua.com со ссылкой на члена инициативной группы Андрея Стуца, таким образом местные молдаване намерены воспользоваться всеми гарантиями, предоставляемыми национальным меньшинствам законом «Об основах государственной языковой политики», передает Цензор.НЕТ.
    Демократия не может стать выше уровня того человеческого материала,
    из которого составлены ее избиратели.
    Бернард Шоу

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

..так нету никакого молдавского языка .. есть румынский ...
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Циник Переглянути допис
    Действует? Пока что он только народ раздрачивает, другого действия нет.

Да хоть 100% народа пусть разочаровывает, а пока не отменили - действует.
    Что нарушили Ваш уютно устроенный в отдельно взятой ракушке мирок?
    Все,что за его пределами - не существует? Пора уже начать более реально смотреть на вещи происходящие в мире.
    От того, что Вам что-то не хочется мир не изменится.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

это ж не тот вопрос, ради которого стоит нервничать...
    Добре, що Ви самі себе так швидко заспокоїли без сторонньої допомоги.

(Ну а відсутність коментаря на першу частину, про перший паралельний переклад, говорить, що Ви як завжди мовчки погодилися. Але мовчки.)
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від favorites.com.ua Переглянути допис
    Дадут?
    "Представители молдавской диаспоры Одесской области выступили с предложением присвоить молдавскому языку статус регионального на этой территории."

Да уже давно присвоили. Чего бурлим? Почему Закон не читаем.п.7.2.

Не туда стучатся и не с тем вопросом.
    Стучаться надо в Ренийский или Тарутинский райсовет, в этих районах молдаван больше 10%. Эти райсоветы ОБЯЗАНЫ принять решение о принятие мер к использованию регионального языка – «молдавского».
    А облсовет ИМЕЕТ ПРАВО но не ОБЯЗАН до тех пор пока не принесут 10% подписей.

Globus
    Guest

Типово

Вы говорите убедительно,о НЕ доказательно. Это Ваши убеждения, а не нормы действующего законодательства. И сами себе противоречите. "...які повинні діяти лише в рамках наданих їм Законодавством". Если рамки не установлены это означает, что их нет, рады имеют право принимать ЛЮБОЕ решение. До тех пор, пока их решения не будут ограничены рамками законодательства.
    Так же и депутаты ВР могут принимать ЛЮБОЕ решение, до тех пор пока их решения не будут ограничены рамками Конституции.
    Це Ваше вільне трактування, шукайте Закон про державну службу в Україні, та Конституцію.
    Про депутатів ВР не сперечаюсь, але ви мову вели про місцеве самоврядування, чи не так?

Globus
    Guest

Типово

Вы уже поняли, а человек просит уточнить.
    Чи зрозуміли Ви?
    От питання)))

Дописів
    7 619

Типово

Це Ваше вільне трактування, шукайте Закон про державну службу в Україні, та Конституцію.
    Про депутатів ВР не сперечаюсь, але ви мову вели про місцеве самоврядування, чи не так?
    Совершенно - да,

Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
    Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

А теперь ВЫ укажите мне норму Конституции или Закона где местные рады не имеют право принять решение о принятие мер(заходив) о применении на их территории какого либо регионального языка, указанного в п.7.2 Закона.

Globus
    Guest

Типово

Так Закон не працюючий))) згідно цього закону кошенята, яких развели (а саме про це я і намагаюсь до вас довести), не мають можливості реалізувати свої права (нібито надані цим Законом)) окрім попадання до переліку регіональних россійської мови, цей закон не дав нічого
    Я на нього і не звертаю уваги, цеж ви щось доводите "перемога і таке інше")))

Globus
    Guest

Типово

Совершенно - да,

Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
    Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

А теперь ВЫ укажите мне норму Конституции или Закона где местные рады не имеют право принять решение о принятие мер(заходив) о применении на их территории какого либо регионального языка, указанного в п.7.2 Закона.
    Добре що готувались))) тільки готувались не добре
    Компетенція органів місцевого самоврядування визначається статєю 26 Закону саме про них (про що йдеться в ст.140 Конституції)
    Де ви там знайшли хоть щось віддалено близьке до регіональних мов?

Дописів
    7 619

Типово

Я на нього і не звертаю уваги, цеж ви щось доводите "перемога і таке інше")))
    Да ради Бога. Я уже писал, что Вы имеете право не обращать внимание не только на этот Закон, но и на любые другие, которые Вам не нравятся целиком или в какой то части.
    Слов "перемога i таке iнше" я НЕ говорил. Я говорил о том, что законы (все) надо читать ВНИМАТЕЛЬНО.
    В том числе закон о языках если человек пытается во всеуслышание его обсуждать.
    А Ваше личное мнение мне абсолютно безразлично, по той простой причине, что Вы до настоящего сообщения в этой ветке сделали 92 сообщения
    и только 7 из них имели хотя бы какую-то ссылку на нормативный документ. Арифметика к сожалению характеризует Вас как человека,
    который говорит много но не по делу. Прискорбно - но да.

Дописів
    7 619

Типово

Добре що готувались))) тільки готувались не добре
    Компетенція органів місцевого самоврядування визначається статєю 26 Закону саме про них (про що йдеться в ст.140 Конституції)
    Де ви там знайшли хоть щось віддалено близьке до регіональних мов?
    А ЭТО ЧТО ? Или Вы сами не читаете, а даете ссылку наобум в надежде что ее не прочитает никто. Тогда читайте статью 26 ВНИМАТЕЛЬНО:
    50) прийняття рішень щодо виконання положень статей 7, 11,
    12, 20, 24 Закону України "Про засади державної мовної політики"
    ( 5029-17 ); { Пункт 50 частини першої статті 26 в редакції Закону
    N 5029-VI ( 5029-17 ) від 03.07.2012 }

Таки знайшов чи нi ?

Сторінка 27 з 353 ПершаПерша ... 17181920212223242526272829303132333435363777127 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті