Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 415 з 482 ПершаПерша ... 315365405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425465 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 9626, показано з 8 281 по 8 300.

Тема: русский язык получит равные права с украинским!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Цитата Допис від Loona Переглянути допис
    Якщо Ви почитаєте про все ці мови, або ж хоча б про італійську (як найбільш яскравий приклад порівняно з латиною), то побачите, що мовний процес взагалі процес не сталий, і за умов існування величезного розриву між статусами людей мова, як комунікатор, змінювалася (чи не змінювалася) на потребу певних верств населення (у панів - одне, у холопів - інше, а у духовників - законсервовані традиції), більш того - з певних політичних та громадських причин могла відбуватися і уніфікація на основі одного з діалектів, а могло бути й навпаки. Тому існування "народної" мови - це природній процес, який не є унікальним лише для української мови, у всіх, як-то кажуть, буває...

Але якою б народна мова у людей, що проживали на нашій території за давніх давен не була - вважати ії суто українською, та ще й робити висновок, що саме на українській мові розмовляли за часів Київської Русі, а сама українська мова - найстародавніша без письменних джерел - неможливо, якщо у людини все в порядку з мисленням і логікою!

Або шукайте письменні підтверждення, або не перекручуйте без доказів. Що то була за народна мова і на яку - українську чи російську була більше схожа - це відкрите питання, причому розглядати його належить ще й в залежності від часу. Я можу зробити висновки на основі "Повести временных лет" - зв'язок с російською я бачу, я українською - ні. До речі, приклади письменної італійської народної мови є, хоча церковники й були латинянами...
    "Повіть временних літ" написана старо-слов'янською мовою, створеною/принесеною болгарами Кирилом і Мефодієм, і вона має в рази більше спільного з болгарською, ніж з російською.

Англійська епохи Шекспіра чи "Беовульфа" помітно відрізняється від сучасної англійської, але не перестає при цьому бути англійською.
    Російська часів Петра І чи Катерини ІІ теж не зовсім схожа на сучасну російську, тим паче ми взагалі не знаємо, якою мовою говорив простий народ на Рязанщині, Смоленщині чи навіть на околицях Москви у 15-17 ст.

А щодо української мови - живим доказом її існування як мінімум в 15-17 ст. є народні пісні, зокрема про козаків, приказки, фразеологізми, традиції колядок, веснянок тощо. От як ви думаєте, скільки років пісні "Десь тут була подоляночка" чи "Гей, наливайте повнії чари"? Як мінімум, років 300-400...

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Я можу зробити висновки на основі "Повести временных лет" - зв'язок с російською я бачу, я українською - ні. До речі, приклади письменної італійської народної мови є, хоча церковники й були латинянами...
    І не дивно читати ці слова. Те Що Ви називаєте російською, є церковнословянська, на яких написані літописи. Цю мову запропонував росіянам Петро 1 у вигляді церковнословянської Граматики галичанина Смотрицького. В чому протиріччя, що основа російської
    церковнословянська, а української - руська.
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Дописів
    1 354

Типово

Цитата Допис від gmsalex Переглянути допис
    Благодарю тебя, добрый человек.
    Век живи - век учись... Не знал что в укр есть такое слово...
    Ежели знали, то зачем приплели тогда "громадянина"? Ведь староболгарское слово "гражданинъ" имеет иное значение.

Цитата Допис від gmsalex Переглянути допис
    "Не разъясните ли, что такое "Роуская".
    А еще, когда впервые появилось определение "украинский" язык.
    Я имею ввиду в исторических документах. "
    Вторая половина 19 века. Впрочем, даже в начале 20 века украинский язык еще продолжал называться "руськой мовой".

Звідки Ви
    Рiдна ненька Україна
    Дописів
    2 244

Типово

Цитата Допис від пьяница Переглянути допис
    ого сколько на форуме лингвистов...
    Й не кажіть, шановний. Що там колупатися, коли все просто і зрозуміло, наче матусини зимові ретузи з начісуванням. Ми тут жили споконвіку. Розмовляли своєю мовою. Чужинці прийшли і щось нам нав'язують. Та йдіть до дідька ! Це наша земля, наша Батьківщина, наша держава. Хочете тут жити - дотримуйтеся простих правил. Розмовляйте державною, поважайте автохонів, і усе буде добре. Свою мову й культуру розвивайте у общинах, поки ніхто не забороняє, а там подивимось.

Слава Україні !
    Востаннє редагував Iванко: 13.08.2012 о 19:08

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від buddy Переглянути допис
    "Повіть временних літ" написана старо-слов'янською мовою, створеною/принесеною болгарами Кирилом і Мефодієм, і вона має в рази більше спільного з болгарською, ніж з російською.

Англійська епохи Шекспіра чи "Беовульфа" помітно відрізняється від сучасної англійської, але не перестає при цьому бути англійською.
    Російська часів Петра І чи Катерини ІІ теж не зовсім схожа на сучасну російську, тим паче ми взагалі не знаємо, якою мовою говорив простий народ на Рязанщині, Смоленщині чи навіть на околицях Москви у 15-17 ст.

А щодо української мови - живим доказом її існування як мінімум в 15-17 ст. є народні пісні, зокрема про козаків, приказки, фразеологізми, традиції колядок, веснянок тощо. От як ви думаєте, скільки років пісні "Десь тут була подоляночка" чи "Гей, наливайте повнії чари"? Як мінімум, років 300-400...
    Про мову простого народу на Рязанщині у 15-17 ст. ми не знаємо, але про українську того ж часу - знаємо! Бо є ж пісні і приказки!)))
    А на Рязанщині не складали пісень, як Ви думаєте?
    Уже б якось з одними мірками підходили...

Ще раз - якщо немає свідоцтв про те, якою саме була "народна" мова до 16 сторіччя, про що тут можна взагалі казати про мову, які можна робити порівняння зі церковнослов'янською, видаючи перли, що "українська - саме нащадок руської"? Mikela, це Вас стосується...
    Востаннє редагував Loona: 13.08.2012 о 19:17
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)
    Женщина - это приглашение к счастью (Шарль Бодлер)

Аватар для Шмуль Днепропетровский
    Звідки Ви
    Тутешній я
    Дописів
    671

Типово

Цитата Допис від Mikela Переглянути допис
    І не дивно читати ці слова. Те Що Ви називаєте російською, є церковнословянська, на яких написані літописи. Цю мову запропонував росіянам Петро 1 у вигляді церковнословянської Граматики галичанина Смотрицького. В чому протиріччя, що основа російської
    церковнословянська, а української - руська.
    Так тепер Ви зовсім заплутали Loona Сару Іванівну.

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від Шмуль Днепропетровский Переглянути допис
    Так тепер Ви зовсім заплутали Loona Сару Іванівну.
    це Вам подобається так думати)
    до речі, я все ще чекаю від Вас ще якісь одкровення, що Ви маєте їх у ранзі "наукових фактів"
    ЗІ: і я Сара Соломонівна, перепрошую)
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)

Дописів
    7 619

Типово

[QUOTE=Шмуль Днепропетровский;18074546]
    Цитата Допис від Igor K Переглянути допис

Маячня ви з кимось мене сплутали, ні під чим подібним я не підписувався.
    Как же, а это :

[QUOTE=Шмуль Днепропетровский;18074141]

А самі ви себе до кого відносите: ярускій....
    Для чого ви рідну мову скривлюєте? Щоб показати, що ви людина титульної нації, а росіяни це "бидло"? Так до Вас це вже пан Геббельс вiщав, що я вам і показав.

Звідки Ви
    Тутешній я
    Дописів
    671

Типово

Как же, а это :

Для чого ви рідну мову скривлюєте? Щоб показати, що ви людина титульної нації, а росіяни це "бидло"? Так до Вас це вже пан Геббельс вiщав, що я вам і показав.
    Шановний вам терміново потрібно проспатись, бо чим дальше тим все більш жалюгідніше ви виглядаєте.

Вам постійно щось мариться, якісь фашисти, нацисти, справжні евреї які можуть скалічити за власну думку, а що далі???

Стоп!!!

Вам нічого не загрожує (при наймі поки що) головне щоб не почались ускладнення))).

Дописів
    7 619

Типово

Вам постійно щось мариться, якісь фашисти, нацисти, справжні евреї які можуть скалічити за власну думку, а що далі???

)).
    "Власна думка" что не было геноцида еврейского народа во время войны? И это у меня "маячня"? Дак за такую "власну думку" в некоторых странах срок дают. Замете, в странах Эвропы, куда многие так стремятся попасть.

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Про мову простого народу на Рязанщині у 15-17 ст. ми не знаємо, але про українську того ж часу - знаємо! Бо є ж пісні і приказки!)))
    А на Рязанщині не складали пісень, як Ви думаєте?
    Уже б якось з одними мірками підходили...
    Це вже Вам прапор в руки, довести руськість Рязані.

Ще раз - якщо немає свідоцтв про те, якою саме була "народна" мова до 16 сторіччя, про що тут можна взагалі казати про мову, які можна робити порівняння зі церковнослов'янською, видаючи перли, що "українська - саме нащадок руської"? Mikela, це Вас стосується...
    А що тут дивного, покоління в покоління передали руську народну мову.
    І головне. З походженням російської вже запитань не виникає?
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Звідки Ви
    Тутешній я
    Дописів
    671

Типово

я Сара Соломонівна, перепрошую)
    От бачите я таки був недалеко від істини))

Але звідки у Вас, вельмишановна пані Сара Соломонівна, таке не сприймання Української мови ???

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від Mikela Переглянути допис
    Це вже Вам прапор в руки, довести руськість Рязані.
    А що тут дивного, покоління в покоління передали руську народну мову.
    І головне. З походженням російської вже запитань не виникає?
    У мене таке враження, що Ви спілкуєтеся на форумі самі з собою
    Я не збиралася і збираюся доводити нічію руськість.
    Хочу, щоб Ви запам'ятали: мова - комунікатор, вона змінюється за визначенням! Тому передавання з покоління в покоління чогось не означає, що це буде залишатись незмінним і саме "таким".
    Ви так свято увіровали, що руська мова - це саме і всюди українська, незважаючи на те, що у Вас немає для цього ніяких підстав, що, мабудь, я виступаю у Вашій уяві чудовиськом, що руйнує цілісність Вашого внутрішнього світу. Або аргументуйте свою позицію, або... залишайтесь таким, який Ви є... Друге набагато простіше, чи не так?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 322

Типово

Цитата Допис від Rusyn Переглянути допис
    Ежели знали, то зачем приплели тогда "громадянина"? Ведь староболгарское слово "гражданинъ" имеет иное значение.
    Я написал, что НЕ знал.
    И спасибо мое искреннее.
    Потому что часто вместо нормального ответа получаешь отсыл к статье на 500 страниц.
    Или от некоторых чего и похуже ожидать можно...

Вторая половина 19 века. Впрочем, даже в начале 20 века украинский язык еще продолжал называться "руськой мовой".
    Это я в курсе.
    Я повторю вопрос.
    Если знаете, скажите, хоть в 2-х словах

Не разъясните ли, что такое "Роуская".
    А еще, когда впервые появилось определение "украинский" язык.
    Я имею ввиду в исторических документах.

А то исходя из ссылок бади есть
    в 1200 - Роуская
    В 15хх-16хх - Руская
    Позже - СЛАВЕНОРОССКАА
    Руська
    ??? - Украинська

Дописів
    24 739

Типово

От бачите я таки був недалеко від істини))

Але звідки у Вас, вельмишановна пані Сара Соломонівна, таке не сприймання Української мови ???
    Яке несприйняття? З чого Ви взяли?
    Як бачите - спілкуюся з україномовними переважно українською, але рідна моя мова - російська І я не бачу в цьому нічого поганого. А якщо мені буде зручніше розмовляти рідною на офіційному рівні - то взагалі буде красота... До того ж я не люблю, коли різні комплекси доводять до вимірювання мовами - чия стародавніша... Причому без достатньої аргументації...

Дописів
    11 791

Типово

Цитата Допис від buddy Переглянути допис
    Убогий, ти читати спочатку навчися... А то чув дзвін, не зна де він.

А так - ПНХ, мудило...
    вот про что я и писал выше собственно говоря
    унылый обиженный колхозник с отсутствием какой-либо аргументации своего бреда кроме как на оскорбления не способен по причине недоразвитости

Дописів
    32 194

Типово

Цитата Допис від megapadlo Переглянути допис
    вот про что я и писал выше собственно говоря
    унылый обиженный колхозник с отсутствием какой-либо аргументации своего бреда кроме как на оскорбления не способен по причине недоразвитости
    Не нужно акцентировать на этом внимания, считаю. У этих людей просто хронический недостаток культуры и воспитания. Это не вина их, а беда. Будем толерантными и снисходительными. Они не виноваты.

Звідки Ви
    Тутешній я
    Дописів
    671

Типово

Яке несприйняття? З чого Ви взяли?

До того ж я не люблю, коли різні комплекси доводять до вимірювання мовами - чия стародавніша... Причому без достатньої аргументації...
    Та практично з усього, Ваші аргументи це рівень австрійського генштабу чи Олеся бузини.
    Я ж непосилаюсь у своїх твердженнях на Ірину Фаріон.

А Ви не думали що можливо це не комплекс а намагання з’ясувати істину.

Дописів
    24 739

Типово

Та практично з усього, Ваші аргументи це рівень австрійського генштабу чи Олеся бузини.
    Я ж непосилаюсь у своїх твердженнях на Ірину Фаріон.
    Мої аргументи чого, пробачте? Що я не бачу доказів стародавності української?
    Так я їх дійсно не бачу, і ніхто з протилежною думкою мені цих доказів, на жаль, не навів...
    І Ви можете посилатись хоч на Фаріон, хоч ще на когось, я Вам цього не забороняю в жодному разі

А Ви не думали що можливо це не комплекс а намагання з’ясувати істину.
    Ось ми й з'ясували, що за станом на сьогодні - взагалі письменні джерела до 16 ст. про українську мову відсутні.
    Я Вам скажу своє припущення - існувала безліч діалектів, аж до того, що в кожному "районі" - щось своє особливе, хоч кожне село й вважало, що мова в них одна- руська...
    Політичні сили вносили свої корективи, причому кожна сила (як це відбувається і зараз ) найчастіше воліла зламати минуле об коліно.
    Так відбувався "розвиток", так гартувалася мовна сталь.
    І казати, що українська мова - це якийсь незмінний ідеал, який з нами з сивої давнини, саме найменше - самоомана. Треба все ж таки хоча б політичну ситуацію враховувати.

Звідки Ви
    Еarth
    Дописів
    24 869

Типово

Цитата Допис від тестостерон Переглянути допис
    Не нужно акцентировать на этом внимания, считаю. У этих людей просто хронический недостаток культуры и воспитания. Это не вина их, а беда. Будем толерантными и снисходительными. Они не виноваты.
    счас просто время такое, шо они сдают одну позицию за другой... а это очень неприятно... не каждый способен сохранять выдержку

Сторінка 415 з 482 ПершаПерша ... 315365405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425465 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті