Допис від
Loona
Якщо Ви почитаєте про все ці мови, або ж хоча б про італійську (як найбільш яскравий приклад порівняно з латиною), то побачите, що мовний процес взагалі процес не сталий, і за умов існування величезного розриву між статусами людей мова, як комунікатор, змінювалася (чи не змінювалася) на потребу певних верств населення (у панів - одне, у холопів - інше, а у духовників - законсервовані традиції), більш того - з певних політичних та громадських причин могла відбуватися і уніфікація на основі одного з діалектів, а могло бути й навпаки. Тому існування "народної" мови - це природній процес, який не є унікальним лише для української мови, у всіх, як-то кажуть, буває...
Але якою б народна мова у людей, що проживали на нашій території за давніх давен не була - вважати ії суто українською, та ще й робити висновок, що саме на українській мові розмовляли за часів Київської Русі, а сама українська мова - найстародавніша без письменних джерел - неможливо, якщо у людини все в порядку з мисленням і логікою!
Або шукайте письменні підтверждення, або не перекручуйте без доказів. Що то була за народна мова і на яку - українську чи російську була більше схожа - це відкрите питання, причому розглядати його належить ще й в залежності від часу. Я можу зробити висновки на основі "Повести временных лет" - зв'язок с російською я бачу, я українською - ні. До речі, приклади письменної італійської народної мови є, хоча церковники й були латинянами...
Bookmarks