| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
а чего я должен оправдіваться?)) я не против русского язіка, я против дебилов, которіе неспособні віучить язік страні проживания.
І не варто заради мене намагатися писати українською, без помилок все одно не вийде))) Хоча мені приємно бачити, що Ви розумна людина)
А що Ви там бачите, чи що Вам ввижається - я в цьому аж ніяк не винен і виправдовуватися не збираюся
пойди расскажи єто москалю или костроме
P/S
И ты и лис сразу воспприняли в штыки когда я начал писать украинским, что и требовалось доказать)))
Ты пишешь тут для того что бы выебнуться, а я стараюсь донести свою точку зрения, так как уранский воспринимается враждебно - лучше делать это на русском
Востаннє редагував Циник: 11.08.2012 о 00:33
то есть ради Москаля и Костромы, ВЫ игнорируете свой родной язык? Прямо вершина толерантности
P/S
И ты и лис сразу воспприняли в штыки когда я начал писать украинским, что и требовалось доказать)))![]()
Замечательно. Прямо олицетворение фразы "каждый видит, то что хочет"
вранье, чтобы оправдать свой русский.
Ты пишешь тут для того что бы выебнуться, а я стараюсь донести свою точку зрения, так как уранский воспринимается враждебно - лучше делать это на русском
Мнение толпы - это всего лишь умело растиражированное мнение ведущей Единицы.
Об управленческом учете человечьим языком
Все дуже просто. У будь-якого суржику є мова основна і запозичена.
Суржик, в якому основа - українська, а привнесення - російська, характеризується чистою вимовою типово українських, зокрема побутових слів і калька (замість літературного перекладу) решти слів з російської (думаю, що таке калька - вам пояснювати не треба), в тому числі зі збереженням фонетики російської вимови (але з характерним "оканням", де "о" у ненаголошеному складі). Пояснюється дуже просто: не було відповідників, не чули літературного варіанту, занадто багато чули саме російських слів (останній варіант - найпоширеніший), ну і потрапляння в міське російськомовне середовище зі стійким менталітетом, що якщо живеш у місті, то "треба по російськи балакати, бо всі тут так балакають". Насправді, якщо прибрати зі свідомості цей стереотип, то число україномовних (не тільки вдома, а й взагалі) у тому ж Дніпропетровську сягне 40-60%.
Суржик, у якому основа - російська, дуже характерний саме російською фонетикою у вимові українських слів: буква "и" читається як "і", "е" - як "є", "акання" на місці "о" у ненаголошеному сладі, чиста російська вимова при заміні незнаного українського слова російським відповідником, знання українською телевізійної, канцелярської лексики і незнання більшості побутових слів. Яскравий приклад російсько-україського суржику (основа - російська) - мова М. Я. Азарова.
Востаннє редагував buddy: 11.08.2012 о 11:15
Ну то такэ...
Интересно, как "специалисты" считают - "Скилькы щас врэмья" это суржик на основе какого языка?![]()
Ну то такэ...
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks