Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 23 з 45 ПершаПерша ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 899, показано з 441 по 460.

Тема: Стабилизаторы напряжения нужны ли они ?

Дописів
    2 503

Типово

Простите, а где Вы нашли в ПУЭ 2.8.19, что в систему уравнивания потенциалов включен рабочий ноль? Типа Вашего http://forum.gorod.dp.ua/attachment....967232&thumb=1
    Востаннє редагував Crazy_Oldman: 24.07.2012 о 15:43

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

Цитата Допис від Crazy_Oldman Переглянути допис
    Простите, а где Вы нашли в ПУЭ 2.8.19, что в систему уравнивания потенциалов включен рабочий ноль? Типа Вашего http://forum.gorod.dp.ua/attachment....967232&thumb=1

Ви це серйозно?
    Ну в принципі в мене була «чуйка», що Ви мене зрозуміли якось дивно, але я не знав в чому. Ось тепер потроху з’ясовується…
    Зараз маю термінову роботу – відповім пізніше.

Дописів
    2 503

Типово

Та може Ви дивно формулюєте свої питання чи не слідкуєте за своїми більш ранішими тезами...
    На Вашому малюнку є як заземлення, так і робочий нуль. Але ж до цього заземлення буде під'єднана система вирівнювання потенціалів. Те що стоїть захисний пристрій, нічого не змінює...
    Далі. ПУЕ каже:
    2.8.19. На вводі в будинок повинна бути виконана система
    зрівнювання потенціалів шляхом об'єднання наступних
    струмопровідних частин:
    - основний (магістральний) захисний заземлювальний провідник;
    - основний (магістральний) заземлювальний провідник або
    основний заземлювальний затискач;
    - сталеві труби комунікацій будинків і між будинками;
    - металеві частини будівельних конструкцій, блискавкозахисту,
    системи центрального опалення, вентиляції та
    кондиціонування.
    Такі струмопровідні частини повинні бути з'єднані між собою
    на вводі в будинок....

Перші два пункти, скоріш за усе, для Вас не актуальні. А у решти де мова про провідник N ?
    Востаннє редагував Crazy_Oldman: 24.07.2012 о 18:33

Дописів
    3 022

Типово

Фсе тема рухнула)))про сами стабы вразумительного мало!Вы тут размером мозга меряетесь)))? А люди стабы пытаются как то выбрать и некому нормально пояснить!!!!5 постов и голова кругом))

Дописів
    2 503

Типово

А что Вы хотели услышать? Все разжевано на нескольких первых страницах. Остальное, езда по кругу и мерянье пипками продавцов стабов.
    Хотя действительно, был спровоцирован очередной уход от основной темы, но так наверное во всех ветках.

Звідки Ви
    Самый длинный город в мире
    Дописів
    3 228

Типово

Если *электрики* пишут
    Странно другое – я не знаю не одного электрика, у которого было бы выполнено все по нормам (с т.з. – «по уму»), хотя бы в пределах элементарного, но это еще что, а вот когда электрик рекомендует поставить 20А автомат на алюминий 2,5 квадрата и при этом к лампочке ведет 1,5 (типа там больше не будет) – вот это страшно!
    Сумбур полный - не знаю ни одного ,электрика , АЛЮМИНИЙ! , на лампочку 1,5сечение
    то возникает вопрос - может не с теми электриками и с электриками вообще общается чел , алюминимем проводку не делает сейчас никто -читайте нормативные документы , 1,5 квадрата сечения на лампочку - минимум по нормативам- если мы о квартире то какого сечения интересно должна быть проводка на освещение???
    И никакого алюминия в квартирах , только медь
    Стабилизаторы напряжения, ИБП.Опт и розница
    Элекс Quant Reta Volter Укртехнология LVT Rucelf Luxeon Logicpower
    +38-066-3626699

Звідки Ви
    Св. Стефан
    Дописів
    19 726

Типово

алюминимем проводку не делает сейчас никто
    Ну так может речь про квартиру советской постройки.
    Быть везде и всюду чужестранцем
    Вечным чужестранцем на Земле

Звідки Ви
    Дописів
    3 228

Типово

Цитата Допис від Daishi Переглянути допис
    Ну так может речь про квартиру советской постройки.
    В стране жилого фонда совковых времен очень много, но это не означает что делать текущие ремонты и замены по нормам которые были приняты 50 лет назад.
    Когда из потребителей электроэнергии были пару лампочек в туалете и радиоприемник.
    По ходу в екатерининках ввести керосинки и лучины.
    +38-066-3626699

Звідки Ви
    Св. Стефан
    Дописів
    19 726

Типово

Ну я про ремонт с заменой проводки в его мессаге ничего не увидел. Только что некий электрик советует автомат на 20 А поставить с такой (люминь ) проводкой.
    Некоторые советуют ставить 16А..... Но себе я поставил 25А

Звідки Ви
    Дописів
    3 228

Типово

Ну я про ремонт с заменой проводки в его мессаге ничего не увидел. Только что некий электрик советует автомат на 20 А поставить с такой (люминь ) проводкой.
    К примеру - на освещение вы протянули проводом 1,5 а автомат поставили 25А и люстру повесили мощностью на 5.5квт
    Сечение провода не расчитано на такую нагрузку-перегрев возгорание ...
    +38-066-3626699

Звідки Ви
    Св. Стефан
    Дописів
    19 726

Типово

люстру повесили мощностью на 5.5квт
    Эта люстра шоб на солярии сэкономить ?
    ЗЫ
    Заодно и от отопления можно отрезаться
    ЗЫЫ
    У меня 16 А на весь дом было на входе...

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

Цитата Допис від Николай33 Переглянути допис
    Фсе тема рухнула)))про сами стабы вразумительного мало!Вы тут размером мозга меряетесь)))? А люди стабы пытаются как то выбрать и некому нормально пояснить!!!!5 постов и голова кругом))
    Прошу прощения, но считаю необходимым ответить хотя бы на часть вопросов заданных мне, но с замечанием согласен. И если Вам будет интересным – какие я выводы вынес при использовании стабов (не все озвучены ранее) – то я поделюсь своим опытом.

Та може Ви дивно формулюєте свої питання чи не слідкуєте за своїми більш ранішими тезами...
    Ну це ми зараз перевіримо – хто слідкує, а хто ні.
    До того ж мені було цікаво, а також хотів мати доказ наступного: Ви бажаєте конструктивного вирішення питання, чи маєте упереджене ставлення відносно мене? Якщо таке ставлення є – то наскільки воно дозволяє Вам бути об’єктивним, що для Вас головне пошук істини, чи перемога у дискусії? «Відпустите шпильку» та де, у початку чи кінці своєї тези, чи дочекаєтесь моєї відповіді.
    В мене дійсно не було часу, та я насправді вважаю Ваше розуміння моїх слів помилковим. Але все по черзі. Є такий вислів «Людина помиляється – бо вона людина, але вона не може помилятися у всьому!» - я почав шукати не окремі фрази в інеті, а те джерело з якого я читав раніше (норматив був частково роздрукований на папері)
    Помилка перша (моя) поняття «Сравнение потенциалов» з’явилось внаслідок перекладу з української «зрівнювання потенціалів», Ви переклали з російською як «вирівнювання потенціалів» (теза №443).
    Друга помилка (моя):
    «2.4.1.9 У кожному будинку (споруді) повинна бути виконана основна система зрівнювання потенціалів, яку слід реалізувати шляхом приєднання до головної заземлювальної шини електроустановки таких провідних частин (див. також 4.1.4):
    - захисних провідників;
    - заземлювальних провідників пристроїв захисного, функціонального та блискавко-захисного заземлень, якщо такі пристрої в електроустановці будинку (споруди) передбачені…»
    Визнаю, що «захисний провідник» - провідник РЕ, був розцінений мною як N.
    Визнаю – поняття «система зрівнювання потенціалів» не потребує приєднання провідника N.
    Відносно приєднання нуля до «землі» та вашого: «А вот такая "борьба" это полный пипец, например в ЧС, при аварии ноля на линии, вы рискуете получить нагрузку на свой ноль многократно превышающую допустимую, с риском возгорания. В некоторых случаях и полный потенциал фазы на трубах.» - у даному випадку не погоджуюсь! Оскільки нуль періодично має з’єднуватись з землею. На опорах ЛЕП виконується шляхом приєднання до арматури опори. Нейтральну точку джерела живлення заземлюють. Між нулем та «землею» не має бути потенціалу (в ідеалі).
    Але, якщо я один на лінії з’єднаю нуль з землею, то у випадку коли нуль перегорить між мною та ТП – нуль усіх споживачів «за мною» піде через мою «землю», а якщо при перегорянні він з’єднається з іншою фазою - то струм у колі зросте до току КЗ.
    Я відповів, що Ваше бачення помилкове, бо встановлено двополюсний автоматичний вимикач з захистом по струму в обох полюсах. Це означає, що у першому випадку коло розімкнеться коли струм споживання перевищить номінал запобіжника, а в другому – миттєво. І в чому моє бачення помилкове?

Відносно Вашої тези 441: а коли я казав, що малюнок є прикладом ПУЄ? Де це сказано? От те що не маю впевненості як вірно його виконати – казав! Малюнок було дано для роз’яснення конкретного прикладу у конкретному випадку – що якщо струм у провіднику зросте – автомат його вимкне (разом з фазою). А якщо б я його приєднав перед запобіжником – Ваше зауваження було б актуальне. Малюнок не мав и не має жодного відношення до ПУЄ, або СЗП.
    Відносно Вашої тези 431: «Так же есть понятие – «...сравнение потенциалов...» - где – «...входной автомат спаренный с коммутатором нуля...»…» - не треба перевертати з ніг на голову.

Я можу продовжити, але Николай33 має рацію – якщо Ви наполягаєте та інші не мають заперечень – я продовжу!

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

Ну нарешті! Ну хоть кто-то увидел что 1,5 мм2 стоит в одном предложении с автоматом 20А! и соответственно скорее провод сгорит (в случаи КЗ) – чем сработает защита!

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

Цитата Допис від mediaservice Переглянути допис
    Если *электрики* пишут

Сумбур полный - не знаю ни одного ,электрика , АЛЮМИНИЙ! , на лампочку 1,5сечение
    то возникает вопрос - может не с теми электриками и с электриками вообще общается чел , алюминимем проводку не делает сейчас никто -читайте нормативные документы , 1,5 квадрата сечения на лампочку - минимум по нормативам- если мы о квартире то какого сечения интересно должна быть проводка на освещение???
    И никакого алюминия в квартирах , только медь
    я не говорил, что моя профессия электрик! Пишет не электрик, а случайный свидетель консультации у электрика!
    А если в квартире вся проводка выполнена с алюминия и хозяин не меняет ее, а хочет добавить одну лампочку – надо медь ложить???
    Вас, как специалиста, смущает, что меня возмутило сечение 1,5? А Вас не смущает что этот проводок они хотели защитить автоматом в 20А, а меня смущает, что его поставили на алюминий 2,5мм2. Про полтора я вообще молчу!

Звідки Ви
    Дописів
    3 228

Типово

У меня 16 А на весь дом было на входе...
    Дык это две большие разницы ,
    Есть прикольные автоматы маркируются 16А , но не отключаются даже при 40А - работают чисто как включатель
    +38-066-3626699

Дописів
    2 503

Типово

2Ling:
    Я дико извиняюсь, но ответить не смогу. Может Вы и понимаете свои тексты, я нет. Пост длиной, что в экран не влазит, не осилю. Это ж не "Война и мир".

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

Есть прикольные автоматы маркируются 16А , но не отключаются даже при 40А - работают чисто как включатель
    Как правило, дешевые автоматы себя так и ведут. Они называются – «русская рулетка»

Звідки Ви
    Св. Стефан
    Дописів
    19 726

Типово

Ну у меня мой вырубался при включенной микроволновке + стиралка когда включалась насосная станция

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    31

Типово

2Ling:
    Я дико извиняюсь, но ответить не смогу. Может Вы и понимаете свои тексты, я нет. Пост длиной, что в экран не влазит, не осилю. Это ж не "Война и мир".
    Ну на том и порешили… дискуссия окончена.

Дописів
    2 503

Типово

Случайно не ДЭКи? Разбирал такой. Кроме собственно выключателя, ничего нет. Чистый муляж ((

Сторінка 23 з 45 ПершаПерша ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті