Простите, а где Вы нашли в ПУЭ 2.8.19, что в систему уравнивания потенциалов включен рабочий ноль? Типа Вашего http://forum.gorod.dp.ua/attachment....967232&thumb=1
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Простите, а где Вы нашли в ПУЭ 2.8.19, что в систему уравнивания потенциалов включен рабочий ноль? Типа Вашего http://forum.gorod.dp.ua/attachment....967232&thumb=1
Востаннє редагував Crazy_Oldman: 24.07.2012 о 15:43
Та може Ви дивно формулюєте свої питання чи не слідкуєте за своїми більш ранішими тезами...
На Вашому малюнку є як заземлення, так і робочий нуль. Але ж до цього заземлення буде під'єднана система вирівнювання потенціалів. Те що стоїть захисний пристрій, нічого не змінює...
Далі. ПУЕ каже:
2.8.19. На вводі в будинок повинна бути виконана система
зрівнювання потенціалів шляхом об'єднання наступних
струмопровідних частин:
- основний (магістральний) захисний заземлювальний провідник;
- основний (магістральний) заземлювальний провідник або
основний заземлювальний затискач;
- сталеві труби комунікацій будинків і між будинками;
- металеві частини будівельних конструкцій, блискавкозахисту,
системи центрального опалення, вентиляції та
кондиціонування.
Такі струмопровідні частини повинні бути з'єднані між собою
на вводі в будинок....
Перші два пункти, скоріш за усе, для Вас не актуальні. А у решти де мова про провідник N ?
Востаннє редагував Crazy_Oldman: 24.07.2012 о 18:33
Фсе тема рухнула)))про сами стабы вразумительного мало!Вы тут размером мозга меряетесь)))? А люди стабы пытаются как то выбрать и некому нормально пояснить!!!!5 постов и голова кругом))
А что Вы хотели услышать? Все разжевано на нескольких первых страницах. Остальное, езда по кругу и мерянье пипками продавцов стабов.
Хотя действительно, был спровоцирован очередной уход от основной темы, но так наверное во всех ветках.
Если *электрики* пишут
Сумбур полный - не знаю ни одного ,электрика , АЛЮМИНИЙ! , на лампочку 1,5сечениеСтранно другое – я не знаю не одного электрика, у которого было бы выполнено все по нормам (с т.з. – «по уму»), хотя бы в пределах элементарного, но это еще что, а вот когда электрик рекомендует поставить 20А автомат на алюминий 2,5 квадрата и при этом к лампочке ведет 1,5 (типа там больше не будет) – вот это страшно!
то возникает вопрос - может не с теми электриками и с электриками вообще общается чел , алюминимем проводку не делает сейчас никто -читайте нормативные документы , 1,5 квадрата сечения на лампочку - минимум по нормативам- если мы о квартире то какого сечения интересно должна быть проводка на освещение???
И никакого алюминия в квартирах , только медь
Стабилизаторы напряжения, ИБП.Опт и розница
Элекс Quant Reta Volter Укртехнология LVT Rucelf Luxeon Logicpower
+38-066-3626699
Ну так может речь про квартиру советской постройки.алюминимем проводку не делает сейчас никто
Быть везде и всюду чужестранцем
Вечным чужестранцем на Земле
В стране жилого фонда совковых времен очень много, но это не означает что делать текущие ремонты и замены по нормам которые были приняты 50 лет назад.
Когда из потребителей электроэнергии были пару лампочек в туалете и радиоприемник.
По ходу в екатерининках ввести керосинки и лучины.
+38-066-3626699
Ну я про ремонт с заменой проводки в его мессаге ничего не увидел. Только что некий электрик советует автомат на 20 А поставить с такой (люминь) проводкой.
Некоторые советуют ставить 16А..... Но себе я поставил 25А![]()
+38-066-3626699
Эта люстра шоб на солярии сэкономить ?люстру повесили мощностью на 5.5квт
ЗЫ
Заодно и от отопления можно отрезаться
ЗЫЫ
У меня 16 А на весь дом было на входе...
Прошу прощения, но считаю необходимым ответить хотя бы на часть вопросов заданных мне, но с замечанием согласен. И если Вам будет интересным – какие я выводы вынес при использовании стабов (не все озвучены ранее) – то я поделюсь своим опытом.
Ну це ми зараз перевіримо – хто слідкує, а хто ні.
До того ж мені було цікаво, а також хотів мати доказ наступного: Ви бажаєте конструктивного вирішення питання, чи маєте упереджене ставлення відносно мене? Якщо таке ставлення є – то наскільки воно дозволяє Вам бути об’єктивним, що для Вас головне пошук істини, чи перемога у дискусії? «Відпустите шпильку» та де, у початку чи кінці своєї тези, чи дочекаєтесь моєї відповіді.
В мене дійсно не було часу, та я насправді вважаю Ваше розуміння моїх слів помилковим. Але все по черзі. Є такий вислів «Людина помиляється – бо вона людина, але вона не може помилятися у всьому!» - я почав шукати не окремі фрази в інеті, а те джерело з якого я читав раніше (норматив був частково роздрукований на папері)
Помилка перша (моя) поняття «Сравнение потенциалов» з’явилось внаслідок перекладу з української «зрівнювання потенціалів», Ви переклали з російською як «вирівнювання потенціалів» (теза №443).
Друга помилка (моя):
«2.4.1.9 У кожному будинку (споруді) повинна бути виконана основна система зрівнювання потенціалів, яку слід реалізувати шляхом приєднання до головної заземлювальної шини електроустановки таких провідних частин (див. також 4.1.4):
- захисних провідників;
- заземлювальних провідників пристроїв захисного, функціонального та блискавко-захисного заземлень, якщо такі пристрої в електроустановці будинку (споруди) передбачені…»
Визнаю, що «захисний провідник» - провідник РЕ, був розцінений мною як N.
Визнаю – поняття «система зрівнювання потенціалів» не потребує приєднання провідника N.
Відносно приєднання нуля до «землі» та вашого: «А вот такая "борьба" это полный пипец, например в ЧС, при аварии ноля на линии, вы рискуете получить нагрузку на свой ноль многократно превышающую допустимую, с риском возгорания. В некоторых случаях и полный потенциал фазы на трубах.» - у даному випадку не погоджуюсь! Оскільки нуль періодично має з’єднуватись з землею. На опорах ЛЕП виконується шляхом приєднання до арматури опори. Нейтральну точку джерела живлення заземлюють. Між нулем та «землею» не має бути потенціалу (в ідеалі).
Але, якщо я один на лінії з’єднаю нуль з землею, то у випадку коли нуль перегорить між мною та ТП – нуль усіх споживачів «за мною» піде через мою «землю», а якщо при перегорянні він з’єднається з іншою фазою - то струм у колі зросте до току КЗ.
Я відповів, що Ваше бачення помилкове, бо встановлено двополюсний автоматичний вимикач з захистом по струму в обох полюсах. Це означає, що у першому випадку коло розімкнеться коли струм споживання перевищить номінал запобіжника, а в другому – миттєво. І в чому моє бачення помилкове?
Відносно Вашої тези 441: а коли я казав, що малюнок є прикладом ПУЄ? Де це сказано? От те що не маю впевненості як вірно його виконати – казав! Малюнок було дано для роз’яснення конкретного прикладу у конкретному випадку – що якщо струм у провіднику зросте – автомат його вимкне (разом з фазою). А якщо б я його приєднав перед запобіжником – Ваше зауваження було б актуальне. Малюнок не мав и не має жодного відношення до ПУЄ, або СЗП.
Відносно Вашої тези 431: «Так же есть понятие – «...сравнение потенциалов...» - где – «...входной автомат спаренный с коммутатором нуля...»…» - не треба перевертати з ніг на голову.
Я можу продовжити, але Николай33 має рацію – якщо Ви наполягаєте та інші не мають заперечень – я продовжу!
я не говорил, что моя профессия электрик! Пишет не электрик, а случайный свидетель консультации у электрика!
А если в квартире вся проводка выполнена с алюминия и хозяин не меняет ее, а хочет добавить одну лампочку – надо медь ложить???
Вас, как специалиста, смущает, что меня возмутило сечение 1,5? А Вас не смущает что этот проводок они хотели защитить автоматом в 20А, а меня смущает, что его поставили на алюминий 2,5мм2. Про полтора я вообще молчу!
2Ling:
Я дико извиняюсь, но ответить не смогу. Может Вы и понимаете свои тексты, я нет. Пост длиной, что в экран не влазит, не осилю. Это ж не "Война и мир".
Ну у меня мой вырубался при включенной микроволновке + стиралка когда включалась насосная станцияЕсть прикольные автоматы маркируются 16А , но не отключаются даже при 40А - работают чисто как включатель![]()
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks