Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Какой язык Вы считаете своим родным

Голосували
328. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Украинська мова

111 33,84%
  • Русский язык

201 61,28%
  • Другой язык

9 2,74%
  • Не определился

7 2,13%
Сторінка 17 з 45 ПершаПерша ... 789101112131415161718192021222324252627 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 886, показано з 321 по 340.

Тема: Какой язык Вы считаете своим родным

Почетный форумчанин
    Дописів
    18 304

Типово

Цитата Допис від Iванко Переглянути допис
    Це вже відвертий хардкор якийсь. )))
    Хвакт.

Цитата Допис від Rоlа Переглянути допис
    Ви ета бросьтє, бо до вуаєризму ще сублімацію припишуть)
    Кинув, аж бризки розлетілися.

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від Stone Переглянути допис
    А методология подсчета украинцев какова?
    така як і неукраїнців.
    вам до Клюєва та держстату.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2058-14
    http://podrobnosti.ua/power/2012/01/11/813979.html

Звідки Ви
    Рiдна ненька Україна
    Дописів
    2 244

Типово

Росіяни, досить вже ховатися за спинами українців. Збирайтеся у общини й там зберігайте та розвивайте свої мову й культуру. Україна - для українців. Це наша земля, щедро полита кров'ю і потом наших батьків та дідів. А зайдам, що користуються плодами праці кількох поколінь знедолених українських селян - єдина порада. Вчіть мову, байстрюки, бо в держави терпець урветься колись.

Звідки Ви
    Каз ССР Приватград
    Дописів
    18 042

Типово

така як і неукраїнців.
    вам до Клюєва та держстату.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2058-14
    http://podrobnosti.ua/power/2012/01/11/813979.html
    Самое большое вранье это статистика..Таки эфиоп-русский..
    Жили в Бухенвальде, с боями прорвались в Освенцим

Moderator
    Кулинар года 2013
    Звідки Ви
    ж/м Покровский (Коммунар)
    Дописів
    41 927

Типово

Росіяни, досить вже ховатися за спинами українців. Збирайтеся у общини й там зберігайте та розвивайте свої мову й культуру. Україна - для українців. Це наша земля, щедро полита кров'ю і потом наших батьків та дідів. А зайдам, що користуються плодами праці кількох поколінь знедолених українських селян - єдина порада. Вчіть мову, байстрюки, бо в держави терпець урветься колись.
    мои все родственники тоже защищали Украину в годы войны. Но ни один из них не является украинцем - белорусы и россияне.
    На территории нашей страны живет очень много людей, которые, как и я, не несут в себе украинской крови. Нам всем убираться? И моим родителям тоже, которые работали на благо этой страны?
    Странный подход у вас... странный...

Звідки Ви
    Рiдна ненька Україна
    Дописів
    2 244

Типово

Цитата Допис від Jane_R Переглянути допис
    мои все родственники тоже защищали Украину в годы войны. Но ни один из них не является украинцем - белорусы и россияне.
    На территории нашей страны живет очень много людей, которые, как и я, не несут в себе украинской крови. Нам всем убираться? И моим родителям тоже, которые работали на благо этой страны?
    Странный подход у вас... странный...
    Нехай вивчають державну мову й розмовляють нею. Хто так зробить - автоматично вважатиметься українцем. І нехай залишаються собі на здоров'я. Це ж просто, наче яблуко надкусити.

Звідки Ви
    Dnepropetrovsk
    Дописів
    43 534

Типово

не "мовнюков", а російськомовних українців).
    Причем здесь русскоязычные украинцы взагали? Мовнюки это те кто ратуют против русского языка разговаривая на нем же.

якщо не хотіти, то нічого не виходить.
    ну наверное

а так, якщо все життя спілкувався та писав російською, а ще й коли ліньки прикласти зусилля, то маємо що маємо: українців більшість, україномовних-навпаки.
    Да дело совсем не в лени, а в целях? Нахрена ратовать за мову, если удобнее общаться на русском? В чем цель прикладывания усилий? Уменьшить комфортную языковую среду? Хреновая цель.
    Мнение толпы - это всего лишь умело растиражированное мнение ведущей Единицы.
    Об управленческом учете человечьим языком

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 322

Типово

Запой? Белка?
    А ну кыш в свой галицо-залупивск или откуда ты там взялсо...
    Вылечишься - возвращайся, так уж и быть...

Звідки Ви
    Каз ССР Приватград
    Дописів
    18 042

Типово

Ехал бы Вы в свое компактное село
    Жили в Бухенвальде, с боями прорвались в Освенцим

Moderator
    Кулинар года 2013
    Звідки Ви
    Дописів
    41 927

Типово

Нехай вивчають державну мову й розмовляють нею. Хто так зробить - автоматично вважатиметься українцем. І нехай залишаються собі на здоров'я. Це ж просто, наче яблуко надкусити.
    я прекрасно знаю украинский язык. Но мне на нем разговаривать просто непривычно. Если я попадаю в украиноязычную компанию, то могу спокойно и без проблем перейти на укр.язык.
    Если я думаю на русском, зачем мне переводить свои мысли на украинский? Я с детства к русскому привыкла.

Хомрак
    Guest

Типово

Мой язык - русский.Читать книги на укр.языке не люблю. Муж с детьми общаются на укр.Я с ними общаюсь на кацапском(любимое слово свёкра).
    "Подай олiю.Растительное масло?Сейчас принесу."

Звідки Ви
    Dnepropetrovsk
    Дописів
    43 534

Типово

Цитата Допис від Stone Переглянути допис
    Ехал бы Вы в свое компактное село
    Я все гадаю, чей это бот.

Moderator
    Кулинар года 2013
    Звідки Ви
    Дописів
    41 927

Типово

Цитата Допис від Хомрак Переглянути допис
    Мой язык - русский.Читать книги на укр.языке не люблю. Муж с детьми общаются на укр.Я с ними общаюсь на кацапском(любимое слово свёкра).
    "Подай олiю.Растительное масло?Сейчас принесу."
    ой, насчет олії это да Мы с мужем тоже - он суржик иногда употребляет в разговоре (нечасто, но именно некоторые слова), а я на чистом русском
    Он мне цыбуля - а я ему лук
    он мне олия - а я подсолнечное масло
    ну посмеемся с ним вдвоем и всё

Дописів
    12 402

Типово

Та ні шановний, не простіше, вчили, вчили, 20 років вчили, і як дупу підтерли тими грошима все одно російською розмовляють.

Щось воно мабуть не так у цьому господарстві як кортить декому. Воно може й хочеться увесь шмат заковтнути, та вдавитись можна.

Хіба не вчили, що таким жадібним не можна бути?

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

ой, насчет олії это да Мы с мужем тоже - он суржик иногда употребляет в разговоре (нечасто, но именно некоторые слова), а я на чистом русском
    Це не про Вас Глазовий писав?
    Матір звуть Елеонора, а батечка — Савка.
    Синок у них підростає, ім'я йому Славка.
    Батько щирий українець, мати — сибірячка.
    — Нє говорі, — учить мати, — гавкаєт собачка.
    Вєдь нє гавкаєт собачка, она, дєтка, лаєт.
    Ето тєбє твой папаня язик засоряєт.
    Сколько раз я говоріла: пожалєй рєбйонка!
    Зачєм же ти уродуєш, дєлаєш подонка?
    — Прошу слова вибирати, — насупився Савка. —
    Це ти мене зараз лаєш, а собака — гавка.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    39 400

Типово

серед україномовних родичей був один кацап - батько моєї мами. казав українські слова на манер наших владоможців: сірнікі, чоботі, агірки. "Алєксандра, де мої акулярі?")

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від RedFox Переглянути допис
    Причем здесь русскоязычные украинцы взагали? Мовнюки это те кто ратуют против русского языка разговаривая на нем же.
    ку-ку, Лиса а хіба це не російськомовні українці?)) нє, ну є щє русскіє, які розмовляють російською і проти русского язьіка, але їх не багато.

Да дело совсем не в лени, а в целях? Нахрена ратовать за мову, если удобнее общаться на русском? В чем цель прикладывания усилий? Уменьшить комфортную языковую среду? Хреновая цель.
    десь так. пишу про невідповідність заяв до дії ; про потребу і якщо такої немає, нашо "ратовать".

Moderator
    Кулинар года 2013
    Звідки Ви
    Дописів
    41 927

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Це не про Вас Глазовий писав?
    нет, не про меня
    У меня если описать маму мою, то вообще забавно получается: отец русский, мама белоруска, родилась в Грузии, живет в Украине, муж немец.
    Вот из такой сборной солянки я

серед україномовних родичей був один кацап - батько моєї мами. казав українські слова на манер наших владоможців: сірнікі, чоботі, агірки. "Алєксандра, де мої акулярі?")
    Я могу на чистом украинском разговаривать. Просто не хочу. Мне непривычно. Я уже об этом писала.

Звідки Ви
    Dnepropetrovsk
    Дописів
    43 534

Типово

ку-ку, Лиса а хіба це не російськомовні українці?)) нє, ну є щє русскіє, які розмовляють російською і проти русского язьіка, але їх не багато..
    Рола, если большинство шахтеров в Донецке украинцы, значит ли это, что все украинцы - шахтеры?
    Так что упомянутое Вами условие (русскоязычный украинец) недостаточно, чтобы быть мовнюком. Побольшому счету оно даже необязательное есть даже русскоязычные русские - мовнюки, как верно Вы заметили.

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від RedFox Переглянути допис
    Рола, если большинство шахтеров в Донецке украинцы, значит ли это, что все украинцы - шахтеры?
    Так что упомянутое Вами условие (русскоязычный украинец) недостаточно, чтобы быть мовнюком.
    а ваші умови на "мовнюка" достатні чи накрити вас вашим же "значит лі"?)))

Сторінка 17 з 45 ПершаПерша ... 789101112131415161718192021222324252627 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті