| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Интересно, а где на Украине фигурирует понятие "національне походження"?
Ну кроме истеричных воплей Фарионши и Тягныбока?
А, ну да, еще здесь местные хомячки об этом вспоминают.![]()
Ну то такэ...
Це ваша помилка. "прил." - це прикметник. Ви ж не можете себе йменувати прикметником ? Це все одно, що відповісти "я синій", чи "я красивий" на питання "хто ви ?" В якості іменника використовується слово "росіянин". Його значення визначається з контексту.
Так само "українець" може означати громадянство, а може - етнічне походження.
Да мне пофигу, от чего она.
Я вам из словаря привел цитату, где есть такой перевод: руський.
Так что съезжайте как хотите.
Но если вы чуркой или жидом или марамойцем кого-то назовете, то вам в морду дадут.
Так вот и я повторяю вам 10 раз: я не россиянин, россияне - в России живут и имеют Российское гражданство.
И повторяю, это дискриминация по национальному признаку.
Это не образа, а констатация. Хфакт!
ЗЫ
Академічний тлумачний словник (1970—1980)
Тоже есть слово руський
Вільна, сильна, самодостатня Україна понад усе!
Душу й тіло ми положим за нашу свободу. (с)
Дуже приємно, жидобандерівець, екстреміст.
За окремим столом похмуро обідав руський і боязко позирав навкруги (Михайло Коцюбинський, II, 1955, 292);
Бачиш — руський з тобою, башкир і таджик, друзі, браття твої, громоносна лавина (Максим Рильський, II, 1960, 179);
Еще примеров про русских привести?
Пофиг. Я привожу примеры. Они есть, где русских называют руськими, а не россиянами.
А то, что в 93 году какой то дебил решил приравнять одних к другим, то это его проблемы, а не мои.
Кстати, из того же источника:
Дослідження найдавніших пам'яток писемності Київської Русі дуже переконливо показують, що первісною основою літературної мови цього періоду була руська (давньоруська) мова (Курс історії української літературної мови, І, 1958, 23);
Повторяю: это АКАДЕМИЧЕСКИЙ словарь, а не произведения каких-то новомодных идиотов, которые новые буквы придумывают...
И еще: когда надо, то многие на Коцюбинского ссылаются как на гуру. А тут значит - устарело...
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks