Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 4 з 7 ПершаПерша 1234567 ОстанняОстання
Всього знайдено 137, показано з 61 по 80.

Тема: Грузія.

Дописів
    17

Типово

Цитата Допис від Юний_Орел Переглянути допис
    Почему?
    более 2 суток в 4-местной каюте - это жесть, если 2-местная - цена получается выше ,чем авиа.
    если конечно на эту поездку выделить более 10 дней, тогда да - можно пробовать прочувствовать романтику (как по мне - весьма сомнительную) и потратить на это 4 суток. Контингент этого парома весьма специфичен -мне, как девушке ,было бы напряжно так ехать с мужиками, которые матерятся все 2 суток и бухают. Конечно ,если цель провести время - побухать/поржать - тоже можно плыть, или если вас компания.
    Хочу уточнить ,что я не имею цели никого обидеть и понимаю ,что каждый под словом ОТДЫХ подразумевает свое

Снимок года 2007 Аватар для Weiss
    Дописів
    15 593

Типово

плохие отзывы, кратко - долго, некомфортно и не сильно дешевле
    Свобода определяется длиной цепи

Дописів
    17

Типово

Цитата Допис від Weiss Переглянути допис
    плохие отзывы, кратко - долго, некомфортно и не сильно дешевле
    и я о том же

Почетный форумчанин Аватар для Банзай
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

А як щодо варіанту поромом?) Одеса - Поті
    вже говорив з адміністратором "Укрферрі":
    http://www.ukrferry.com/
    1. пасажирський пором: Іллічівськ-Батумі. 2 доби ходу. Недоліки: лоукост авіа дешевше. жорстко бухати два дні. до Іллічівська теж треба добиратися.
    2. вантажно-пасажирський: Керч-Поті. Недоліки. нема чіткого графіку, ні приходу, ні відходу з портів, невизначений час ходу: від 1,5 доби до 3 діб, залежить від вантажу. до Керчі теж треба добиратися.
    Вирок: нє годіцца.

Звідки Ви
    ОПБС K2
    Дописів
    5 319

Типово

лоукост через Стамбул крайне неудобный.
    туда 2 ночи не спать все время на ногах, после этого сутки по месту прийдется отсыпаться. обратно чуть получше, но все равно ночь бессонная обеспечена.

все не покидает мысль поехать на авто. только что час разговаривал с товарищем, который ездил в Грузию машиной.
    да взятки, да поборы, но самое главное - гораздо больше интересного по пути можно увидеть.
    что туда, что обратно за 1.5 суток доехали. утром выезжаешь, вечером следующего дня уже на месте. с ночевкой в России. можно и быстрее без ночевки, но 2 детей на борту, причем дочке только 3 исполнилось и уже рванули в такую даль.
    по бюджету вышло 1000$ на четверых на 12 дней с дорогой (в Грузии были полных 8 дней) с едой , жильем и взятками. взяток там всего гривен 500 на наши получилось, но то что пытаются доить на каждом посту в раше это правда.
    p.s: в палатках не ночевали, ни в чем себе не отказывали (в пределах разумного).
    Востаннє редагував VSK: 29.03.2012 о 13:39

Moderator Аватар для Собакевич
    Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    7 431

Типово

Рассмотрите вариант через Турцию. Тем же Пегасом до Трабзона за 190 евро (если акции не ловить, а они будут, стыковки человеческие, или можно в Стамбуле остановку сделать). Далее до Хопы лир за 30 можно доехать. Оттуда маршруткой в Батуми. Ну и, не по теме, конечно, выскажусь, но на реке Чорох рафтинг тоже есть, и природа в провинции Артвин не хуже грузинской.

Снимок года 2007 Аватар для Weiss
    Дописів
    15 593

Типово

два года назад в трабзон самолеты не летали, так мы в артвин наоборот ч/з батуми добирались
    киев-батуми-киев у виндроуза что-то ок 2000грн выходило
    к сожалению, уже виндроуз в грузию не летает, хотя может еще полетят
    Свобода определяется длиной цепи

Типово

Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
    1. пасажирський пором: Іллічівськ-Батумі. 2 доби ходу. Недоліки: лоукост авіа дешевше. жорстко бухати два дні. до Іллічівська теж треба добиратися.
    2. вантажно-пасажирський: Керч-Поті. Недоліки. нема чіткого графіку, ні приходу, ні відходу з портів, невизначений час ходу: від 1,5 доби до 3 діб, залежить від вантажу. до Керчі теж треба добиратися.
    А якщо компанією та два дні попиячити?)

Звідки Ви
    Гагарина р-н ДИИТа
    Дописів
    16 554

Типово

Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
    а что по ценам ?
    «Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм». Шамиль Басаев

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від VSK Переглянути допис
    лоукост через Стамбул крайне неудобный.
    туда 2 ночи не спать все время на ногах, после этого сутки по месту прийдется отсыпаться. обратно чуть получше, но все равно ночь бессонная обеспечена.

все не покидает мысль поехать на авто. только что час разговаривал с товарищем, который ездил в Грузию машиной.
    да взятки, да поборы, но самое главное - гораздо больше интересного по пути можно увидеть.
    что туда, что обратно за 1.5 суток доехали. утром выезжаешь, вечером следующего дня уже на месте. с ночевкой в России. можно и быстрее без ночевки, но 2 детей на борту, причем дочке только 3 исполнилось и уже рванули в такую даль.
    по бюджету вышло 1000$ на четверых на 12 дней с дорогой (в Грузии были полных 8 дней) с едой , жильем и взятками. взяток там всего гривен 500 на наши получилось, но то что пытаются доить на каждом посту в раше это правда.
    p.s: в палатках не ночевали, ни в чем себе не отказывали (в пределах разумного).
    1. лоукост - ви маєте на увазі "Пегас"?
    2. говорив з грузинами - кажуть найбільші поліцейскі побори в Кабарди.
    3. говорив зі своїм сусідом-дагестанцем, той взагалі налякав, що в російських горах і машину заберуть і пристрелити можуть. а зі мною буде двоє дітей, то думаю, ними ризикувати не буду. хоча там трохи більше 1100 км, тобто, 1,5 дні ходу. все ж треба ще порозпитувати, я б хотів на машині все ж і цікаво, і красиво. порозпитуйте ще у товариша, та і я попитаю.
    4. мені сказали, що у нас з Дніпра якийсь бусик туди ганяє. там треба 18 душ, по 2000 грн. з людини. пообіцяли сказати телефон. можна буде принаймні розпитати у воділи про дорогу.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Dimon_Zhuk Переглянути допис
    а что по ценам ?
    зайдіть на сайт, там все дуже детально. можна, до речі і тачку на пором завантажити, по-моєму 2500 грн. за неї туди-назад.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

А якщо компанією та два дні попиячити?)
    зі мою буде двоє дітей. їм ще рано на таке дивитися. ) а так, я не проти. ))))

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Собакевич Переглянути допис
    Рассмотрите вариант через Турцию. Тем же Пегасом до Трабзона за 190 евро (если акции не ловить, а они будут, стыковки человеческие, или можно в Стамбуле остановку сделать). Далее до Хопы лир за 30 можно доехать. Оттуда маршруткой в Батуми. Ну и, не по теме, конечно, выскажусь, но на реке Чорох рафтинг тоже есть, и природа в провинции Артвин не хуже грузинской.
    дякую, зараз гляну. а якщо через Баку чи Єреван, не чули?

on-off
    Guest

Типово

Значит все таки будет Грузия? ) Планирую на август, но дней на 20, иначе не интересно мне. Палатка, спальник, рюкзак ( в августе 2010 так весь Сахалин вдоль прошел-проехал).
    ps если у кого есть франкоговорящий знакомый, могу взять его с собой, билет за мной, от него - разговорная практика на протяжении трех недель))) второй рюкзак и спальник найду.
    pss при варианте знания французский-английский буду еще кормить ужинами)

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

карту глянув. Від Трабзона до Хопи далеченько. Скільки по часу їхати? І пишуть, що там дорога постійно забита фурами.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від on-off Переглянути допис
    Значит все таки будет Грузия? ) Планирую на август, но дней на 20, иначе не интересно мне. Палатка, спальник, рюкзак ( в августе 2010 так весь Сахалин вдоль прошел-проехал).
    ps если у кого есть франкоговорящий знакомый, могу взять его с собой, билет за мной, от него - разговорная практика на протяжении трех недель))) второй рюкзак и спальник найду.
    pss при варианте знания французский-английский буду еще кормить ужинами)
    я правильно зрозумів, що треба рахувати 1 або 1+1 (франкомовний)? теоретично, там можна в будь-який час зійти з маршруту, тобто я можу на 14 днів.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

варіант машиною. ІМНО, цікаво:
    http://forum.autoua.net/showflat.php...page=9&fpart=2

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

ось про побори по дорозі:
    взяли курс на Успенку, куди знову блуканувши донецькими дорогами приїхали фактично перед перезмінкою. На кордоні не було нікого (дякую форумчанам, що підказали їхати саме через цей пункт). Українську сторону пройшли за 10 хв., на російській потратили хвилин 20, пару разів довелося перезаповнювати митну декларацію для оформлення тимчасового ввезення авто, бо хамовитій митник не подобалося, як я пишу дані свого авто латинськими буквами. І ось ми на російських просторах. Через 50 км від кордону виїжджаємо в Самбеку на трасу Ростов-Маріуполь. Ще 50 км і ми в Ростові, попадаємо на ранішній пік. Шалений рух, повно гаїшників, але навігатор впевнено виводить нас на міст через Дон і веде на федеральну трасу "Дон" Москва-Сочі. Однак, наша паперова легенда пропонує їхати північніше через Ставрополь. Пробуємо перепрограмувати навігатор на цей маршрут, а він вперто відмовляється. Проскакуємо виїзд на "Дон" і знову опиняємося в Ростові, Вкотре переїжджаємо річку Дон і попадаємо в місто-супутник Ростова Батайськ. Тут таки на вказівниках зявився Ставрополь і ми, незважаючи на "незадоволення" навігатора зїжджаєжмо на цю дорогу. 384 км монотонної їзди по доволі добрій дорозі, на якій відсутній фактично трафік і гаїшники пополудні попадаємо в Ставрополь. У першому пристойному на вигляд ресторані зупиняємося на обід (в Росії велика проблема поїсти нормально на трасі. На відміну від України, заправки півдня Росії - це власне заправка, туалет, автомагазинчик і в кращому разі якісь снікерси, чіпси, вода та кава-автомат). Прикріпивши свої сили рухаємося в сторону Владикавказа. Їдемо через козацькі станиці і ось Ставропольський край позаду, а перед нами Кабардино-Балкарія. Разюча зміна пейзажу - все якесь "немитне", хоча асфальт доволі високої якості, але без розмітки. Також, скінчилися і дорожні вказівники. Наша проміжна контрольна точка - Ельхонтове (це вже Пн. Осетія Аланія). Знову плутаємо і блукаємо, вечоріє і ми якимись буєраками виїжджаємо на федеральну трасу "Кавказ". Через пару км монументальний пост ГАЇ. Нас звісно зупиняють, дивляться документи і дуже чемно запрошують на бесіду про життя на у приміщення посту. Після питання про мету поїздки сходу вимагають 1000 рублів (288 грн.). Але це ж Кавказ і торг ніхто не відміняв. 5 хв. дуже чемних і ввічливих ставок мої документи у мене (російських гаїв цікавлять тільки права і техпаспорт, звичайних паспортів вони навіть не хотіли брати в руки) за символічні 100 руб (28 грн.) ВАЖЛИВО! Майте дрібні рублі для торгів з гаєрами!. Проїхавши таки Ельхонтове і Беслан, відгалуження дороги на Тбілісі попадаємо в Михайловскоє, де знаходимо при дорозі непоганий мотель, в якому ночуємо за 30 євро (без сніданку). 7 липня - підйом в 6.00. Швидкі збори і неспішна дискусія з власником про футбол (колишній тренер "Динамо" Газаєв нині президент владикавказької "Аланії"), вирушаємо на Тбілісі, до яких 200 км. Проскочивши до ранкового піку Владикавказ рухаємося на Верхній Ларс, до якого 30 км. Ця дорога починає йти в гору, в кількох місцях її обступають скали. Передостанній населений пункт в Росії - Чмі. Тут також є пост ГАЇ, правда доволі скромний. Помах паличкою, неспішна бесіда за життя з гаєром, 100 руб. за чисте повітря (хотів 300), і за 5 хв. ми зупиняємося перед воротами КПП Верхній Ларс. Ми 10, перед нами пару російських і вірменських авто, окремо своєї черги чекають українські фури. Шлях Владикавказ-Тбілісі є єдиним сухопутним маршрутом, яким вірменські авто (легковики, фури та автобуси) можуть попасти з Вірменії в Росію і навпаки. Тому, рух тут доволі інтенсивний. ВАЖЛИВО!!! Верхній Ларс працює тільки з 6.00 до 22.00, вночі через нього не проїхати!!! Недовге очікування, і ми в зоні контролю. Нас заставляють вивантажити все з авто, просвічують наш багаж на сканері, саме авто також пропускають через сканер для фур. Нарешті, всі формальності завершено, нам штампують паспорти, останній шлагбаум і ми на нейтральній території. до першого тунелю дорогу обслуговує ще Росія, тому вона у відмінному стані. А сам тунель - уже Грузія. В тунелі твердне покриття закінчується, ями, довелося різко гальмувати. Повільно проповзаємо тунель, ще 1 км по доволі розбитій дорозі, знову тунель і перед нами ворота грузинського КПП "Даріалі". В голові одна думка: "Невже це не сон". Грузинський поліцай (в Грузії ліквідували прикордонники тільки охороняють кордон, на КПП працює поліція і митниця) ліниво махає мені рукою, щоб я вийшов з авто і приніс йому наші паспорти. На доволі непоганій російській запитав, чи були ми в Абхазії і Південні Осетії, проглянув всі печатки в паспортах, і дозволив заїхати в зону контролю. Спершу нами зацікавилася грузинська митниця, попросила відкрити всі чемодани, дуже їх зацікавили наші вітаміни, а також пара взуття дружини, яке вона везла в коробці. Грузинський митник російською не говорив, правда англійською фактично теж. Далі під'їжджаємо на паспортний контроль, тут все швидко - фото на камеру наших облич, печатки в паспорти. Однак, поліцай просить нас запаркувати авто і пройти в приміщення пункту в кабінет 13. Будучи начитаними про ставку на туризм в Грузії ми вже думаємо, що зараз отримаємо купу брошур, буклетів і карт. Але попадаємо у руки грузинських сбушників. Вони проглядають наші паспорти, випитують мету поїздки, до кого їдемо (ми їхали до наших друзів, які працюють в Тбілісі), де будемо зупинятися і тп. Правда, все дуже чемно, офіційно і ввічливо. Через 5 хв. перехресного допиту нас відпускають. Останній шлагбаум, знову перегляд поліцаєм наших паспортів і "Ласкаво просимо до Грузії гостей з України"!!!.
    Такий ранній виїзд був зумовлений тим, щоби в числі перших бути на грузинсько-російському кордоні, який відкривається з 6 ранку. Схід сонця зустрічаємо перед Гудаурі, це незабутні враження. Долаємо Хрестовий перевал, на спуску з нього обганяємо пару вірменських машин. Перед 7 ранку ми на грузинському пункті пропуску Даріалі, нікого на виїзд з Грузії нема. За 3 хв. проходимо паспортний контроль, грузинській митниці та іншим спецслужбам ми не цікаві. Останній шлахбаум, і до побачення, Грузія. На віїзд у Грузію стоїть чимала черга з російських, вірменських та українських легковиків.

Проїжджаємо нейтральне територію, перед воротами російського КПП "Внрхній Ларс". Перед нами взагалі нікого, швидко заповнюємо міграційні картки та проходимо паспортний контроль. Зміна митників та ж сама, яка нас випускала з Росії 12 днів тому. Просять лише вивантажити речі з машини та відкрити чемодани. Поверхневий контроль речей та машини. Цівавляться, чи є заборонені предмети (наркотики, зброя), алкоголь їх не цікавить. На цому митний контроль завершено, відганяю авто з лінії контролю і йду оформляти тимчасовий ввіз. Перед мною чолік 5 - водіїв фур з Вірменії, України та Молдови. Півгодини очікування і моя декларація проштампована. Виїжджаємо з митниці на Владикавказ.

За пару км вже знайомий пост гаїв в селі Чмі. Гаїці зайняті "доїнням" тих, хто їде на кордон. В їх лапах двоє ленд-крузерів з харківськими номерами та Х5 з вірменськими. Нас зупиняють лінивим помахом палки, але ніхто не підходить. Окремо в кишеню кладу 50 рублів, беру документи і йду до гаєрів. Серед них той, якому дав 100 рублів, їдучи в Грузію. Він лише запитує, чи добре відпочили і каже їхати далі. Повертаюсь до машини і попадаю в руки інших гайців, які за пару сот доларів пропонують свій супровід. Жартома відповідаю, що якщо супровід до Києва, то я б їх найняв, вони сприймають це серйозно та кажуть, що треба їм оформити відрядження, а це довго. Починаю з ними розмову за життя, їх цікавить, де працюю, на що відповідаю, що моя робота дозволяє мені їздити лише на французі (а французькі авто в Пн. Осетії та Кабардино-Балкарії не в пошані). Гаїшники погоджуються зі мною, що раз в мене Сітроен, то і грошей на супровід нема, а сама машина нікого не зацікваить. Однак, просять щось за проїзд, їх влаштовує 50 рублів.

Владикавказ минаємо без пригод, ми нікого не цікавимо. В Беслані виїжджаємо на федералку "Кавказ", за Бесланом доїжджаємо до розвилки на Прохладний-Георгієвськ-Ставрополь, вирішуємо поїхати для різноманіття федеральною трасою. На кордоні Пн. Осетії та Кабардино-Балкарії нас зупиняють на посту, але тільки мельком дивляться документи і відпускають.

Починається реконструкція траси - обмеження 30 км/год, інтенсивний трафік, повно гаїшних засад. Плетемося через Кабарду. На посту в Баксані (там, де відгалужується від федералик дорога на Ельбрус) зупиняють знову. Молодий гай, що російською знає лише пару слів , забирає документи і починає щось розповідати про якість полоси і т.п. Я йому кажу, що його не розумію, даю йому 50 руб., а він стоїть на своєму. Веде мене в потріпану патрульку, де разом зі своїм таким же колегою починають мені розповідати про полоси і смуги. Я включаю дурника і кажу, що я там не їхав, а вони зі мною тратять гроші, адже в той час інші водії їдуть безплатно через їх пост. Пропоную їм вже 150 руб. Вони починають мене лякати тим, що напишуть на мене рапорт в прокуратуру за дачу їм хабара. Я вибираю іншу тактику - питаю, чи люблять вони футбол (згадав, що маю пару значків із символюкою Євро-2012 та Динамо-Київ). Тон розмови міняється, вручаю їм по значку. Вони вже готові віддати мені доки. Тут появляється їх начальник і забирає в приміщення посту. Гай злякано тицяє мені доки, але каже, щоби у журал на багажнику патрульки поклав могорич. Я з чистою совітю кладу туди 50 руб. і відїжджаю.

Нарешті закінчуються Кабардино-Балкарія, проїжджаємо кусочок КарачаєвоЧеркесії, і ми в Ставропольському краї. Вїзд в нього стереже солідний пост, озброєний БТРом. Примусова зупинка, працюють кінологи з собаками. Гай волає, щоби не затримуватися і проїжджати. В Пятигорську втрачаємо майже годину в пробці - з двох сторін федералки величезний базар, авто паркуються прмяо на проїжджій частині.

У Мінводах при дорозі засікаємо ресторанчик, там і снідаємо і обідаємо (вже далеко за полудень). Минаємо Невинномиськ, Армавір, Кропоткін. На новозбудованій розвязці в Павловській (тут закінчується федералка "Кавказ", виїжджаємо на федералку "Дон") заїджаємо на заправку - на одометрі майже 800 км від Тбілісі. Останніх 200 км до Ростова проїжджаємо без жодних проблем, гаї на посту Цукерова балка зайняті "бандою рокерів" - групою молоді на дорогих байках з московськими та пітерськими номерами.

В Ростов приїжджаємо вже після вечірнього піку, навігатор нас веде на таганрозьку трасу. Ще година, і ми на кордоні в Успенці. Росіян проходимо за 15 хв., наших - за 5, нікого нічого не цікавить. Телефонуємо в мотель в Донецьк, де зупинялися, коли їхали в Тбілісі. Там на нас чекають.
    я нарахував щось близько 600 рублів, але з урахуванням акторського таланту і витримки.

а ось, що люди витратили "на круг":
    Сухі факти - подорож тривала з 5 по 20 липня, дорога в Грузію зайняла 3 дні (2500 км, старт був з Коломиї), зворотня - 2 дні (1900 км). По Грузії - 1000 км. Спалено за поїздку 450 л. 95 бензину. На все пішло 1500 доларів США.
    http://forum.autoua.net/showflat.php...9&fpart=2&vc=1

ІМНО, прийнятно. Можна двинути на кількох машинах.

Moderator Аватар для Собакевич
    Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    7 431

Типово

карту глянув. Від Трабзона до Хопи далеченько. Скільки по часу їхати? І пишуть, що там дорога постійно забита фурами.
    Судя по этой ссылке https://online.metroturizm.com.tr/Bu...A&d=31.03.2012 2,5-3 часа и 20-30 лир. Есть также автобусы непосредственно в Батуми и дальше в Тбилиси. Это самая крупная и дорогая компания. Есть также множество мелких, без своих сайтов.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Судя по этой ссылке https://online.metroturizm.com.tr/Bu...A&d=31.03.2012 2,5-3 часа и 20-30 лир. Есть также автобусы непосредственно в Батуми и дальше в Тбилиси. Это самая крупная и дорогая компания. Есть также множество мелких, без своих сайтов.
    дякую.

Сторінка 4 з 7 ПершаПерша 1234567 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті