Да, важкий у російськомовного українця вибір: навчити свою дитину мови діда чи ні... Для росіянина схожа постановка питання була б дикою, а для українця - нормальна. Важка хвороба, задавнена.
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Да, важкий у російськомовного українця вибір: навчити свою дитину мови діда чи ні... Для росіянина схожа постановка питання була б дикою, а для українця - нормальна. Важка хвороба, задавнена.
Я трохи не про те. Вражає, як українці легко принижуються, коли й далі часто добровільно у себе в країні відмовляються від своєї мови. Як на мене, яскраве свідчення вбитого їм у мізки століттями комплексу, якого вони не дуже й прагнуть позбутись. Це свого роду феномен. Єдиний росіянин навіть в західноукраїнському селі десятиліттями тримається свого...
А щодо "сугубо добровольного" вибору - то так, якщо йдется про сім’ю. А от щодо державної - держава як функціонуватиме якщо кожен етнос знатиме лише свою мову? Мусить бути якась об’єднавча. Закономірно, що в Україні - українська.
в повседневной жизни, т.е в магазинах, учреждениях, транспорте и т.д. Вас кто-то заставлял общаться на украинском? где дискомфорт и неудобство?
а если Вы чиновник , так не знать язык государства, на которое работаешь - это вообще нонсенс.
я уже задавал вопрос, чем лично для Вас стала бы комфортнее жизнь стань русский вторым государственным?
вопрос, кстати, для всех ярусских))
Востаннє редагував Иггдрасиль: 23.12.2011 о 13:05
Вільна, сильна, самодостатня Україна понад усе!
Душу й тіло ми положим за нашу свободу. (с)
Дуже приємно, жидобандерівець, екстреміст.
Мнение толпы - это всего лишь умело растиражированное мнение ведущей Единицы.
Об управленческом учете человечьим языком
Исходить нужно из распространенности и употребляемости языка, а не из его названия. Как уже неоднократно упоминалось поборниками "государственного одноязычия" - русский язык знают абсолютно все граждане Украины. В отличие от украинского. Так почему бы не воспользоваться этой ситуацией ? Русский язык, кстати, является одним из языков международного общения. Вот и будет объединяющим языком. Какие проблемы ? Вам ведь не мешает, что здесь, на форуме - подавляющее большинство сообщений - на русском языке ? Зачем навязывать что-то насильно ? На мой взгляд - это отвращает, отталкивает, несет отрицательный эффект.![]()
По-перше, спірні твердження щодо розповсюдженості. Опитування свідчать якраз на користь української мови і ця тенденція збільшуватиметься зважаючи хоча б на демографічну ситуацію. Уявити, що хтось в Україні не знає української мені важко. Мене розуміли навіть у Севастополі. Одна з причин прагнення українців до своєї державності - задоволення мовних прав. Більше їх українці у повному обсязі не можуть задовольнити в жодній країні. Це я про те, чому об’єднавчою має бути рідна мова. А якщо брати не побутовий рівень, а геополітичний, то українська в Україін - це й справа національної безпеки, бо обмежує сусіда на втручання у внутрішні справи через усілякі руссіє міри і т. д. Ну і щодо прав росіян чи російськомовних взагалі. мені здається, що на практиці вони задоволені навіть більшою мірою, ніж права україномовних.
по теме. я ЗА русский - государственный. не считаю что это каким то образом должно мешать Украине развиваться. а вот треп и спекуляции на эту тему- мешают.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks