Вчора подумалось, що давно не балувала сімейство солодким*-) Швиденько приготувався рулет. Не пам"ятаю вже звідки рецепт, але нагадує "Чеський рулет" з дитинства.
Прикрасити не встигла - щойно, охолоджений, витягла з холодильника - його одразу почали їсти
Готується доволі швидко і просто.
У мене рулет великий, можна сміливо вдвічі зменшувати порцію.
6 яєць збити до пишної піни зі 180 гр цукру. Додати 150 гр борошна і 40 гр какао-порошку. Обережно перемішати, вилити на застелене пергаментом деко і випікати в розігрітій заздалегідь до 190 градусів духовці 12-13 хвилин.
Викласти на рушник, зняти папір і гарячим закрутити в рулет.
Поки рулет вистигає - займемось кремом.
в 150 гр молока насипемо 180 грамів цукру і зваримо молочний сироп. Ще в 50 грамів холодного моока розведемо 30 грамів крохмалю, додамо в сироп і проваримо, поки загустіє. Охолдимо. Я, щоб швидше було, переклала крем в ємність, яку поставила в холодну воду.
Пачку масла (заздалегідь витягла з холодильника, щоб розм"якло) збиваємо в пишний крем з нашим молочним "кіселем", додаємо пару ложок тертого шоколаду (тут - на смак) і пару ложок коньяка.
Рулет розкручуємо, намащуємо кисленьким вишневим джемом, потім- кремом, закручуємо знову і - в холодильник на пару годинок. Я ще встигла зварити глазур (розтоплений шоколад+вершки) і намастити рулет зверху.
Все. Смачно і просто.
Bookmarks