| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
І для цього треба статус? До речі, сто років не був у кінотеатрі, там що і справді - все по-українськи? Дивно, що вас так напрягають фільми по-українськи. Що тоді робити мені, україномовному, якщо я не хочу дивитись по ТБ російськомовних фільмів, яких більшість? Який статус вимагати для української мови?
переводные все. Ели фильм российского производства, то его на укрмову не переводят.
не то что напрягают, но приятней смотреть на русскомДивно, що вас так напрягають фільми по-українськи.
наверное статус более востребованного населением языкаЩо тоді робити мені, україномовному, якщо я не хочу дивитись по ТБ російськомовних фільмів, яких більшість? Який статус вимагати для української мови?![]()
Мнение толпы - это всего лишь умело растиражированное мнение ведущей Единицы.
Об управленческом учете человечьим языком
Кіно, звісно, кожен має право дивитись тою мовою, якою бажає. Якщо я можу дивитись в одному залі українською, то мені байдуже, що хтось в іншому буде дивиться російською. Але є речі, де має бути єдина мова. Наприклад, мова армії, як би комусь не було "пріятно" слухати накази рідною угорською чи російською. Так само і освіта. Мусять же ж якось порозумітись між собою різномовні діти. Логічно, що такою об’єднуючою мовою має бути українська раз живемо в Україні, де 80 відсотків населення становлять українці. Бо якщо кожен створить своє мовне гетто, то в перспективі це гетто перетвориться на окрему державу. Повертаючись до мови предків ми повертаємось до своєї унікальності і самобутності і гасимо мовний розкол.
Лично мне русский не мешает, но настораживает одно: в Беларусии тоже русский как-то признали. В финале - народ не знает белорусского языка (в большей степени), дети этот язык учат в школе, как мертвый, и общаются на нем толь ко на одном-двух уроках.
Россия у нас уже есть.
Зачем делать из Украины еще одну Россию, диаметром поменьше, как то случилось с Беларусью?
(ИМХО)
...и поэтому — империализм должен быть разрушен (...ceterum censeo Imperialismus esse delendam)
Я вже колись розповідав про білорусів, які були на екскурсії у Львові. Львів’яни у більшості своїй говорять українською, були екскурсії польською і російською. І ті білоруси зізнались, що вперше у житті відчули себе некомфортно від того, що, як вони сказали, усі сусіди слов’яни у схожих ситуаціях зберегли свої мови, а вони - ні. Що ще більше, ніж українців, не можуть виокремити їх від росіян. Жаль, гарна в них була мова. слов’янська мовна веселка втратила яскравий колір
проблема в том, что на мове и поговорить то неочем.
Ну то такэ...
попытка номер два:
В Верховной Раде 26 августа зарегистрирован законопроект №9073, инициированный народными депутатами от Партии регионов Сергеем Киваловым и Вадимом Колеснеченко Об основах государственной языковой политики. Законопроект опубликован на сайте ВР.
Законопроект предусматривает функционирование, параллельно с государственным языком, традиционных региональных языков или языков меньшинств.
Хотела посмотреть что будет когда в одной стране у русского равные права с украинском. Будет вот так:
Массовая эмиграция украинских ватников в Россию привела к значительному повышению среднего уровня интеллекта в обеих странах /с/
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks