Добрый вечер. Может по миксерам еще подскажите? Пользуеться старшая дочь обычно, но сгорел гад такой, всего 19 год. было, на свадьбу подарен, теперь мучаюсь с выбором. Спасибо
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Добрый вечер. Может по миксерам еще подскажите? Пользуеться старшая дочь обычно, но сгорел гад такой, всего 19 год. было, на свадьбу подарен, теперь мучаюсь с выбором. Спасибо
МОЯ РАСПРОДАЖКА http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=173326
Здравствуйте! Увы, миксеры не очень моя тема. У меня уже много лет миксер Зелмер, пока устраивает на мои потребности.
Пусть дочь сначала определится, какой именно ей нужен - обычный с венчиками в руках держать или такой же с поворотной чашей. Ну и насадки у них бывают разные. Тут только личные предпочтения в зависимости от требований к миксеру.
И еще скажу, что мощность миксера это не самая важная величина. У меня давно был миксер какой-то ноунейм с мощностью 180 Вт. Он работал как зверь! Белки за минуту в пики сбивал! А вот венчиком блендера Браун с 600 Вт я эти же белки колотила минут 5.
Оказывается, роль играет еще и скорость вращения венчиков, но это нигде не указывается.
И если в приоритете сбивание белков, то венчики лучше не прутковые, а из полосок стали.
Больше подсказать ничего не могу.
МОЯ РАСПРОДАЖКА http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=173326
ХІНКАЛ КАВКАЗСЬКИЙ
Тісто як на вареники/пельмені - 200-300 г
Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300-400 г
Цибуля - 1-2 шт.
Олія для смаження
Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом.
На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності.
В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння.
Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати.
Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку.
А можна заздалегідь нарізати.
В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто.
Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла.
На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного!
Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо.
Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки.
Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще додатково дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо. Деякі народи ще на блюдо ложуть варену картоплю цілою. Тут вже як заманеться.
Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно!
Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно!
Яка краса і смакота! Кавказьку кухню обожнюю, але такого рецепта не знала. Дякую, Світлано). Буде нам вечеря![]()
Светлана, доброго вечера! Я к Вам за советом. Меня тут угостили карпатской брынзой, которая кусками и дико соленая, может быть у Вас есть идеи, куда ее можно использовать?
попробую вариант предложить. Купить пакет обычной сыворотки и погрузить туда брынзу, часть соли уйдет в сыворотку
ну или понемногу добавлять в салаты, мешать с несолеными сырами и использовать для начинок сырных пирогов, хычинов, хачапурей и т.д.
Но, может Света что-то подскажет еще. Мне самой интересны еще варианты. Мало ли...
Света, просю пардону, что влезла в тему...![]()
Сухувата, солона, з яскравим ароматом вівці-кози)? Така: https://www.cheesemandry.com/shop/brynza-lyuta/
Женя, ты всегда кстати пишешь, не выдумывай на себя, спасибо.
Я бы точно так поступила, именно в сыворотку и пусть вымокнет соль.
Все варианты Женины имеют место быть.
Еще могу добавить - плацинды с картошка+брынза. Картошку-толченку варить несоленую, брынза все поправит.
https://forum.gorod.dp.ua/showthread...1#post38619438
Ух ты, спасибо за такой рецепт, очень интересное тесто с минералкой. Я помню меня угощали такими вот лепешками с тыквой, вкуснота. Завтра попробую утилизировать эту брынзу в таком варианте, уж очень тесто у Вас классное с пупырышками. Я пробовала из теста на кефире делать пустые коржи, но они дубовые получились, хотя у моей бабушки всегда были пышные и мягкие.
переложить в банку и в холодильник, через пару месяцев будет как пармезан сир , можно использовать в салаты летом, в вермишель, на пельмени , мне еще вкусно в кулешу, это когда мелкую кукурузную крупу варят на воде , жидкая такая каша выходит и добавляют туда такой сыр и перемешать -очень вкусная каша получается .
Згодна,специфічна вона )). Її в банош дадають (каша така закарпатська накшалт кулешу), картоплю смажену або тушковану посіпають...
Я не дуже її люблю, бо не звикла).
О, ось трішки , як приклад:https://uzhgorod.net.ua/news/135257
Я теж не розумію цього смаку) Дякую за посилання, цікаво, но Ви прави, мабуть ця кухня на цінителя. Закрою цю "вонючку" в баночці нехай полеже до Нового Року, може потім щось приготовлю. Я дивлюсь, що ця бринза у всіх рецептах з кукурудзою (борошно/крупа) готується, мабуть доповнюють смак друг друга.
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks