1. Розуміння архітектури для тебе "хрєнь", бо ти на ній знаєшся, як я на виробництві ядерних боєголовок - називається "так, чув краєм вуха"... Коли далека від архітектури людина починає повчати архітектора, це виглядає мінімум смішно... Щодо окраїн: у вас навіть в центрі такої архітектури практично немає, що ж говорити про окраїни...
2. Совдепія вмерла 21 рік тому, пора б уже жити в ногу з часом. Обкомовський дім - понтовий кітч з примітивними карнизами по краю даху. Навіть "монстр на Грушевського" в Києві (схожа за сталем будівля) - і то краще продумана в плані архітектури... Ну для провінції і Обкомовський - "шедевр"...
3. Помріяти - це те, що ти тут усім намагаєшся втуляти...
4.

. Казка про малинові піджаки і золоті ланцюги на шиї... Запам'ятай: дорога архітектура - необов'язково "а-ля класика з канделябрами і стразами" - це більше тупі понти... Дорога архітектура - це Заха Хадід, Норман Фостер, Тадао Андо... Те, що ти видаєш тут за "дорогу архітектуру" - типовий провінційний рагулізм (якщо ти доріс до розуміння того, що поняття "рагуль" - не національне, а ментальне)...
5. "Авторитетна" заява...
6. Універ я навів у якості зовнішнього вигляду: там теж фасад цілком скляний, на алюмінієвому каркасі (а сайдинг - це трохи з іншої опери

).
Те, що у вас будують, називається "подвійний фасад" - обидві оболонки зі скла на тому ж металевому каркасі, при чому внутрішній фасад кріпиться до конструктивного з/б каркасу будівлі і не є конструктивним елементом, всі навантаження ідуть на з/б каркас... Так що про "стіни" зі скла - дуже неграмотне твердження...
7. Я тобі вже казав, чому мені не подобається дешевий кітч. В цьому плані навіть наш "Летуаль" має куди якіснішу архітектуру...
8. Ноу комментс...

Bookmarks