| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
я це зробив.
вирішили їхати на авто.
мінус - час.
плюси:
- в Росії бензин на 25% дешевше;
- в Росії і Грузії є дороги;
- можна зупинятися і їхати куди забажаєш.
треба враховувати,що в Росії, а особливо в Кабарді та Північній Осетії треба їхати за правилами на 150%. Інакше вам показують кіно та фоторепортаж про ваші порушення і просять хабаря в 200-300 американських гривень. Але, ви на Кавказі, тому можна торгуватися і сплачувати від 500 до 2000 рублів.
до речі, за всю подорож з Грузії до Дніпра, нас жодного разу не зупинили.
Ще одна важлива річ. До Грузія можна і треба в'їзжати через єдиний прикордонний перехід "Верхній Ларс". Якщо ви спробуєте в'їхати через Абхазію чи бували там раніше і у вас є їх штампи у паспорті, матимете великі неприємності аж до кримінальної відповідальності.
![]()
Молодца, но отчет уж больной краткий.
Что по времени дорога заняла, где границу с РФ переходили, где ночевали ?
Следует распечатать ПДД и коап РФ и все разводы сразу улетучатся.
Обвиняют в нарушении - пусть составляют протокол, к-рый вы испольуете в ближайшей посадке. До уплаты штрафа и за лишенческие нарушения ВУ задерживать не имеют права.
кордон з РФ проходили в Амвросіївці. Дуже швидко. Взагалі, на кордонах все було ок, "налажали" лише грузини на виїзді (в'їзд був майже миттєвий), в них там якась реорганізація з переїздом були.
їхали туди: виїхали о 19-00 з Дніпра. їхали без зупинок (я перекімарив пару годин у Кабарді, за кермом була дружина) до Степанцмінди заїхали десь о 15-00 наступного дня.
назад виїхали з Кобулеті о 9-00. У Дніпропетровську були о 13-00 наступного дня.
дуже гарна дорога та якісний бензин. взагалі - поїздка була безпроблемною.
фоторепортаж продовжую:
![]()
Крім суперприємнощів, ми отримали досвід: не треба тратитися на туристичні компанії.
Нагуглив приблизну програму та дорогу, встановив у машині GPS і гайда!
Якби ми поїхали чи полетіли "пішки", все було б, мінімум, удвічі дорожче, але не таке інформативне (за тиждень: сплав, екскурсії в Мцсхету, Тбілісі, Сетаплію, Боржомі, Кутаїсі, Батумі + пляж у Кобулеті...).
Сейчас открыли рейс на Кутаиси Виз эйр, если брать заранее билеты на 2х туда обратно 200 баксов, а там я бы с удовольствием с рюкзаками поездила/побродила. вынаиваю эту идею давно, теперь вот на майские может и осуществлю. Очень уж красивая природа. Думаю на двоих в тысячу долларов дней на 10 можно уложиться. Так а впечатлений будет вай как много.
А как местные, отношение?
ось у них і подібних - цікаво і не дорого:
http://wildtour.com.ua/wildeturmainu...g/activtour17/
ловіть час.
ставлення:
1. жодного разу нас не обраховували.
2. поліція не зупиняла.
3. в Батумі з вікна машини кричали: "Я люблю Україну!"
4. як тільки грузини розуміють, що перед ними українці, а не росіяни, ставлення відразу на порядок краще.
5. дізналися, що нас трохи "пощипали" в Осетії, відразу з самі без жодного нашого прохання зробили знижку. це було двічі: за хостел, а потім за сплав.
6. з російською у них великі проблеми, особливо серед молоді. з англійською ненабагато, але краще. особливо у молоді.
...
де ви збираєтеся бродити?
замечательные экскурсии, жаль такой долгий отпуск это только мечта. Но цена действительно отличная.
На счет бродить пока четко не знаю. Нужно еще кучу всего перечитать, маршруты, транспорт, жилье. Буду на весну ловить недорогие билеты, и по ходу планировать места, где хотелось бы побывать.
Обожаю Грузию, я там два года служил в Кутаиси, мечтаю приехать
катаю на сегвеях http://forum.gorod.dp.ua/showthread....1#post22946801
ось контакти людини з Тбілісі, може повозити по Тбілісі і Грузії. Таурел: (код Грузії) 555 541 596, 597 305 305. Нагадаєте, що він возив на екскурсію у Мцхеті та Тбілісі групу українців.
ось телефон готелю "NNN" в Кутаїсі: 598 365 364, 599 22 19 09. двомісний номер з кондиціонером 60 ларі. готель новесенький.
на травневі, думаю, в горах буде холодно. тому рекомендую летіти до Батумі і проводити час в Аджарії (Кобулеті там 20 км від Батумі, Батумський ботсад між Кобулеті і Батумі). Але море ще може не прогрітися. В Кобулеті можна ставити палатки прямо на березі моря.
на фотці у лісочку, що видно на задньому плані на в'їзді до Кобулеті з боку Поті:
є і організовані кемпінги там же, гугліть.
А можна і на сплав. Травневі - саме час для цього.
Ось телефон: Міша +995597141474
Кемпінг на Пшавській Арагві - 100 км від Тбілісі:
стоїть прямо на березі Пшавської Арагві
на травневі все це буде залито бурною водою. думаю, буде до 4 категорії (без підготовки не рекомендую). Міша все порадить.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks