Для тих, хто не зовсім розуміє, навіщо росіяни б'ють по енергетиці і чому для нас це найгірше з усього, що вони моли зробити (насправді я цього боявся з 1-го дня війни, але не писав, лише натякав, шоб вдруг не підказати - якби я починав війну, то я би насправді починав саме з цього):
Економіка - це основа всього. Без економіки не може бути нічого.
Енергетика - основа економіки, без енергетики не буде економіки.
Найбільше е/е необхідна для ІТ, інтернету, металургії, подачі води та тепла, підприємств ОПК.
ІТ зараз основа нашої економіки - просадки інтернету і віялові відключення вбивають ІТ сектор, якийсь час вони потерплять, але потім будуть змушені виїздити або закриватись до кращих часів.
Металургія потрібна для ОПК, а ОПК це армія, без ОПК і металургії порушиться забезпечення армії, що призведе до проблем на полі бою.
Без електроенергії не буде ні води, ні тепла ні навіть газу, тому що не працюватимуть різні компресорні станції і тд.
Так, поки що проблеми точкові і не катастрофічні, але якщо продовжать виносити нашу енергетику (в першу чергу балансуючу генерацію) - проблеми стануть ДУЖЕ серйозні... Просто нагадаю ще, що АЕС це така генерація, яка сама себе не балансує, їй потрібні ГЕС, ТЕС, ТЕЦ або системи зберігання електроенергії (великі акумулятори), тому що енергоблоки АЕС не можуть швидко і постійно міняти напругу відповідно до її споживання в системі, і росіяни виносять саме ТЕС і ТЕЦ, які балансують систему. Якщо знищать всі балансуючі потужності - доведеться зупиняти всі АЕС (повністю або частково).
Тому, проблема зараз досить серйозна і ДУЖЕ ВАЖЛИВО свідомо віднестись до питань зменшення споживання саме зараз, особливо у найближчі 2-3 дні, поки йдуть відновлювання певних пошкоджених систем. Це вже питання не лише кожного окремо - це питання всієї країни, питання нацбезпеки та виживання...
Bookmarks