Бачте, є кілька "дрібничок":
1. Я би, можливо, воліла, як в капіталістичних країнах, мати можливість обирати між декількома тепловими компаніями. Нехай би вони на конкурентних засадах змагались за право отримати з мене свою тисячу. Але шансів немає. Тотбто або я залишаюсь гордою, нескореною і холодною, або вимушено плачу стільки, скільки вони скажуть.
2. Проблема оплати не в тому, що така-сяка Ірчик розкошує в 4-кімнатній квартирі з сім"єю. Проблема тут в тому, що Ірчик, яка сумлінно платить, таким чином платить за себе, за тую бабцю, яка просто не в змозі з пенсії оплатити свою на двох з дідусем двушку (а це 700 грн по ходу!), за тую вчительку з сусідньої квартири, зарплата якої - дві тисячі, і навіть за тепло, яке отримують безпритульні собаки й коти, які всю зиму гріються на теплій "доріжці" теплоцентралі в дворі. Там навіть травичка зелененька росте в мінус 10, спеціально колись фотографувала.
Звичайно, в капіталістичній державі можна виставляти тариф такий, який заманеться. Але треба ще розуміти і оцінювати його адекватність: прожитковому мінімуму, рівню зарплат, зрештою здоровому глузду. Не може плата за комунальні послуги бути рівною за дохід споживача, або й більшою Це - нонсенс. І це, звичайно, призводить до накопичення боргів, відтак грошей теплопостачальник отримує з вищого тарифу менше, ніж з нижчого.
І ще: відрізатись - то теж той ще геморой.Буквально днями чула розповідь знайомой про те, якими правдами й неправдами, зі скрипом, з лайкою і з хабарами (!) вони відрізались від централізованого опалення і ставили автономку.
ЗІ: Калинова, холодно....

Bookmarks