Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Планируете ли вы перейти на украинский

Голосували
109. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Планирую в перспективе

21 19,27%
  • Уже перешел

16 14,68%
  • Не планирую

48 44,04%
  • Думал(а), но ещё не решил.

3 2,75%
  • Я всегда был(а) украиноязычным

11 10,09%
  • Я русский и хохляцкий мне не нужен!

10 9,17%
Сторінка 5 з 13 ПершаПерша 12345678910111213 ОстанняОстання
Всього знайдено 252, показано з 81 по 100.

Тема: Переход на украинский с русского

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від Люся Пряная
    Ґонта, мені навіть зі згущеним молоком та чорним шоколадом... можливо трішечки добрячого коньячку :P
    А перцю я й сама додати можу
    Ех, як би Ви в останній фразі написали не "додати перцю", а "дати перцю", з'явився б подвійний контекст. А отже - додаткова проція прянощів. Бо "дати перцю" - це ще й "дати прочухана, надавати по шиї" як в прямому, так і в переносному значенні.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    1 025

Типово

я говорю на родном русском языке и говорить буду на нём. на украинском, на английском могу сносно объясняться, но не более. для того чтобы на языке именно "говорить", нужно жить в соотвествующей среде, впитывать и транслировать живой язык носителей, а не мёртвый язык медиапрограмм.
    но меня бесит, когда люди пытаются вырастить ребёнка в условиях культурной изоляции, все эти "русские школы", "еврейские школы". такое воспитание подходит временно проживающим, но не будущим гражданам страны. живёшь в украине - живи с украиной, а не в стороне.

Звідки Ви
    Из помещения, где есть комп с Тырнетом
    Дописів
    9 633

Типово

Ґонта, ой, тримайте мене, бо я зараз почну розкриття теми перцю!!!
    Счастлива на малой Родине и в российском гражданстве!
    Жду на грибы, рыбалку и уборку снега

Звідки Ви
    Украина
    Дописів
    14

Типово

вот уж действительно - всё относительно, всё, всё!
    а правы те, считаю, кто думает, что в перспективе, раз уж живешь на Украине, то и говорить и детей учить надо.. на украинском.
    я сейчас работаю за рубежем и когда меня спрашивают те, которые и не знают ни русского, ни украинского, на каком языке я с ними, украинец, разговариваю (многие там понимают русский)...
    и на мой ответ - на русском, снова спрашивают - а почему не на родном? украинском??? и правильно спрашивают....
    я свободно говорю и по украински, а теперь тут так только на нем и говорю, тем более что общаюсь с посольскими "на наший ридний мови... и прекрасно себя чувствую.... и дома когда приеду буду стараться говорить на украинском. стесняться мне его нечего...
    но, конечно, когда большинство или все вокруг говорят на русском - могу и приходится на этом же языке и объясняться....
    и пока большинство не будет стесняться своего языка, выучит его и т.д. ничего не изменится... надо время... вот и все.
    а почему мы должны брать за пример австралийцев (или кого еще), говорящих на английском, но считающих себя австралийцами, когда еще больше примеров есть, когда народ, нация, если она себя такой считает и не стыдящейся своей истории и языка, = говорит на родном языке??? время лучший лекарь... и время всех рассудит... а быстрые результаты или призывы к ним - это не от большого ума.
    как минимум, поколение должно вырасти в среде, где большинство говорит на родном языке... а вообще ничего страшного я не вижу в том, что часть населения будет говорить ( так уж исторически сложилось - переселение из России при восстановлении укр. экономики и т.п.) - и на русском языке. и этому примеров в других странах тоже много.. не вижу темы для спора. не надо быть воинствующими националистами в этом вопросе... можно быть патриотом Украины, раз уж тут живешь, или даже бОльшим патриотом, чем украиноязычные некоторые, а говорить (или думать) на другом языке. прежде всего надо быть человеком. и терпимым к томуже...
    а не устраивать истерические обсуждения, как иногда бывает, - на каком языке говорить...

Звідки Ви
    Крым. Жопино-под-Щёлкино
    Дописів
    10 382

Типово

Анатолий,
    а почему мы должны брать за пример австралийцев (или кого еще), говорящих на английском, но считающих себя австралийцами,
    В этом все дело. Если уж мы не говорим на украинском языке, а говорим как австралийцы на английском, то давайте хотябы считать себя украинцами, а не укроинофобами.
    Если дамы начали носить уздечки, татуировки или прокалывать пупки, языки, соски и клиторы, то и в архитектуре что-то за это время изменилось.
    www.konstr.narod.ru

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово

Цитата Допис від Vincente
    Не планировал.
    Впрочем, у меня это даже в мыслях не было и не будет.
    Смысла нет, ибо в нашем регионе украинский язык еще не скоро вытеснит русский. Я бы даже взял на себя смелость утверждать, что не вытеснит - вообще.
    Так ведь всё зависит от вас самих. Точно так как и Вы в регионе сидят и ждут когда на украинском все заговорят. Так почему не взять и не заговорить всем сразу? Да за месяц это станет нормой если каждый применит усилия.

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово

Пропоную протягом тижня усім форумчанам розмовляти українською

Звідки Ви
    Из помещения, где есть комп с Тырнетом
    Дописів
    9 633

Типово

Kyivskyj, пропозицію відхилено. Кворуму немає. Не кажучи про просту або парламентську більшість
    Счастлива на малой Родине и в российском гражданстве!
    Жду на грибы, рыбалку и уборку снега

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Kyivskyj, Пропонувати можна, але це нікого не змусить. Я коли розмовляю українською, почуваю себе, як зв'язана. Що хочу не можу донести. Так на фіг напрягатися?
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Дописів
    322

Типово

salezian,
    А Ви ще до церков завітайте - до православних церков Московського Патріярхату
    Не був, не знаю. Нещодавно хрестили дочку у знайомого (а він чомусь католик, з Хмельницької області), це все відбувалося в Києві, в костьолі (здається, так правильно називається) - якби всі так говорили по-українськи, як я там почув, ніяких питань би просто не виникало.
    BOD,
    Дома все же буду общаться на русском
    В тому то й справа, що ніхто не вимагає від Вас забути російську мову. Спілкуйтеся, як Вам захочеться, але, якщо виникає необхідність - то треба все-таки трошки й подумати. Для прикладу: якщо людина йде на державну службу, вона ЗОБОВ'ЯЗАНА знати українську мову - тому що це передбачено службовими обов'язками. Не хочеш - працюй в іншому місці, держслужбовцям не так вже й багато платять...
    Vincente,
    Смысла нет, ибо в нашем регионе украинский язык еще не скоро вытеснит русский. Я бы даже взял на себя смелость утверждать, что не вытеснит - вообще.
    А Вам не приходило на думку, що років через 5-10 для того, щоб зайняти більш високу посаду - обійтися без української мови буде неможливо? Невже Ви вже всього досягли в житті?
    Люся Пряная,
    А вот по теле- и радиопередачам - ну, честно, ну тяжко слушать именно из-за интонаций...
    Давненько вже, років 8 тому довелося бувати на телецентрі (чи як його) - Хрещатик, 26.
    На той момент українська мова була тільки в ефірі - в кабінетах, коридорах і т.д. всюди чулась російська. не знаю, як зараз - але не думаю, що відбулися великі зміни...

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово

Цитата Допис від Vedma
    Kyivskyj Я коли розмовляю українською, почуваю себе, як зв'язана. Що хочу не можу донести.
    Я так само. Але чому не спробувати?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Kyivskyj, Спробувати можно, але навіщо? У чому сенс? Коли до мене приходять люди, вони знають чому, бо дуже бажають змін, а мені навіщо? Для мене не стоїть зараз таке питання: оволодіти, чи ні мовою. Бо мені і так зручно.

Дописів
    322

Типово

Vedma,
    Спробувати можно, але навіщо?
    А просто так. Тому що Ви живете в Україні.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

prOf7te,
    Тому що Ви живете в Україні.
    Ну, я вже тут довженько живу і якось так не дуже сумувала, що не розмовляю українською. Повинно бути якась потреба (о блин, наверное не знаю как это по - украински правильно пишется).

Дописів
    322

Типово

Vedma,
    Повинно бути якась потреба
    Та якось це примітивно - як у кота є потреба, він іде десь ямку риє...
    А доводилось Вам читати книги на зразок "Робінзон Крузо", "Три мушкетери"? Яка була в цьому потреба? Можна і без цього жити. Я таких людей навіть знаю...

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

prOf7te, Хм. Це було цікаво, була потреба читати.
    Можна і без цього жити. Я таких людей навіть знаю...
    Правда? Ой, мені їх покажите, бо я ще не бачила людину, яка шось робила не маючи потреби.

Звідки Ви
    bioshop.com.ua
    Дописів
    19 675

Типово

кожен громадянин України повинен знати українську мову. ІМХО
    Туристическое агентство GoToTravel.club
    Подписывайтесь на Viber канал

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

ксюха, Знати і вживати це різні речі, Ви так не вважаєте?

Звідки Ви
    bioshop.com.ua
    Дописів
    19 675

Типово

знаю, я об употреблении и не говорила ничего
    Туристическое агентство GoToTravel.club
    Подписывайтесь на Viber канал

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

ксюха, Так я ее и знаю

Сторінка 5 з 13 ПершаПерша 12345678910111213 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті