Меня больше интересует когда альтернативно-одаренные личности из дорожных служб перестанут рисовать зебры на восьмиполосках.
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Меня больше интересует когда альтернативно-одаренные личности из дорожных служб перестанут рисовать зебры на восьмиполосках.
Лечение рептилий 067 6304551 Людмила Юрьевна
Консультации по содержанию и лечению рептилий/Черепахи в добрые руки
По перше, не треба судити про інших людей за власними стереотипами.
По друге, я не збираюся купляти собі 4-колесний тазик (не хочу).
По третє - я навіть коли вел прив'язую десь до парканчика, чи перил східців - стараюся прив'язати так, щоб було мінімум незручностей пішоходам, або взагалі не було - ставлю між деревами, у проміжках між ґанком - так, щоб смуга прямого тротуару не звужувалася. Водії жоповозок в основному такими нюансами себе не обтяжуть... Особливо, коли заїжджають паркуватися на тротуарі по тротуарі - фактично займаючи законну територію пішоходів.
Щодо того, що "ніде більше паркуватись" - а ти коли купляв собі пепелац, ти задумувався, де ти його будеш ставити? ГА???
Чому при покупці авто ти ретельно вивчаєш модель, ціну/якість, технічні показники тощо, але зовсім не продумуєш - де і як його паркувати (біля дому чи біля роботи, чи ще деінде). "Чому я маю вирішувати, де вам ставити свої автомобілі??? Ви ж не питаєте мене, де я зберігаю власні речі?" (с) Енріке Пеньялоса
Чому я, купляючи велік, першим ділом думав: де я його буду ставити - вдома, на роботі, - я одразу прикинув місця так щоб нікому не заважати. Більше того - я до цього року не міг собі купити велік саме через те, що в мене до цього не було вільного місця вдома (жив з батьками). Зараз я винаймаю житло, бо живу з дівчиною, але навіть коли ми шукали собі квартиру - одним з перших питань, яке я вирішував - чи я зможу в ній поставити свій вел.
Водії ж звичною справою вважають кинути свої тазики у дворі, на газонах, на дит. майданчиках, або просто на проїздах - абсолютно не задумуючись, що це призводить до дискомфорту для оточуючих. Більше того - той же двір не призначений для нічної чи добової парковки - максимум, що там може бути - пару-трійку гостьових місць для прийзду на 3-5 годин, або для розвантаження чого-небудь. Водії не мають ні формального, ні морального права захаращувати двори своїми авто. Двір - це в першу чергу територія для благоустрою, для виховання дітей, для відпочинку і рекреації, але аж ніяк не для паркування авто.
Те саме і тротуар - це не просто доріжка, по якій ходять пішоходи, це в першу чергу - родич парку. Чому? Бо на тротуарі можна не тільки ходити, але ще й спинитися, подивитися навколо, порозглядати вітрини магазинів, архітектуру, людей кінець-кінцем. На тротуарі відбуваються зустрічі, розмови - одним словом - повноцінне громадське міське життя. Життя, якого немає на дорозі, немає на парковці - це "мертві" зони. Коли ми їдемо в автомобілі - ми бачимо залізо (автомобілі), коли ми йдемо пішки чи їдемо на велосипеді - ми бачимо людей, тобто громадське життя. І парковка на тротуарі - це знищення цього громадського життя, це омертвіння тротуару, як громадської зони - люди уникають заставлених машинами тротуарів, це омертвіння міста... Тротуар - це невід'ємна повноправна територія пішоходів! Припаркована машина на тротуарі - це порушення права людини на безпечне пересування, на особистий простір, це неповага до людини і як наслідок - деградація суспільства.
Тротуар - це безпечна для дітей територія - це пішохідна зона, де вони мають право гуляти, бавитись, проводити час!
І як ви уявляєте все це, якщо 70-80% площі тротуару зайнято припаркованими авто??? А для людей лишається 1,5-2 метри проходу (а іноді і цього не лишається)... Тротуар завширшки 2 м - все одно що коридор з аналогічною висотою стелі, себто - нора... То що, будемо повертатися у печерний вік, бо певній частині суспільства (явно і абсолютно меншій) "треба" вирішувати особисті проблеми... за рахунок дискомфорту інших (явної більшості)... Нехай кожен "паркун", що ставить своє авто на тротуарі (а тим паче при парковці виконує маневр з проїздом по тротуару - що до речі взагалі неприпустимо), - задумається: в якому місті, середовищі він хотів би жити, хотіли б жити його діти: серед мертвих машин чи серед живих людей?..
І не треба виправдовуватись, мовляв, це моє власне ЧСВ, мовляв у нас тут інші порядки. Всіма тими порядками, що я описав живе все прогресивне людство - Європа, Америка, Далекий Схід, Австралія, тому що це - умова для гуманного співіснування суспільства!
Не я це все тут придумав і "втюхую"... Цим живе весь прогресивний світ. Вся ця теорія - плід копіткої праці всесвітньо відомих урбаністів, міських голів, проектувальників. І ця теорія давно застосовується на практиці. Але наші "рагулі" (вибачте, але по іншому і не назвеш) - уперто не хочуть цього всього чути і бачити... Їх чомусь все влаштовує... влаштовує оцей хаос і безлад, що панує зараз в нашому місті...
Щодо громадського транспорту. Маршрутки - це не громадський транспорт. Це "приватний перевізник", що волею долі чи зацікавлених матеріально впливових сторін зайняв нішу цивілізованого ГТ, витіснивши на задвірки (радше - на поступове вимирання) нормальний громадський транспорт - трамвай, тролейбус, автобус... (при цьому не треба наводити прикоад з СССР - то варіант для "худоби", а не для цивілізованого суспільства, у нормальних країнах та ж місткість трамваю чи автобусу вираховується з норми 4 особи на м2, а не 8 - як у нас...)
Так, я цілком погоджуюся, що нинішній стан ГТ - приклад того, як не треба вчиняти, приколад того, що може стати з містом, якщо у міста некомпетентне керівництво... До речі поява маршруток - ознака деградації нормального ГТ. Вони з'являються завжди там, де ГТ у поганому чи дуже поганому стані...
Але купівля авто - це не вихід. Кожне нове куплене авто - черговий цвях у кришку гробу транспортної системи міста. Купуючи авто - ми лише збільшуємо довжину і тривалість заторів, але аж ніяк не проблему пересування містом. До того ж додається проблема зберігання автомобілів - парковки, яких ніколе не буде достатньо...
У всьому світі доведено, що автомобільний приватний транспорт - найнеефективніший засіб пересування містом. Що лише громадський транспорт і велосипед можуть вирішити питання якісної мобільності населення у межах міста!
"Не те місто розвинуте, в якому якісні автодороги, а те - в якому якісна пішохідна інфраструктура!" (С)
"Багате місто це - не коли навіть бідні люди їздять на авто, це - коли багатії їздять на велосипеді чи громадському транспорті!" (С)
Многобукв, читал между строк, зря старались.
Даже писать ничего не буду.
Из народного:"пацан сказал- пацан сделал" следует, что вы таки не пацан.Ибо что значит писать ничего не буду , если всё же написали очередной бред?
И это ... Нельзя так однобоко мыслить.
У buddy может идеи и несколько утопичны для нашей страны,но всё же хоть что то делать в этом направлении надо.Просто народ у нас привык ,что барин делать чего то должен и ждут манны с неба , а барину то на самом деле наплевать.Не удивительно что у нас такая ситуёвина на дорогах , если большая часть автовладельцев мыслит как вы.
Чем быстрее ты крутишь педали, тем скорее ты сможешь отдохнуть. Лэнс Армстронг
Злив зараховано...
Отже окрім тупих аргументів "от купиш собі тазик..." чи "я буду паркуватися на тротуарах, бо мені так зручно а на "пєшиков" пох..." на більшу аргументацію ви не спромоглися...
А оте "читал между строк" - ще раз доводить, що ви нічого розуміти не хочете, вас влаштовує нинішній бардак і вам пох на майбутнє ваших же дітей...
Вам у жодному разі не можна довіряти вирішення транспортних проблем міста!..
Ідеї зовсім не утопічні. Цими принципами вже керується вся Європа, включаючи постсоціалістичні країни - Чехію, Польщу, Словаччину тощо (до речі там припаркуватися отак безкарно на тротуарі також не вийде).
Навіть деякі українські міста (їх керівництво) усвідомлюють важливіть ідей сталого розвитку і концепції "місто для людей", і вже роблять перші кроки для цього...
Так що питання парковки на тротуарах - питання стереотипів, яким властиво змінюватися з часом...
Какая нах Европа?
Сходите пообщайтесь даже с местечковыми депутатами, узнаете направление своих реформ (точнее, куда вам скажут идти с ними).
Дальше руля велосипеда ничего не видите.
К многих машина - это мобильность, которая позволяет зарабатывать.
Если у меня за день 5 встреч, то я физически не успею на велосипеде. Тем более, по снегу.
Вернитесь в реальный мир. Епическая сила, господа, вы не забывайте где живете.
На всякий случай - лисапедик у меня есть, сам иногда катаюсь. Но пол тихим уличкам, на магистралях страшно
PS Дима, ото абы звездануть.
У мене теж протягом дня буває кілька зустрічей, плюс сама робота, плюс вирішити буденні справи - все це я встигаю з велосипедом. Протягом години я встигаю об'їхати 3-5 контор у радіусі 5 км одна від одної, включаючи час на чергу, очікування і т. д.
Ось вчора я був на 2 роботах і ще й на телебаченні на записі програми. Все це я встиг зробити на велосипеді, проїхавши загалом 36 км (Тополя-2 (Тополина/Панікахи) - Троїцький собор - Перемога-6 (Байкова) - Телевізійна (51 канал) - Тополя-2). При цьому бруду на моєму верхньому одязі було не більше ніж у пішоходів чи пасажирів маршруток...
Так що не треба про свою "сувору реальність"... Реальність така, що люди керуються стереотипами, а не здоровим глуздом...
А щодо місцевих депутатів - питання будівництва велодоріжок ми вже зрушили з місця. Формується робоча група для пілотного проекту.![]()
Одну обязательно сделают. Надо ж будет Вилкулу и Ване с помпой и журналистами шо то открывать, а потом везде об этом напоминать...Ничего, "рабочая группа" освоит выделенные денежки, но не на Ваши велодорожки.
Быть везде и всюду чужестранцем
Вечным чужестранцем на Земле
Пешеход - возможно . Автомобилист - меньше.Стільки ж , скільки і автомобілісти з пішоходами...
Быть везде и всюду чужестранцем
Вечным чужестранцем на Земле
оскільки ті області увійшли до союзу пізніше , то менталітет там не встигли дуже споганити.В мене дружина звідти родом і я часто там буваю .А в нас дуже багато "жидів"( я не маю на увазі євреїв),які будьякий життєво важливий проект перетворюють на спосіб власної наживи.
Але це не значить , що нічого не потрібно робити - вода камінь точить .
Чем быстрее ты крутишь педали, тем скорее ты сможешь отдохнуть. Лэнс Армстронг
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks