Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: На прохання публіки - А ви мріяли у дитинстві стати космонавтом?

Голосували
32. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • так, але потім виріс

6 18,75%
  • так, але я і зараз мрію

10 31,25%
  • ні, але мріяти почав як виріс

0 0%
  • ні, і зараз не хочу

11 34,38%
  • готуюся до польоту

5 15,63%
Сторінка 37 з 318 ПершаПерша ... 27282930313233343536373839404142434445464787137 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 6355, показано з 721 по 740.

Тема: Все темы Костромы

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від <Polska> Переглянути допис
    Это хорошо, что жителей Галиции, хотят работать в Польше. Покупка товаров в Польше. Платят налоги в Польше.
    будинки собі у Польші будують? може будматеріали в Польші купують? чи йдеться про цукор, за яким поляки їздять до Німеччини. так що купують саме в Польші?

Дописів
    1 668

Типово

Цитата Допис від Rоlа Переглянути допис
    будинки собі у Польші будують? може будматеріали в Польші купують? чи йдеться про цукор, за яким поляки їздять до Німеччини. так що купують саме в Польші?
    Цена сахара в Польше уже были приравнивать для цены на сахар в Германии. Это было больше спекуляций, а нем устойчивая тенденция цен на рынке сахара.

Дописів
    39 400

Типово

Цена сахара в Польше уже были приравнивать для цены на сахар в Германии. Это было больше спекуляций, а нем устойчивая тенденция цен на рынке сахара.
    добре. так що зараз українці купують у Польші, га?

Звідки Ви
    Красивые Русские Небеса
    Дописів
    1 586

Типово

Польские паны по доброте душевной бросают галицаям объедки со своего стола за то что те лакействуют в их домах. Когда это у нищебродов-схронологов деньги то водились? Что они покупать могут?

Был я в этих вымороченных галицайских землях. Беднота и голытьба. Если бы не Польша - вообще бы с голоду померли. Потому как неспособны ни к чему окромя лакейства.
    Как упоителен, как роскошен летний день в Малороссии! (Н.В. Гоголь)

Звідки Ви
    оттуда (с)
    Дописів
    27 058

Типово

я купил дракончика в Вавеле))))

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від Святой Кот Переглянути допис
    Польские паны по доброте душевной бросают галицаям объедки со своего стола за то что те лакействуют в их домах. Когда это у нищебродов-схронологов деньги то водились? Что они покупать могут?
    і не кажи, кума (с)

Был я в этих вымороченных галицайских землях. Беднота и голытьба. Если бы не Польша - вообще бы с голоду померли. Потому как неспособны ни к чему окромя лакейства.
    як їх земля носе?

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від OxІgen Переглянути допис
    я купил дракончика в Вавеле))))
    а я у Кракові якогось лицаря)

Дописів
    24 545

Типово

У порівняні з дотаціями Луганщини це все одне сльози.

Ну зменшили, ну то й що? Дніпропетровщини дісталося більше?
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Дописів
    1 668

Типово

Ukraińcy najczęściej kupują w Polsce materiały budowlane

Artykuły budowlane, części samochodowe i do maszyn rolniczych, sprzęt gospodarstwa domowego i RTV, a także wyroby mięsne - to te towary kupują najczęściej w Polsce Ukraińcy.

W II kwartale roku każdy podróżny z tego kraju zostawił w polskich sklepach średnio 671 zł - wynika z badania Urzędu Statystycznego w Rzeszowie.

Urząd Statystyczny w Rzeszowie we współpracy z Urzędem Statystycznym w Lublinie prowadzi od trzeciego kwartału 2008 r. badania ankietowe handlu w strefie przygranicznej na granicy polsko-ukraińskiej. Ma ono pokazać jakie procesy zachodzą na tych terenach w związku z ułatwieniami w tzw. małym ruchu granicznym - wyjaśnił PAP szef rzeszowskiego oddziału GUS Marek Cierpiał-Wolan.

1 lipca tego roku weszła w życie umowa między Polską a Ukrainą o małym ruchu przygranicznym. Daje ona obywatelom ukraińskim zamieszkałym w 30-kilometrowym pasie przygranicznym możliwość wyjazdu do Polski bez konieczności posiadania tzw. wizy Schengen.

W drugim kwartale 2009 r. badaniem zostało objętych 18,6 tys. osób przekraczających polsko-ukraińską granicę. Były to niemal wyłącznie osoby zamieszkałe na Ukrainie lub w Polsce. Obywatele innych państw przejeżdżający przez tą granicę stanowili tylko 1 proc. badanych.

Według Cierpiał-Wolana badania te pozwalają stwierdzić, że ruch graniczny i przewóz towarów mają ogromne znaczenie dla rozwoju gospodarczego terenów przygranicznych; wydatki na zakupy przygraniczne stanowią 16,6 proc. wartości całego polskiego eksportu na Ukrainę.

W pierwszym półroczu tego roku Ukraińcy na takie zakupy wydali prawie 863 mln zł; w samym tylko II kwartale 500 mln zł. Pieniądze trafiają przede wszystkim do przygranicznych placówek handlowych dając zatrudnienia i dochody mieszkańcom terenów nadgranicznych - podkreślił Cierpiał-Wolan.

Z badania wynika także, że i Polacy wyjeżdżają na Ukrainę głównie z powodu zakupów. Zaopatrują się tam przede wszystkim w dużo tańszą benzynę, alkohol i papierosy oraz wyroby cukiernicze. Cierpiał-Wolan zaznaczył jednak, że przywóz papierosów i alkoholu jest limitowany. Z Ukrainy można przywieźć bez opłat litr wódki i 2 paczki papierosów.

W sumie od kwietnia do czerwca Polacy zostawili w ukraińskich sklepach 100 mln zł, czyli średnio 148 zł na jedną osobę. Jak zaznaczył dyrektor rzeszowskiej placówki GUS, wartość zakupów naszych rodaków za wschodnią granicą szacowana jest na 12,5 proc. wartości importu do Polski z Ukrainy w tym okresie.

Najwięcej osób, objętych badaniem, przekraczało granicę kilka razy w tygodniu. Ponad 2/5 Polaków i 1/4 Ukraińców podróżowała zaś kilka razy w miesiącu. Ale tylko 1 proc. Ukraińców i 2,9 proc. naszych obywateli określiło swój pobyt jako turystyczny. Osoby, które przekraczały granicę, przeważnie mieszkają w miejscowościach położonych do 30 km od granicy. Najczęściej (w prawie 85 proc.) podróżowali oni samochodem.

http://www.wgn.pl/i/n,2847,1400,pl,item.html

Типово

Цитата Допис від Vedma Переглянути допис
    Украинцы с украинцами как-то разберутся.
    Цитата Допис від Sarancha Переглянути допис
    точно!
    Ага! Судя по вам - как Гитлер с евреями...попробуют.

Дописів
    39 400

Типово

звіт за 2009 рік. так що зараз купують у Польші?

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від Dak0ta Переглянути допис
    вам Гитлер ввижається? шо Ви там по комусь "судя", Дакото?

Типово

Долбаные западенцы

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Цитата Допис від Dak0ta Переглянути допис
    Кто пробовать будет, уж не пенсионеры , типа Вас?
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Дописів
    1 668

Типово

Цитата Допис від Yurko NOTOCO
    Думки...про те,що діється.Не встиг поділитися думками з однодумцями,які одинаково і одночасно мислять зі мною.
    Поки писав допис,вітка а закрилась.
    ...

Пане Петре (можнa я так)...І мені в голові вчора перед засинанням в голові те ж саме крутилося ,що й Вам...Як бути,хто порадник,колєга,друг Україні,українському народові в цій жахливій політичній,та і економічній ситуації,яка складається в світі...Не тільки в Україні,але й в Прибалтиці,та і Польщі...І чехи також! Я про слов'ян...
    Думав і десь згіден з Вами,що Польща,Чехія,Прибалтійці...і навіть чужа,далека Швеція Нас зрозуміє скоріше від Росії. Німцям,Францам,Англії...то до лямпи.Вони хочуть пересидіти то все...А Нам Ні! Нам не пересидіти...коли в такий час нагло йтиме окупація народних думок і території України,і також Тими,хто маючи громадянство України,як якесь Право диктувати ідеї здохлого СССР і ще не розваленої бандитської імперії на території Росії...то хочу повторити і сказати,що реально насторожує!
    Їм це може вдатися,отак нагло,як раніше і з тими всима репресіями і методами,лише якими вони можуть керуватися!
    Це мої думки...Вони за 1-день можуть нагло вступити на територію незалежної держави з воєнними діями,як колись...і створити ту ж ситуацію,коли не за 2- дні їх можна буде вигнати їx,а за пару років...Думаю це можливо нині,йдучи через Україну на "помощь" своїм браттям в Криму...І наплюють на договір з 90-х років між США і Росією про оказання помічі Україні в разі якоїсь агресії...А в г'Америки свої "величезні болі" нині...Вона також здихає нині...Це реальність!І їй Україна також до лямпи.
    Ну і хто нам в поміч?
    А ніхто!
    Я став сторонником Єдиної України,але нині подумав: - Ну нє-є...в такій ситуації в нас пассивності на галицьких землях не буде! Вони зможуть нагло взяти до-половини Краю Нашого,ну може і троха більше...Але Західну Україну,то Ніколи! Ніколи,бо...бо стільки народу втримати від плювань їм в обличчя,від мордобиття та ін.,за скривджене і поламане життя дідів,батьків ,та й наше також,то...то Ніхто,Ніколи не простить! Ну вдавали в Нас люди,що забули,простили...Але де-е-там.
    Такі ж поляки,як і Ми...Вроді прощали Катинь,та і Смолєнск,але де-де-е...Ніколи!...і я це вже говорив на форумах! Бо вони таку ж мають свідомість і Пам'ять,як і Ми.
    Поляки і зараз висловлюються про поєднання з цілою Україною ...та і примирення за україно-польські побоїща під час війни відбулося!І Ющенко з Kачинським це підтвердили...Але їм скрутили,я завжди в'язи!
    І це розуміють на Західній Україні добре,що Польща скоріше буде помічником в боротьбі з совєтизмом,ніж німці,чи ще хтось там...І не заради повернення Львова,Кресів в Склад Польської держави! Поляк вже розуміє це інакшe...як і Ми,галичани,яких змальовували їхніми винищувачами. Повірте,же вони Це вже добре розуміють...І той же през.Комаровський,же вкупі з галичанами буде реальним захист від реальної окупації.А час покаже!І церква з костелом допоможуть! Це мої думки,і тільки...Як і то,що гадаю тверезо,же в Західній Європі стоіть питання і про те,що якщо "дєла з Росією" підуть далі так само і зле...то напевно найкраще її (Українy) на-двоє поділити (ну там,по-Дніпру", чи як...) на Східну і Західну...3 чим може і не згодитись Росіія,кричачи про сепаратизм,сама сeпаратизуючи її своїми діями в Криму і Одессі...То й думаю якось буде...же буде поміч і рішення в цім питанні від Європи,і з допомогою від Польщі в першу чергу.
    Ше раз повторюю,же Це мої індивідуальні думки,простого галичанина,якому в першу чергу дорога Незалежність нашого Галицького Краю.
    Я вже говорив,що про такі речі дискутувати багато,то дурне...Ніхто наших дискусї і висновків до уваги не прийматиме,як це вже було під час війни,коли була УПА,Бандера...
    Тепер думаю також щось робиться в цілях збереження Незалежності...принаймі галицьких теренів.Про це ніхто не говорить, і може то й добре...І може так і найкраще!
    Думаю твердо,що все потрібне для захисту Держави,для збереження її в любих розмірах і варіантах...Та робиться!
    Ну й Слава Богу!І Слава Героям,які показали нам приклад,як треба боронитись!
    Цитата Допис від Pedro
    Згідний абсолютно з усім. Тут мене деякі росіяни з Донецька звинувачували в надмірній любові до поляків. Це не зовсім правда.
    Пригадується недавня історія, десь 7 років тому, коли мій 14 літній син грав в футбол за одну команду. Перед початком сезону вони мали грати якусь тренувальну гру. Один з гравців запитав чи це буде дружня гра. Тренер з іронією відповів - так, вийдете на поле і будете обніматися і цілуватися з іншою командою.
    Звичайно, поляки відстоювали свої національні інтереси, на жаль не завжди коректно. Але, ми збереглися як нація, зберегли мову, історію, звичаї.
    Поїдьте до Львова і порівняйте з Києвом. Пан Аскольд Лозинський за 5 днів перебування в Києві чув українську мову... 1 раз. Львів, слава Богу, україномовне місто.
    Як би ми не ненавиділи Пілсудського за пацифікацію, не одна людина на ЗУ в 30-х минулого століття не померла з голоду. Порівняйте з СУ яка перебувала під москальською окупацією.
    В 14-16 століттях ми мали могутню аристократію, хоча перебували з поляками в спільній державі. Ця аристократія розмовляля українською...
    Так що все пізнається в порівнянні.
    І останнє... 1991 рік. СУ так була закохана в комуняк, що вибрала президентом 1-го секретаря компартії. Кохання не затихло... Через 19 років вони повторили подвиг і вибрали рецидивіста! Бо ненавидять Україну і вірять що він її знищить і відправить населення бити поклони і лизати дупу Путіну.
    Що ж лишається робити, пане Юрку? Може таки послухати мудрих порад Андруховича і Рябчука?..
    А якщо робити якісь союзи, то в нас був союз. Литви (Україна, Білорусь, Литва) з Польщею. По крайній мірі, він працював і Україна тоді була мабуть найуспішнішою за всю історію. По крайній мірі, помріяти можна...

Цитата Допис від artobstrel
    гм, ну как так можно? любить поляков, немцев, украинцев,русских, евреев? лично мне приятнее интеллигент немец чем быдло-алкаш русский или украинец, точно так же английский скинхед для меня гораздо хуже русского работяги ... может не будем любить / ненавидеть по национальному признаку? Педро это не вам а вообще ...
    Я також гадаю,що Союз литвинів,українців,поляків,то був би найкращий Союз для українців!
    Ментальність та сама!Тільки це не до-вподоби Тим,хто на схід від нас! А тим,хто на захід одинаково,навіть до-вподоби таке об'єднання.Чогось вірю,що до такого розуміння Ми Всі,вище названі дійдемо спокійно,без лишнього втручання,коли ситуація позволить!
    Думаю,що Ми вже до цього прийшли впритик!Навіть дуже надіюсь!
    Бо ті всі "ріжки і роги",з різних,вже існуючих "союзів",то вже не таке й цудо,я Вам повім!
    Якось буде!
    Кожен будує свою хату,так як вміє і як спроможний.Ми не виключення.Надії,лише на свої сили.Я це зрозумів за час перебувань поза рідними галицькими теренами!І добре собі вже уявляю,Хто для мене є Хто!
    Цитата Допис від FourA
    Ну, это Вы зря. Лично я придерживаюсь традиционной ориентации. Ну как это - любить поляков? Я совершенно не гомофоб, но - извините - не буду любить поляков ни за какие коврижки! Вот польки, говорят, очаровательные женщины! А поляков любить - это уж чересчур!
    FourA поза форумом

Цитата Допис від DISBATya
    союз литвинив и поляков возможен только с галицкими украинцами. Жители всей остальной части Украины хотят жить в Союзе со славянскими братьями - россиянами и белоруссами. И если случится такой расклад то все национальные и языковые проблемы отпадут сами собой.
    Цитата Допис від Yarema
    Цитата Допис від DISBATya
    Жители всей остальной части Украины хотят жить в Союзе со славянскими братьями - россиянами и белоруссами.
    А поляки вже стали не слов'янами!?
    Я проти всяких об'єднань в Союз чи Ржеч Посполіту. Треба спочатку побудувати свою міцну і життєздатну державу, а вже потім вести розмову про федерації чи конфедерації...Бо якщо ми увійдемо в якийсь союз в такому розваленому стані, то це буде початком розмивання українського народу і поступового поглинання нас сусідами, причому не насильницьким шляхом, а шляхом культурної асиміляції, бо молодь буде насамперед тягнутися до більш перспективної культури, більш розвинутої і репрезентабельної. Згадайте ополячення і русіфікацию української шляхти, еліти української народності...
    http://forum.lvivport.com/showthread...=48247&page=56

Україна без Ющенка,Тимошенко і без...Галичини.
    Задаюсь часом таким питанням,не вірячи і не знаючи,чи таке в принципі можливе.
    Як то кажуть пережили комуністів,переживемо і олігархів.Пережили єдність,переживемо і сепаратизм.
    Ну не завтра,не потім колись,а...в принципі!
    Як-си хто думає?

Якщо для Мене є щось Святe на цій Землі,то це Божа Правда,Пам'ять про Батьків,Сім'я...ну і Моя Галичина.(Юрко НОТОЦО)
    Цитата Допис від biruk
    А почему бы и нет? Жила Галичина столько времени отдельно от Украины и были, уже, два отдельных народа. И если бы не война, и если бы не Сталин, то так сейчас и жили. И была бы Галичина европейским правовым государством. И ни кто бы не вспоминал, что галичане и украинцы - два родственных народа. Как не вспоминают же, что поляки тоже вышли из славянских племён.
    http://forum.lvivport.com/showthread...=48247&page=58

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

<Polska> Ну и зачем сюда тащить целую простыню чьей-то переписки? Что вы этим хотели сказать?
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Дописів
    39 400

Типово

звідти ж:
    Говоріть ясніше,чіткіше,зрозуміліше,бо...бо дуже зле чути!
    І не закручуте якогось "дурака" з сепаратизмом між українцями!
    Фікус-пікус Ваш до-лямпи! Робіть шось,а не фільозофствуйте!
    В нас своїх хлопських фільозофів доста! Але є і "свободівці" між ними.
    Робіть щось і ви на Сході України,щоб москаль нас не роз'єднав вашими молитвами

Дописів
    39 400

Типово

Цитата Допис від Vedma Переглянути допис
    <Polska> Ну и зачем сюда тащить целую простыню чьей-то переписки? Что вы этим хотели сказать?
    викроїв, що до душі отой і вся "переписка".

Дописів
    1 668

Типово

звіт за 2009 рік. так що зараз купують у Польші?
    Україна не проводить реальної міжнародної політики, яка йде на користь державі, - політик

У міжнародній політиці теж є конкуренція, це – зрозуміло, і сильніший дуже часто в тій конкуренції виграє і користає. На жаль, сьогодні Україна, як суб’єкт в особі Міністерства зовнішніх справ, не проводить реальної міжнародної політики, яка йде на користь українській державі. Про це в інтерв’ю ZAXID.NET заявив голова Львівської обласної ради, член політради ВО «Свобода» Олег Панькевич.

«Це – те, що я говорив, що в нас немає влади, а є тільки назви – те саме можна сказати і про міжнародну політику. В нас немає наших стратегічних інтересів, в нас немає концепції, бачення цих інтересів.

От Янукович вчора сказав Росії «навіки дружба», співаємо наш радянський старий гімн, а в Польщі сказав вже, що його батьки – поляки, і ми йдемо в Євросоюз і тільки з Польщею ми – навіки, а в Китаї сказав – що тільки Китай… Тобто в нас немає бачення, в нас є певна кон’юнктура, дуже вузьке бачення певних своїх інтересів – кланових, бізнесових і так далі», - зазначив Олег Панькевич.

«Від того, що українська держава цього не робить, ми дуже втрачаємо. Можна цю тему розвивати, можна говорити про інвестиції, які йдуть в Україну – дуже часто йдеться про шкідливі виробництва; на прикладі Львівської області можна про це говорити. Нас вважають країною третього світу, це – класика: якщо немає сильної влади, то можна нас просто використовувати як сировинний придаток. Можемо дивитися баланс торгівлі з тією самою Польщею – імпорт в кілька разів більший від експорту, в десяток разів. Це дуже неправильно, з такими підходами ми можемо взагалі дуже швидко позбутися нашої економіки. З іншого боку, можна говорити про те, що саме наші українці сьогодні є інвесторами польських прикордонних територій. Це поляки на одному із останніх спільних заходів озвучили цифру, вони мають статистику, і виявилося, що вкладення українських коштів в польську економіку є в кілька разів більшим, ніж польських – в українську. Те, що наші закуповують там товар – дуже вигідно, вони розвивають їхню промисловість. Інше питання, що від цього не виграє, наприклад, наш фермер, який не має де збути свою продукцію», - зазначив він.
    http://zaxid.net/newsua/2011/4/25/160019/
    "Можемо дивитися баланс торгівлі з тією самою Польщею – імпорт в кілька разів більший від експорту, в десяток разів."

Дописів
    39 400

Типово

"Можемо дивитися баланс торгівлі з тією самою Польщею – імпорт в кілька разів більший від експорту, в десяток разів."
    наче йшлося про гроші, які львовяни витрачають у Польші?

а так, - баланс мінусовий.

В январе 2011 года отрицательное сальдо внешней торговли составило 416,2 млн долл. Об этом сообщает Государственная служба статистики.

В частности в январе экспорт товаров составил 4 млрд 621,3 млн долл., импорт – 5 млрд 037,5 млн долл. По сравнению с январем 2010 года экспорт увеличился на 53,6%, импорт - на 54,4%. Коэффициент покрытия экспортом импорта не изменился по сравнению с январем 2010 года и составил 0,92.
    16 марта 2011, 12:11 Экспорт Польши в страны бывшего СССР возвращается на докризисный уровень. Проблемы у польской экономики только с Украиной
    http://delo.ua/world/u-polshi-torgov...nija-h-154000/
    http://www.kmu.gov.ua/control/ru/pub...t_id=243365172
    Кроме этого Андрей Клюев и Вальдмар Павляк обсудили ключевые темы двустороннего сотрудничества. «Украина очень заинтересована в его активизации, и уже есть первые позитивные результаты», - сообщил Первый вице-премьер-министр Украины. По его словам, в 2010 году заметно оживилась двусторонняя торговля: товарооборот вырос на 37% и превысил 4,5 млрд. долл. «Украину радует, что наш экспорт растет быстрее польского импорта - экспорт украинских товаров увеличился на 47%, импорт польских товаров в Украину – на 28%. Но нас все равно не устраивают общие объемы двусторонней торговли – потенциально они должны быть намного большими», - заявил Андрей Клюев.

Сторінка 37 з 318 ПершаПерша ... 27282930313233343536373839404142434445464787137 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті