Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 273 з 275 ПершаПерша ... 173223263264265266267268269270271272273274275 ОстанняОстання
Всього знайдено 5498, показано з 5 441 по 5 460.

Тема: КОНСЕРВАЦИЯ (рецепты собраны в 1ом сообщении)

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Охотно верю касаемо прошлого года. К концу сезона там были полевые-грунтовые по каким-то совершенно нежным ценам. И весьма неплохие по вкусу.

Конечно еще вопрос в сорте и, главное, вкусе, конечно же. Не претендую на объективность, но лично мне это важно. В моих окрестных сёлах, как я уже писала, продают сливку с полей ящиками. Внешне красивую, ровную и по демократичной цене. Но по вкусу...мне она и даром не нужна((((.

Не исключаю, что с разных полей она разная. И где-то есть ах какая вкусная и дешевая.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 239

Типово

Вчора ввечері ми втрьох (я, мама та донька) зробили марш-бросок по помідорах: закрили 23 банки по 1,5 л та 6 банок по 1,8 л. Купувала 23 кг помідорів сорту "сливка", залишилося приблизно 3 кг (+/-, не зважувала). Буду сьогодні солити їх. Сподобався рецепт від Света52. Як думаєте, можна буде помідори розрізати навпіл? Бо залишилися досить велікі - боюся, можуть не просолитися, якщо залишити цілими. Чи я помиляюся?
    «Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Цитата Допис від Дейнерис Переглянути допис
    Вчора ввечері ми втрьох (я, мама та донька) зробили марш-бросок по помідорах: закрили 23 банки по 1,5 л та 6 банок по 1,8 л. Купувала 23 кг помідорів сорту "сливка", залишилося приблизно 3 кг (+/-, не зважувала). Буду сьогодні солити їх. Сподобався рецепт від Света52. Як думаєте, можна буде помідори розрізати навпіл? Бо залишилися досить велікі - боюся, можуть не просолитися, якщо залишити цілими. Чи я помиляюся?
    Боюся, що вони у вас разлізуться, якщо поріжете.

Я цей рецепт роблю вже декілька років, тільки сіль та цукор я попередньо розчиняю в теплій воді.
    І зараз поставила. Все просолюється). Так, стиглі і невеликі дозрівають скоріше, їх треба в окрему банку. А великі та тверденькі - довше. Але мені і не треба швидко.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Осьо, спешл фо ю)).
    Банка(бутля) 5 литрова,якщо що). Бачите які помідори величезні?
    https://ibb.co/vxGnDSGz

Вони ще не забродили, бо тільки позавчора зробила. Тобто, куштувати плануємо десь наприкінці жовтня.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 239

Типово

Цитата Допис від ~ Электра ~ Переглянути допис
    Осьо, спешл фо ю)).
    Банка(бутля) 5 литрова,якщо що). Бачите які помідори величезні?
    Яка краса!
    Щось я не бачу в бутелі "зонтиків" та зелені кропу. Ви без нього робили? Чи з насінням кропу, як і я?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 239

Типово

~ Электра ~, а за яким рецептом Ви робили квашені помідори? Ви цукор кладете туди? Я зараз уважніше перечитала рецепт від Света52 і побачила там цукор. Навіщо він в солоних помідорах? Щось не пам'ятаю, щоб мої бабусі клали його, - шкода, що вже не спитаєш.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

~ Электра ~, а за яким рецептом Ви робили квашені помідори? Ви цукор кладете туди? Я зараз уважніше перечитала рецепт від Света52 і побачила там цукор. Навіщо він в солоних помідорах? Щось не пам'ятаю, щоб мої бабусі клали його, - шкода, що вже не спитаєш.
    За цим самим, що у вас в посиланні, і робила.

Так, з кропом,але він в кадр не потрапив)). Я кроп завжди ріжу дрібненько, як і іншу зеленуху. І якби присипаю шари помідорів. Різані зонтики та стовпури кропу десь на донці та проміж помідорів. І зверху прям пучечок свіжих "ніжок" - стовбчиків.

Ще там є листя хріну та лаврушка,листя вишні, часник, різні перці - гострий стручок та горішки ароматних.
    І лише листя смородини ціленькі (так запхала), їх видно на фото.

Це все ситуативно - що є в наявності, то і додаю).

Цукор там для старту бродіння. Його небагато - тобто, це не брага)). Не переймайтеся, він швидко буде з'їдений квасними бактеріями.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Дейнеріс, ви не переймайтеся. Все вийде добре. Цей рецепт старий, первеірений, він не може не зробитися. А які там у вас будуть травички-спеції то є другорядне, не так вже і важливо.

Апд. Я так само і зелені помідори квашу. Вони довше готуються - вистигають приблизно к новому року). Але в мене є деякі "ручкасті", які намагаються їх зжерти напівготовими)).

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 239

Типово

І зверху прям пучечок свіжих "ніжок" - стовбчиків.
    А де Ви їх берете в цей час? Я ніде навіть засушений "віник" не змогла купити.
    Цукор там для старту бродіння. Його небагато - тобто, це не брага)). Не переймайтеся, він швидко буде з'їдений квасними бактеріями.
    Дякую!
    в мене є деякі "ручкасті", які намагаються їх зжерти напівготовими)).
    У мене така лише одна: я. Тому терміново потрібен рецепт, як не з'їсти це раніше терміну.

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

А де Ви їх берете в цей час? Я ніде навіть засушений "віник" не змогла купити.
    ох, з віниками лихо(. Пам'ятаючи, що в серпні з ними бувають проблеми, зберігла залишки з липневих огірків. Сушені, а що робити(?

Свіжий кріп (пучечки) ще продають в наших селах, стовбчики з нього надрала.
    "Викручуємося").
    Тому терміново потрібен рецепт, як не з'їсти це раніше терміну.

А я психанула та вирішила ще в томатному соці закртити декілька баночок). Бо я їду, а вони такі гарні біля хат))... І прям дивляться на мене.
    Багато-багато їх стало. Але ціни як і були 30-35. Хіба що невеличкі і м'якенькі по 20 грн.

Звідки Ви
    Украина, г.Днепропетровск
    Дописів
    16 881

Типово

специалисты-консерваторщики, а подскажите пожалуйста, варенье реально сварить, закрыть в банки, и сохранить - без сахара?
    например из ябок, или из слив, или из абрикос, или миксуя их..

может у кого был такой опыт,
    какой максимальный срок оно так может выстоять в погребе..
    "Ты сказал - и я поверил, ты повторил - я засомневался, ты стал настаивать, и я понял, что ты врешь".(км)

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Если мы варим томатный сок без соли и сахара,закатываем в банки и храним дома, то почему нельзя подобное же из ягод?

Дописів
    84 386

Типово

навіть в консервації 73 гостя
    хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?

Звідки Ви
    г.Днепр, Мих.Шейнкмана
    Дописів
    25 689

Типово

Цитата Допис від Alexs Переглянути допис
    специалисты-консерваторщики, а подскажите пожалуйста, варенье реально сварить, закрыть в банки, и сохранить - без сахара?
    например из ябок, или из слив, или из абрикос, или миксуя их..

может у кого был такой опыт,
    какой максимальный срок оно так может выстоять в погребе..
    Уточним термины. Отличительное особенность варенья - целые ягоды и сохранившие форму кусочки фруктов в уваренном ягодном/фруктовом соке(по сути натуральном сиропе). Так вот варенье без сахара ну никак не получится. Фрукты/ягоды так просто свой сок не отдадут.
    А вот джем/повидло - без проблем. Мы сейчас делаем сливовый джем: на 10 кг слив (без косточки) - стакан воды и долго варить на медленном огне до нужной консистенции. Сахар добавляем по вкусу в уже готовый продукт. Можно обойтись и без него.
    Простоять может долго. Мой опыт (правда случайный) - 7 лет.

Дописів
    56 476

Типово

Для " умных и образованных" бесплатный совет из милосердия.
    Сливка сорт толстокорый. Его ,чтоб равномерно заквасился ,зубочисткой прокалывают со стороны хвостика.

Звідки Ви
    Днепр. Левый берег
    Дописів
    23 997

Типово

В пятницу после обеда проезжал возле рынка на Фрунзенском. Купил томаты по 22. Не сливка но тоже плотные. Особо без вкуса, но на Мариночка будет отлично

Звідки Ви
    Дописів
    16 881

Типово

Цитата Допис від Александр_L Переглянути допис
    Уточним термины. Отличительное особенность варенья - целые ягоды и сохранившие форму кусочки фруктов в уваренном ягодном/фруктовом соке(по сути натуральном сиропе). Так вот варенье без сахара ну никак не получится. Фрукты/ягоды так просто свой сок не отдадут.
    А вот джем/повидло - без проблем. Мы сейчас делаем сливовый джем: на 10 кг слив (без косточки) - стакан воды и долго варить на медленном огне до нужной консистенции. Сахар добавляем по вкусу в уже готовый продукт. Можно обойтись и без него.
    Простоять может долго. Мой опыт (правда случайный) - 7 лет.
    спасибо,
    начну с конца..))
    Ого!
    а если это еще и без сахара - ого-ого,
    и по поводу терминов,
    у меня оно как-то еще с детства закрепилось: варенье - это варенье..))
    делилось только на более густое, менее густое, с косточками, и без косточек.

просто решил отказаться от сахара, типа от его употребления,
    ну второй год уже держусь, вместо него на соль перешел..
    вот думаю слив забабахать, без косточек, джем или повидло оно получится - без разницы, главное без сахара, и чтобы год простояло.
    "Ты сказал - и я поверил, ты повторил - я засомневался, ты стал настаивать, и я понял, что ты врешь".(км)

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 523

Типово

Алекс, вот нашла :
    варенье можно приготовить как совсем без подсластителя, так и с сахарозаменителем
    там еще и куча рецептов из разных ягод : https://mrdjemiuszero.com/article/lu...TDldcFH9Nhzb7M

По запросу "варенье без сахара" гугля массу всего мне выдал.

Звідки Ви
    Дописів
    16 881

Типово

Алекс

По запросу "варенье без сахара" гугля массу всего мне выдал.
    да я тоже уже начал штудировать эту тему - гуглить-ютубить,
    теперь надо будет экспериментировать..

а вообще мечта - здоровенный морозильный шкаф, в потолок,
    и там все - ягоды, овощи, фрукты, все что можно заморозить,
    а не варить, не консервировать..

но, это уже наверное, когда гармонизируется пространство..

Звідки Ви
    г.Днепр, Мих.Шейнкмана
    Дописів
    25 689

Типово

Цитата Допис від Alexs Переглянути допис
    спасибо,
    начну с конца..))
    Ого!
    а если это еще и без сахара - ого-ого,
    и по поводу терминов,
    у меня оно как-то еще с детства закрепилось: варенье - это варенье..))
    делилось только на более густое, менее густое, с косточками, и без косточек.

просто решил отказаться от сахара, типа от его употребления,
    ну второй год уже держусь, вместо него на соль перешел..
    вот думаю слив забабахать, без косточек, джем или повидло оно получится - без разницы, главное без сахара, и чтобы год простояло.
    Если сливы, то как я говорил: вытащить косточки, в таз и на 10 кг влить стакан воды. Будет больше, значит будете дольше выпаривать. Варить на малом огне уваривая до того состояния, которое нравится. Учтите, что в сливе есть собственные желирующие, и то что на огне жидкое после остывания будет как сливочное масло.
    А насчет ого. Это было точно без сахара, т.к. на крышках писали, это делали специально для отца, так что оно было не позже чем 2006 года, нашли его при "инвентаризации" подвала году так в 2013-2014. А вообще и сейчас нахожу на полках вполне съедобную консервацию 2012 года. Но там правда классические рецепты с консервантами (соль, сахар, уксус).

Сторінка 273 з 275 ПершаПерша ... 173223263264265266267268269270271272273274275 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті